Але-шпа від артеріального тиску і внутрішньочерепного - показання та інструкція по застосуванню

Будучи препаратом спазмолітичний спектру дії, таблетки Дротаверину, або Но-шпи від тиску, що діють расслабляюще на гладкі м'язи практично всіх внутрішніх органів (Но-шпа в перекладі з латині означає «немає спазму»). Перистальтика кишечника зменшується в результаті впливу Но-шпи. Гіпертоніки використовують Дротаверин від тиску, оскільки позитивний ефект від застосування засобу настає протягом 1,5 -2 хвилин після прийому.

Показання до застосування Но-шпи

Оскільки препарат є спазмолітиком і прекрасно усуває спастичні болі і спазми гладкої мускулатури внутрішніх органів, показання до застосування Но-шпи наступні:

  • запори спастичного характеру;
  • гастродуоденіт, загострення виразкової хвороби дванадцятипалої кишки або оболонки шлунка;
  • спазменные болі, що виникають при запальних патологій жовчного міхура або підшлункової залози;
  • спазми гладких м'язів сечовивідного тракту;
  • спазми коронарних або периферичних артерій;
  • усунення спазмів матки при вагітності;
  • камені в нирках.

Механізм дії Но-шпи

Дротаверин є речовиною, сповільнює ферментативну реакцію з участю фосфодіестерази IV. При цьому концентрація ЦАМФ збільшується, що призводить до деактивації кінази легкого ланцюга міозину. Наслідком цього є розслаблення гладкої мускулатури. В цьому і полягає механізм дії Но-шпи. Уповільнення реакції з фосфодиэстеразой IV відбувається без участі інших ізоензимів, що пояснює той факт, що застосування Но-шпи не має побічного ефекту на діяльність серцевого м'яза.

Але-шпа і тиск

Враховуючи, що ліки усуває спазми, судини при цьому розширюються, використання Но-шпи і тиск взаємопов'язані. Хворі на гіпертонію при різких скачках тиску воліють приймати Но-шпу, якщо інших ліків під рукою не виявилося. Однак Но-шпа знижує тиск на невеликий проміжок часу, і бажано прийняти лікарські засоби, результат дії яких буде більш тривалим. При застосуванні Но-шпи потрібно обов'язково ознайомитися з інструкцією та дотримуватися рекомендацій по дозуванню препарату.

Але-шпа знижує або підвищує тиск

Хоча майже у всіх домашніх аптечках є ці таблетки блідо-жовтого кольору, багато людей не знають, Але-шпа знижує або підвищує тиск. Оскільки механізм дії препарату призводить до розслаблення мускулатури органів і зняттю спазмів судин, відповісти на питання, знижує чи Но-шпа тиск, можна однозначно – так, знижує. Однак не можна забувати, що застосування ліків носить помірно гіпотензивний характер, і, зняття спазматичних симптоматичних болю не призводить до лікування хвороби, яка все одно повернеться через якийсь час.

Але-шпа при підвищеному тиску

Покращуючи кровообіг внаслідок усунення скорочень судин, Але-шпа при підвищеному тиску широко використовується і рекомендується лікарями як цілком нешкідливого кошти для того, щоб знижувати спазми головного мозку і усувати загрудинную біль. Проте передозування препарату може призвести до ситуації, коли тиск у людини впаде до критичних позначок, тому необхідно точно дотримуватися всіх приписів лікаря щодо вживання цього лікарського засобу.

Як ні парадоксально, але Но-шпа при низькому тиску призначається лікарями при гіпотонічному кризі. У цьому випадку спазмолітичну дію препарату допомагає підвищити тиск людини до прийнятних цифр. При гіпотонічному або гіпертонічному кризах Но-шпу вводять внутрішньовенним способом для досягнення найбільшої ефективності за мінімальний проміжок часу.

Як приймати Но-шпу

Спазмолітик випускається в двох варіантах – у формі таблеток та розчину для ін'єкцій. Введення внутрішньовенних ін'єкцій здійснюються під лікарським контролем, тому питання, як приймати Но-шпу, відноситься тільки до пігулок. Таблетки містять активну речовину – дротаверину гідрохлорид і деякі допоміжні компоненти:

  • дисульфат натрію;
  • крохмаль кукурудзяний;
  • магнію стеарат;
  • тальк;
  • лактозу.

Як в таблетках, так і в ампулах, що міститься однакова кількість Дротаверину – 40 мг. Таблетки Но-шпи укладені в блістери, в упаковках їх може бути різна кількість, залежно від виробника. Пероральний прийом препарату чинить більш повільне дію, ніж внутрішньовенна ін'єкція, оскільки в останньому випадку діюча речовина потрапляє відразу в кров, минаючи ШЛУНКОВО-кишкового тракту.

Інструкція із застосування Но-шпи в таблетках

У кожній упаковці препарату є інструкція із застосування Но-шпи в таблетках. Згідно їй, прийом ліків здійснюється у такому дозуванні:

  • діти від 1 до 6 років – від 40 до 120 мг (від 1 до 3 таблеток) кошти 2-3 рази на добу;
  • діти від 6 до 14 років – від 80 до 200 мг (від 2 до 4 таблеток) 2-5 рази за день;
  • дорослі – від 120 до 240 мг (від 3 до 6 таблеток) 2-3 рази за день.

За один раз діти не повинні вживати більше однієї таблетки ліки, а дорослі – більше трьох. Прийом препарату не можна здійснювати регулярно без лікарського контролю. Якщо полегшення стану не настає через 1-2 дні після початку прийому ліків, то хворому необхідно негайно звернутися до лікаря, щоб той уточнив діагноз, і, можливо, призначив препарати вузького профілю, що впливають на саме захворювання, а не на його симптоматику.

Інструкція із застосування Но-шпи в ампулах

Для внутрішньовенних або внутрішньом'язових уколів ліки призначений лише для дорослих. Тому в інструкції щодо застосування Но-шпи в ампулах сказано, що для дорослих людей дозування становить від 40 до 120 мг за добу за умови двох або трьох ін'єкцій. Якщо ж людину мучать ниркові або шлункові кольки, розчин препарату потрібно колоти внутрішньовенно, у кількості 40-80 мг за один раз.

Як часто можна приймати Но-шпу

Нерідка ситуація, коли лікар призначає цей препарат від тиску до прийому протягом декількох тижнів. Однак потрібно замислитися, чи варто так довго приймати Но-шпу, оскільки, як будь-які ліки, Але-шпи є свої обмеження до застосування й побічні дії. Крім того, краще вилікувати причину, по якій доводиться приймати спазмолітик, ніж постійно глушити больові відчуття і намагатися знизити тиск.

Можна Но-шпу при вагітності

Оскільки клінічними випробуваннями було підтверджено, що діюча речовина Але-шпи – дротаверин - не представляє небезпеки ні для матері, ні для ембріона,Але-шпа при вагітності охоче призначається лікарями. Препарат допомагає поліпшити планцентарное кровообіг, сприяє постачання плода киснем і не чинить токсичного впливу на немовля. При пологах ліки призначають для того, щоб зняти безрезультатні спазми при поганому розкриття родових шляхів. Після пологів Но-шпу п'ють для профілактики усунення больових відчуттів при скороченнях матки.

Але-шпа на ранніх термінах вагітності

У період другого і третього триместру розвитку ембріона лікарі уникають призначати препарат для того, щоб не спровокувати передчасне відкриття родових шляхів, Але-шпа на ранніх термінах вагітності використовується в лікарських призначення в якості додаткового засобу для того, щоб знизити тонус матки і уникнути ранньої відшарування плаценти, недостатнього постачання киснем плода і загрози викидня.

Побічні дії Но-шпи

Препарат від тиску може викликати алергію при застосуванні. Крім цього, до побічних дій Но-шпи лікарі відносять наступні ускладнення:

  • безсоння, головний біль, слабкість;
  • запори;
  • жар, підвищене потовиділення;
  • відчуття гіпоксії;
  • часте серцебиття (тахікардія);
  • шкірні дерматити.

Передозування Але-шпи від тиску може призвести до появи паралічу серцевого м'яза і повної зупинки дихання. Це дуже небезпечний стан, тому при передозуванні необхідно негайно викликати Швидку допомогу, а в очікуванні її приїзду промити собі шлунок. Одночасний прийом Але-шпи і лікарських засобів від хвороби Паркінсона, таких, як леводопа, не рекомендується лікарями, оскільки лікувальний ефект леводопи при цьому знижується, і у хворих відзначається посилення тремтіння рук і ригідності.

Протипоказання до застосування Но-шпи

Дітям до 6 років не можна приймати таблетки Но-шпи, а дітям до 18 років – робити з цим лікарським засобом як внутрішньом'язові, так і внутрішньовенні ін'єкції. Крім цього, протипоказання до застосування Но-шпи включають в себе наступні хвороби:

  • тяжкі захворювання печінки, нирок і серця, хронічна недостатність функціонування цих органів;
  • гіперчутливість до дротаверину гідрохлориду або до будь-яких компонентів спазмолитика;
  • мальабсорбція галактози або глюкози, їх непереносимість;
  • глаукома.

Ціна Но-шпи

Спазмолітик вважається дуже популярним засобом, тому його можна купити в інтернет-магазині, або замовити по каталогу в аптеці.Ціна Но-шпи цілком прийнятна і демократична. Приблизна вартість таблеток препарату по Москві вказана в таблиці:

Найменування аптеки та її адреса

Ціна ліки, руб.

Нова Віта, СЗАТ, вул. Фабриціуса, д. 30

54 руб. (40 мг)

Нео-Фарм, ЮАО, вул. Павловська, д. 30, стор 2

56 руб. (40 мг)

Лабораторія краси, САО, Волоколамське шосе, 2 д.

74 руб. (40 мг)

Коптевская аптека, СЗАТ, вул. Космодем'янської З. д. 31, кор. 3

59 руб. (40 мг)

Відео: Но-шпа при високому тиску

Препарати для зниження артеріального тиску

Відгуки

Ганна, 58 роківСтраждаю задишкою і гіпертонією ось вже багато років. Але-шпа при гіпертонії і аритмії в моєму віці дуже добре допомагає, якщо стане погано. Упаковка таблеток завжди у мене знаходиться в наявності під рукою. Якщо відчуваю болі в області серця або сильно болить голова, то беру одну штуку до їжі, і дуже швидко біль проходить, тиск нормалізується.
Антоніна, 30 роківПроблеми з тиском були завжди, судини у мене слабкі й тонкі. Тому лікар рекомендував завжди при собі мати Но-шпу, щоб, у разі чого, надати собі ефективну швидку допомогу при скачках тиску. Але-шпа від тиску завжди допомагає мені, результат дії помітний вже через 2-3 хвилини, здавлює обручем біль проходить.
Павло, 50 роківУ мене зайва вага і високий артеріальний тиск, тому намагаюся завжди тримати під рукою блістер зі спазмолітичними таблетками. Але-шпа від тиску чудово допомагає знімати спазми, як при головному болю, так і при болях в серці і скачках тиску. Діє воно дуже швидко, буквально через 3-4 хвилини в очах прояснюється, біль відступає.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!