Стрептококовий бактеріофаг - інструкція по застосуванню для дітей і дорослих

При підвищеній активності стрептокока лікарі призначають медичний препарат стрептококовий бактеріофаг, який можна придбати без рецепта у вільному продажу. Реальні відгуки пацієнтів і детальне вивчення інструкції не повинні ставати керівництвом до застосування, потрібна додаткова консультація фахівця.

Що таке стрептококовий бактеріофаг

Якщо вчасно не знищити патогенну флору, хвороба підсилює свою симптоматику, чревата серйозними ускладненнями для здоров'я. Стрептококовий бактеріофаг - це специфічний медикамент, який відноситься до фармакологічної групи імунобіологічних препаратів. Активний компонент – живі бактеріофаги, які при взаємодії з шкідливими стрептококами продуктивно винищують останніх. Бактеріальний лізат міститься в спеціальному розчині, який має індивідуальне дозування, призначений для застосування всередину перорально та підшкірно.

Бактеріофаг стрептококовий активний відносно всіх видів Streptococcus, а присутній в натуральному складі лізат зміцнює ослаблений імунітет, додатково тренує імунні клітини. Таке консервативне лікування актуально тільки за призначенням лікаря, який додатково визначає відповідну форму випуску, дозу, курс інтенсивної терапії, відповідно до переважаючого захворювання.

Інструкція по застосуванню

Самолікування повністю виключено в будь-якому віці. Детальна інструкція по застосуванню стрептококового бактеріофага повідомляє про показання і протипоказання, обумовлює потенційні побічні явища, випадки передозування. Основні плюси призначення бактеріофага стрептококового – натуральний склад, м'яку дію в організмі, стійкий лікувальний ефект, необмежена вікова категорія пацієнтів. Мінусом такого лікування стає виборче дію на вогнище патології. У цьому випадку лікарям доведеться підібрати більш ефективний аналог.

Показання до застосування

Бактеріофаг володіє вираженим антистрептококковым ефектом, використовується для дорослих і в схемі інтенсивної терапії у новонароджених. Перш ніж лікувати стрептококову інфекцію, потрібно визначити етіологію патологічного процесу і визначити ефективне лікування. Основні медичні показання до застосування стрептококового бактеріофага, відображені в докладній інструкції, такі:

  1. Гнійно-запальні процеси ЛОР-практики та дихальних шляхів: синусит, запалення середнього вуха (отит), стрептококовий риніт, тонзиліт, запалення пазух носа, ларингіт, фарингіт.
  2. Урогенітальні інфекції: хронічний пієлонефрит, запалення придатків матки у жінок, хірургічні інфекції після проведення операції, уретрит, кольпіт, цистит, сальпінгоофорит, ендометрит, прогресуючий простатит у чоловіків.
  3. Інфекція нижніх дихальних шляхів: бронхіт, трахеїт, плеврит, пневмонія, запалення легенів. Доречно таке призначення при ангіні та інших захворюваннях горла, схильних до нагноєння, формування абсцесів.
  4. Запальні процеси шкірних покривів інфекційного характеру: піодермія, карбункули, нагноєння ран, опіків, флегмона, гідраденіт, фурункули, абсцеси, будь-інфекції стрептококового походження.
  5. Інфікування органів ШКТ: дисбактеріоз кишечника, гастроентероколіт, энтеральные інфекції, емпієма жовчного міхура, панкреатит, холецистит, парапроктит, будь розлади травної системи.
  6. Гнійно-запальні хвороби у новонароджених: ентероколіт, сепсис, піодермія, омфаліт, кон'юнктивіт.
  7. Стрептококовий абсцес: будь-які ураження м'яких тканин з наступним інфікуванням і нагноєнням.
  8. Генералізовані септичні захворювання.
  9. Реабілітаційний період після хірургічного лікування, профілактика бактериофагом стрептококових: мастит, парапроктит, абсцес, бурсит, панариції, остеомієліт.

Протипоказання

Це рідке ліки від стрептококів користується в сучасній медицині відчутним попитом, його однаково призначають дорослим і дітям. Однак таке консервативне лікування і профілактика можна не всім пацієнтам. В інструкції відображені медичні протипоказання стрептококового бактеріофага, які обмежують список можливостей характерного медикаменту. Це:

  • підвищена активність організму до натуральних компонентів бактеріофага;
  • хронічна схильність до алергічних реакцій;
  • підвищена активність інших бактерій, штамів, нечутливих до живих бактеріофагів.

Дозування

Лікувальний розчин призначений для застосування всередину і зовнішньо, а залежить спосіб використання ліків і його добові дозування від характеру патологічного процесу, віку клінічного хворого. Всі призначення робить тільки лікар. Рекомендована в докладній інструкції дозування стрептококового бактеріофага представлена нижче, може коригуватися суто індивідуально. Це:

  1. Зрошення шкіри і слизових оболонок при запальному процесі інфекційного походження.
  2. Катетеризація при загостренні інфекцій статевих органів і сечового міхура, внутрішньом'язові інфекції – при запаленні підшкірної клітковини.
  3. Полоскання ротової порожнини для продуктивного лікування захворювань горла, стоматологічних інфекцій. Додатково дозволено використання аерозолю розчину.
  4. Пероральний прийом бактеріофага стрептококового з метою лікування патологій органів ШКТ: добова доза для дорослих – 25-40 мл, для дітей – 5-15 мл
  5. Тампонування – введення в порожнину зовнішнього вуха, носові проходи залежно від переважаючого вогнища патології.
  6. Вдихання аерозолю розчину для етіологічної терапії запалення верхніх і нижніх дихальних шляхів.
  7. Ректальне введення бактеріофага стрептококового для лікування нижніх відділів органів ШКТ при добових дозах ліки 10-50 мл
  8. Примочки і промивання дерми у разі ураження м'яких тканин з наступним інфікуванням і нагноєнням.
  9. Введення в суглобові або плевральні порожнини до 100 мл, після залишають капілярний дренаж для вступу на протязі декількох днів стафілококового бактеріофага.
  10. Ліки можна колоти в обсязі 2-10 мл до трьох разів на добу при гнійно-запальних захворюваннях ЛОР-практики.

Побічні ефекти

Перш ніж почати лікування бактериофагом стрептококових, потрібно дослідити сироватку крові на предмет виявлення хвороботворної інфекції. Тільки за рекомендацією лікаря можна замовити і купити в інтернет-магазині це ліки, використовувати його строго за медичними показаннями. Побічні ефекти стрептококового бактеріофага на практиці відсутні, однак у поодиноких випадках на шкірі можуть виникнути місцеві алергічні реакції.

Аналоги бактеріофага стрептококового

Якщо зазначеного препарату немає у продажу, або його дію на практиці виявилося слабким, посереднім, необхідно спільно з лікуючим лікарем ввести не менш гідну заміну. Найпоширеніші аналоги стрептококового бактеріофага теж можна зустріти в каталогах інтернет-аптек, їх вартість різна, але обов'язково схвалення спеціаліста. Як варіант, це можуть бути наступні медикаменти:

  • Пиобактериофаг;
  • Бактеріофаг клебсиелл пневмонії;
  • Бактеріофаг полівалентний;
  • Стрептофаг;
  • Бактеріофаг протейный, стафілококовий і колипротейный.

Ціна на стрептококовий бактеріофаг

Для кого-то зазначений медикамент коштує недорого, а хтось вважає його вартість в аптеці надмірно завищеною, недоступною. Ціна в інтернет-аптеці нижче роздрібних аптечних розцінок, тому віртуальна купівля вигідніше для пацієнта. Перш ніж купити ліки, краще порадитися з лікарем, визначити аптеку з найнижчою ціною на бактеріофаг стрептококовий. Нижче представлені місця, де можна придбати зазначений медичний препарат.

Назва аптеки в Москві

Ціна, рублів

Аптека оптових цін

650

Здоровий Зона

700

Аптека ІФК

750

Медбиолайн

800

Олександрівська аптека

від 800

Відео

Що таке бактеріофаги?

Відгуки

Марина, 31 рікДавала бактеріофаг старшій дитині при дисбактеріозі кишечника всередину. Препарат абсолютно нешкідливий, не викликає відрази і побічних ефектів. Після проходження повного курсу у доньки нормалізувався стілець, зникло неприємне здуття, прийшло в норму загальне самопочуття. Дуже задоволена таким призначенням дільничного педіатра.
Світлана, 40 роківДавня садно на руці перетворилася в гнійну рану. Перший час я посипала її Банеоцином, але не дуже допомогло. Лікар порекомендував спочатку робити примочки бактериофагом стрептококових, а потім сипати порошковий антибіотик. Позитивний результат від такого комплексу був вже на другу добу після виконання процедури, рука пішла на поправку.
Ілона, 25 роківМені бактеріофаг призначили при кольпіті, але результатом такого лікування я не задоволена, тільки 800 рублів даремно витратила. Неприємні симптоми не зникли, а хвороботворна інфекція тільки посилила свою дію в організмі. Довелося терміново змінювати ліки, хоча лікар мене переконувала в його високої ефективності при моїй пікантною проблеми.
Ганна, 33 рокиПри гнійній ангіні полоскали хворе горло тільки цим лікувальним розчином по 3 рази на добу. Гнійні пробки незабаром зникли, пройшов гострий напад болю, стало легше ковтати і навіть почала нормально їсти. Лікування швидке і ефективне, хоча сам препарат коштує недешево. Рекомендую всім, оскільки побічних ефектів від нього все одно не буває.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!