Піколінат хрому - інструкція по застосуванню і ціна. Прийом піколіната хрому в таблетках для схуднення

Питанням схуднення сьогодні ставлять багато дівчини, тому препарат хрому від тяги до солодкого користується великим попитом. Даний засіб не є токсичним, добре засвоюється, допомагає боротися з діабетом, атеросклерозом, порушенням вуглеводного обміну і ожиріння.

Піколінат хрому для схуднення

Якщо вірити рекламі, то даний засіб впливає на обмін речовин, за рахунок чого людина, що приймає його, починає худнути без додаткових зусиль. Проте будь-який препарат вимагає дотримання режиму харчування і будь-яких фізичних навантажень. Якщо використовувати тільки хром для схуднення в таблетках або краплях, то бажаного ефекту можна не досягти. Крім того, важливо орієнтуватися на те, що препарат впливає на організм людини.
Піколінат хрому при схудненні забезпечує наступне:

  1. Утримує рівень цукру в нормі.
  2. Нормалізує обмін вуглеводів. Даний показник має важливе значення для тих, що худнуть.
  3. При інтенсивних навантаженнях підтримується нормальне функціонування всіх систем організму. Тренування можуть призвести до дефіциту важливих речовин в організмі, тому вітаміни з хромом приносять користь спортсменам.

Піколінат хрому – інструкція

Перш ніж купити в аптеці і почати пити таблетки або краплі Chromium Picolinate, варто проконсультуватися з лікарем. Тільки фахівець повинен призначати такі ліки, враховуючи особливості організму кожного пацієнта. Активні компоненти препарату можуть завдати шкоди, викликати біль у шлунку, запаморочення, пронос або алергічну реакцію. Купити біологічну добавку можна в капсулах або рідку по 25 і 50 мл у пляшці. Інструкція по застосуванню Піколінат хрому залежить від форми випуску.

Як правило, рекомендації щодо застосування даного засобу знаходяться в упаковці. Приймають БАД за 15 хвилин до прийому їжі по 1-2 таблетці (або 10-20 крапель). Курс триває від 10 до 30 днів. Хоча препарат не чинить токсичний вплив, варто відзначити, що людям, у яких слабка нервова система або є проблеми з серцем, зазначену дозу варто знизити. Тим, хто вирішив пити це засіб для профілактики, можна зменшити дозу вдвічі.

Піколінат хрому – склад

Як правило, даний засіб призначають пацієнтам, у яких є такий діагноз, як цукровий діабет або відзначається нестача хрому в організмі. Назва БАДа може бути іншим, наприклад, Турамин хром або Турбослім «Контроль апетиту». Ефективність кошти забезпечують активні речовини, що входять до складу Пиколинат хрому та його аналогів:

  • трехвалентная форма хрому – 0,2 мл;
  • кислота пиколиновая;
  • рисове борошно;
  • целюлоза;
  • рослинні стеарати.

Піколінат хрому – дозування

Важливо звернути увагу на рекомендовану дозу крапель або капсул. Призначає її лікар після лабораторних досліджень. Оптимальною вважається дозування Пиколинат хрому – 2 капсули щодня перед їжею. Повторюють прийом двічі. Рідку біологічну добавку приймають по 10-20 крапель разом з їжею. Не можна перевищувати максимальну добову дозу – 1 мл (200 мкг активної речовини). Котрі худнуть пацієнтам при лікуванні ожиріння дозу призначає лікар-дієтолог.

Піколінат хрому – побічні ефекти

Ця біодобавка пройшла клінічні випробування і дуже рідко викликає неприємні симптоми після прийому, адже вона відноситься до безпечних препаратів. Проте варто відзначити наступні побічні ефекти Піколінат хрому, які іноді виникають:

  • нудота;
  • головний біль;
  • харчові отруєння;
  • диспепсичні розлади;
  • метеоризм;
  • алергія.

Піколінат хрому – протипоказання

Деякі дівчата можуть почати самовільно приймати таблетки, не думаючи про те, що можуть нашкодити собі. Ліки повинен призначати лікар при наявності показань. Наприклад, не можна його приймати вагітним жінкам і годуючим матерям. Крім того, варто відзначити наступні протипоказання Піколінат хрому:

  • ниркова недостатність;
  • захворювання печінки;
  • діабет важкої форми;
  • непереносимість компонентів.

Ціна на Піколінат хрому

Насамперед тих, хто сидить на дієті і займається спортивними тренуваннями, даний засіб приваблює низькою ціною. Купити препарати хрому в аптеці можна в різних формах, що значно впливає на вартість. Найпопулярніший варіант – таблетки Солгар (як правило, 90 штук в упаковці). Ціна варіюється від 330 до 1300 рублів, залежно від компанії-виробника. Рідка форма, за ціною набагато нижче капсул – близько 250-350 рублів за 50 мл

Піколінат хрому – аналоги

Сучасні аптеки пропонують масу аналогічних препаратів для схуднення та лікування різних недуг. Відрізняються вони особливостями виробництва і формою випуску. Варто виділити наступні аналоги Піколінат хрому:

  1. Мульти-табс – вітамінний комплекс.
  2. Турбослім «Контроль апетиту» – суспензія для зниження ваги.
  3. Супрадин – вітамінно-мінеральний комплекс.
  4. Краплі Фет-Х.

Відео: препарати хрому від солодкого

Хром для схуднення та лікування діабету

Відгуки

Ганна, 26 роківЯ ласун і для мене це величезна проблема. Останні пару років любов до солодощів придбала патологічну форму. Щоб не погладшати від свого обжерливості, я вирішила спробувати приймати хром в таблетках. Якщо враховувати, що тяга до цукерок і тортів значно зменшилася, то можна зробити висновок про ефективність засобу.
Олеся, 31 рікЧитала відгуки про хромовмістовні капсули, вирішила спробувати (пила по інструкції 3-4 штуки на добу). Однак особливого ефекту я не помітила. Таблетки допомагають знизити цукор в крові, а я не люблю солодке, тому для мене Піколінат не підійшов. Може він, як допоміжний засіб до інших препаратів і занять спортом ефективний, але не окремо.
Христина, 34 рокиПочала приймати Пиколинат і активно тренуватися, щоб знизити вагу після народження дитини. Варто препарат недорого, при цьому відгуки про нього непогані. За 1 місяць пішло 2 кіло, тому я залишилася задоволена таблетками. Однак думаю, що ефективним схуднення стає при комплексному підході: дієта, навантаження – все має значення.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!