Фосфалюгель - інструкція по застосуванню. Від чого допомагає Фосфалюгель дорослим або дітям та протипоказання

Практично нешкідливий препарат phosphalugel справляється з різними порушеннями роботи шлунково-кишкового тракту, починаючи від отруєнь і інтоксикацій будь-якої етіології, закінчуючи серйозними проблемами зі шлунком – езофагіт, виразка, підвищена кислотність.

Фосфалюгель - інструкція

Згідно класифікації МКБ, препарат Фосфалюгель відноситься до антацидам – ліків, які призначені для лікування хвороб, пов'язаних з кислотною активністю шлунка, нейтралізує соляну кислоту. Інструкція Фосфалюгеля описує фармакологічна дія - крім антацидного, препарат має обволікаючу дію, утворюючи захисний шар і видаляє токсини. Призначають дані ліки при виявленні таких хвороб:

  • рефлюкс-езофагіт;
  • діарея;
  • інтоксикації;
  • гастрит;
  • синдром невиразкову диспепсії;
  • діафрагмальна грижа;
  • виразкова хвороба дванадцятипалої кишки і шлунка.

Форма випуску ліки – суспензія (гель) або порошок. Упаковка представлена пакетами з одноразовою дозою в 16 або 20 р. Спосіб застосування та складу препарату вказані на кожному пакеті, зберігати які потрібно без доступу сонячних променів при температурі від 15 до 25 градусів. Передозування може призвести до запорів, порушення моторики ШКТ, тому з обережністю призначається під час вагітності. Термін придатності ліків – не більше 3 років.

Фосфалюгель - інструкція для дітей

Склад препарату дозволяє застосовувати його при лікуванні хвороб ШЛУНКОВО-кишкового тракту у дітей. Агар-агар, пектин м'яко абсорбують і виводять токсини, сорбітол має послаблюючу дію, а алюмінію фосфат регулює кислотність без ощелачіванія соку шлунку. Фосфалюгель для дітей призначають для лікування:

  • гастриту;
  • езофагіту;
  • рефлюксу;
  • виразкової хвороби.

Як приймати Фосфалюгель

Сорбент потрібно пити з обережністю і чітко за інструкцією, щоб препарат не спровокував пригнічення моторики ШКТ. Вивчіть інструкцію перед застосуванням, щоб точно знати, як пити Фосфалюгель правильно. Порошок можна приймати в чистому вигляді або розвести в половині склянки води. Ознайомтеся також, як приймати Фосфалюгель дітям і дорослим:

  • дітям від 6 років, дорослим – по 1, максимум 2 пакетики 2-3 рази на день;
  • після 6 місяців – дають по 8 г після годувань;
  • новонародженим до 6 місяців при грудному вигодовуванні – по 4 г після кожного годування (6 разів).

Безконтрольне застосування може призвести до ускладнень у вигляді запору. З обережністю п'ють ліки при серцевих захворюваннях, цирозі печінки, порушення роботи нирок. При наявності показань можливе призначення ліки для вагітних, жінкам під час лактації, людям, що страждають цукровим діабетом. Потрібно пам'ятати, що антацид може знизити дію деяких ліків, тому лікуватися треба під контролем лікаря, який знає сумісність, взаємодія лікарських засобів.

Фосфалюгель при отруєнні

При інтоксикації алкоголем, отруєннях різної етіології добре допомагає очистити організм і вивести, адсорбуючи, отруйні речовини допоможе сорбент з легким проносним ефектом. Фосфалюгель при блювоті, яка викликана отруєнням, допоможе заспокоїти ШКТ шляхом утворення обволікаючий шару на слизовій ШКТ, ніж допоможе припинити позиви до блювоти.

Фосфалюгель при проносі

Відомо, що діарея не є захворюванням, але її поява може свідчити про розладах, таких як отруєння не свіжими продуктами, брудною водою, потрапляння в організм вірусної інфекції. Діарея небезпечна тим, що призводить до зневоднення організму, виснаження захисних сил в ШКТ. Фосфалюгель від проносу як ефективний сорбент призначають в будь-якому віці. Він сприяє виведенню з ШКТ токсинів мікроорганізмів, які можуть стати причиною виникнення проносу.

Фосфалюгель від печії

Причиною неприємного відчуття печіння в стравоході – печії можуть бути багато факторів: гастрит, підвищена кислотність шлунка, переїдання, вплив деяких препаратів та ін Застосування Фосфалюгеля допоможе при появі печії будь-якої етіології, т. к. для того, щоб усунути відчуття печіння необхідно знизити кислотність соку в шлунку. В інструкції по застосуванню зазначено, що Фосфалюгель при печії не тільки знижує кислотність, але і утворює захисний шар, який заспокоює слизову.

Фосфалюгель при ротовирусе

Кишковою інфекцією під назвою ротавірус хворіють практично всі дітки віком від 6 місяців до 3 років, іноді від ротавірусу страждають і дорослі, але з проявом менш виражених симптомів. Першочергове завдання при лікуванні кишкової інфекції – недопущення зневоднення організму. Для цього необхідно зупинити діарею, сорбувати і вивести з кишечника провокують діарею мікроорганізми. В інструкції по застосуванню зазначено, що можливо використовувати для лікування Фосфалюгель при ротавирусе та інших кишкових інфекціях.

Фосфалюгель при нудоті

Відчуття нудоти може з'явитися з різних причин. Найбезпечніша – переїдання. Але якщо ж подібне відчуття з'являється часто, потрібно обстежитися на наявність захворювань ШЛУНКОВО-кишкового тракту. Фосфалюгель при нудоті, яка з'являється з-за виразкової хвороби, при панкреатиті, гастриті допоможе впоратися з неприємними симптомами, корисний при комплексному лікуванні даних захворювань як антацидний, заспокійливий засіб.

Фосфалюгель при гастриті

Захворювання шлунка, що супроводжується сильними болями, нудотою, блювотою і печією при загостренні необхідно лікувати антацидними засобами, такими як фосфалюгель. Шляхом зниження кислотності шлункового соку, обгортування стінок шлунка Фосфалюгель при гастриті зніме неприємні симптоми. Пити ліки потрібно за 30 хвилин перед кожним прийомом їжі, як вказано в інструкції по застосуванню. Курс прийому сорбенту становить при гастриті становить 14 днів.

Фосфалюгель - протипоказання

Якщо для лікування вам призначив лікар фосфалюгель – інструкція по застосуванню повинна бути повністю вивчена, щоб уникнути передозування і наслідків, пов'язаних з протипоказаннями. Перше, що потрібно знати про Фосфалюгеле – протипоказання:

  • порушення роботи нирок;
  • підвищена чутливість і непереносимість компонентів ліків;
  • запори.

Скільки можна приймати Фосфалюгель без перерви? Курс лікування призначає лікар, не безперервний курс, згідно інструкції по застосуванню, не повинен бути більше, ніж 14 днів, щоб уникнути побічних ефектів. Починати курс краще після консультації лікаря, особливо для лікування дитини. Не варто пити ліки від болю в шлунку, не знаючи її причину, оскільки при зниженій кислотності шлункового соку ситуація може погіршитися.

Ціна на Фосфалюгель

У різних регіонах ціна на ліки дещо відрізняється, а ціна в аптеці може бути більше, ніж в інтернеті. Дізнатися, скільки коштує Фосфалюгель та купити у інтернет-магазині ви зможете за допомогою онлайн-каталогів, які надані на сайтах онлайн-аптек. В інтернет-аптеці можна знайти докладний опис лікарського засобу, відгуки і вартість, тому можливо вибрати і замовити необхідний засіб недорого.

Упаковка і кількість

Країна виробник

Ціна

16 г гель 1 пакетик

Фарматис, Франція/Нідерланди

17-20 рублів

16 г № 6 гель (6 штук)

Фарматис, Франція/Нідерланди

180 р.

16 г № 20 гель в пакетиках (20 штук)

Фарматис, Франція/Нідерланди

320-350 р.


Фосфалюгель - аналоги

Як і безліч ліків, Фосфалюгель має аналоги, які можуть мати ціну вище або нижче, ніж даний препарат. Аналоги мають подібний склад і вплив, відносяться до антацидним засобам завдяки наявності у складі алюмінію фосфату або ж гідроксиду, карбонату магнію і кальцію. До цієї групи препаратів відносяться Гастерин, Актал, Ентеросгель, Смекта, Тальцид, Алмагель, які мають позитивні відгуки. Ці препарати мають аналогічний вплив на ШКТ, однак діючі речовини трохи відрізняються, тому приймати безконтрольно препарати-аналоги не можна.

Відео

Фосфалюгель

Відгуки

Алевтина, 35 роківЛікувала дитину від кишкової інфекції і паралельно з іншими препаратами лікар призначив фосфалюгель. Дуже допомогло засіб від діареї, значно полегшився загальний стан після першого дня прийому. Плюс кошти в тому, що він легко сприймається дитячим організмом, а апельсиновий ароматизатор робить ліки приємним.
Кароліна, 28 роківПід час загострення гастриту завжди п'ю цей сорбент, лікар дозволяв приймати його навіть під час вагітності. Гель має приємний смак, прийнятною ціною, добре знімає неприємні симптоми. Після дня застосування зникає біль, з'являється здоровий апетит. Є дешевші аналоги, але поки не було бажання пробувати що-небудь інше.
Наталя, 36 роківЗагострився гастрит під час вагітності, лікар призначив антацидний засіб. Ціна на ліки була не самою маленькою, але після вивчення відгуків зрозуміла, що фосфалюгель кращий серед аналогів. Дуже боялася, що діючі речовини можуть вплинути на здоров'я дитини, але все пройшло вдало, лікування пройшло легко, біль пройшла вже на другий день.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!