Гліцин - інструкція по застосуванню. Показання до прийому Гліцину для дорослих або дітей і протипоказання

Якість і тривалість життя залежить від збереження і жвавості розуму. У великих містах, де переважає погана екологія, а стреси підстерігають нас на кожному розі, підтримувати мозкову активність без стимуляторів стало неможливо. Для цих цілей був розроблений препарат Гліцин. Які його особливості і про що варто знати перед початком лікування?

Гліцин, показання до застосування

З лікарської точки зору, Гліцин відноситься до седативну медикаментів, здатним «прочищати» мізки, приводити нерви в порядок, підвищувати життєвий тонус. На тлі таких же аналогів він вигідно виділяється за рахунок натурального складу. Активна речовина тут – оцтова амінокислота, яка при нормальній роботі мозком виробляється самостійно в потрібній кількості.

Перш ніж купувати чергову порцію таблеток, варто уважно прочитати показання до застосування Гліцину і врахувати ризики. Лікарський препарат призначається:

  • при зниженні мозкової активності;
  • у стресових ситуаціях (іспити, співбесіда на новому місці роботи);
  • немовлятам, підліткам з підвищеною нервовою збудливістю;
  • після перенесення важких захворювань (інсульт, невроз, атеросклероз);
  • при епілепсії, вегетосудинної дистонії, високому тиску;
  • пацієнтам з різними функціональними розладами центральної нервової системи;
  • як додатковий засіб при лікуванні алкоголізму.

Гліцин, інструкція по застосуванню дорослим

Випускається препарат у вигляді невеликих таблеток, покритих прозорою оболонкою. В аптеку надходять два види ліки: вітчизняного виробництва чи зарубіжні. Обидва відпускаються без рецепта, мають схожий склад і властивості. Однак наш аналог, наприклад Гліцин від фірми Евалар, буде коштувати набагато дешевше таких же таблеток з добавкою «форте», але вже іноземного бренду.

Що стосується того, як пити Гліцин дорослим, то курс буде залежати від форми захворювання і поставленого діагнозу:

  • для зняття дратівливості й тривоги офіційна анотація рекомендує пити по 1 пігулці 3 рази на добу, але не довше 30 днів;
  • нормальний відпочинок вночі забезпечать 2 таблетки Гліцину перед сном;
  • перед майбутніми навантаженнями потрібно за два тижні почати пити по 1 капсулі 2-3 рази на добу;
  • після інсульту призначають до 10 таблеток у перші 6 годин після нападу, потім по 10 пігулок перші 5 днів і ще 30 днів по 1 капсулі тричі за день;
  • при алкогольній інтоксикації хворому дають 1 таблетку, а через 60 хвилин відразу другу, далі курсом по 2-3 таблетки на день.

Пам'ятайте: препарат Гліцин, дозування якого вказана на упаковці, повинен прийматись у цілковитій відповідності з написаним виробником. Будь-який безконтрольний прийом таблеток може призвести до виникнення негативних реакцій організму і появи побічних ефектів. Гліцин – не засіб від усіх недуг, а запатентований лікарський препарат!

Гліцин для дітей

Ноотропні препарати зараз прописують підліткам і немовлятам з діагнозом гіперактивність, збудженість, безсоння. Але батьки повинні знати, що просто так давати таблетки дитині небажано. Наскільки б корисним вам не здавався Гліцин, інструкція по застосуванню для дітей свідчить про необхідність терапії лише у наступних випадках:

  • при зниженні уваги, посидючості або затримці розумового розвитку ліки потрібно застосовувати по 1 капсулі тричі на день, курсом не більше 1 місяця;
  • для нормалізації сну дітям до 3 років можна давати по ½ таблетки двічі за добу і не довше 2 тижнів;
  • для відпочинку вночі дитині старше 3 років педіатри виписують по 1 таблетці тим же курсом.

Спосіб застосування Гліцину в таблетках може бути двох варіантів: трансбуккальный і у вигляді пиття. У першому випадку капсулу слід покласти під язик і розсмоктати, що буде просто зробити з дитиною-школярем. Для реалізації другого способу потрібно роздрібнити пігулку, розвести порошок молоком або теплою водою. Цей метод можна втілити в життя за дітьми віком до 3 років.

Гліцин при вагітності

При важкому гестозу, психоемоційних розладах, безсонні медики рекомендують Гліцин для вагітних, інструкція із застосування і дозування якого така:

  • якщо виникли труднощі з засипанням, пийте по 1 капсулі за півгодини до сну;
  • при різких перепадах настрою призначається триразовий прийом препарату по 1 таблетці протягом 2-4 тижнів;
  • під час нападів гіпертонії позитивну дію надасть 1 пігулка, випита від двох до чотирьох разів на добу.

Дорогі майбутні матусі, не забувайте: зловживання ноотропні медикаментами в такий важливий період вашого життя неприпустимо. Прийняти рішення про те, в яких дозах і як приймати Гліцин, може тільки кваліфікований лікар-гінеколог. Інакше великі шанси, що самолікування негативно позначиться на розвитку нервової системи і внутрішніх органів малюка.

Гліцин – протипоказання

Завдяки натуральному складу Гліцину, протипоказання до застосування в анотації практично відсутні, тому лікарі так сміливо прописують його маленьким дітям. Єдиним мінусом є індивідуальна непереносимість пацієнтом будь-якого активного компонента з складу. Тому в перші 1-2 прийому таблеток уважно стежте за змінами в самопочутті.

Побічні дії Гліцину

Останні дослідження лише підтверджують безпечність засобу. Список побічних дій Гліцину не включає сотню симптомів. З негативних реакцій організму вчені виявили незначну алергію, почервоніння, свербіж або висипи. Але навіть передозування ліками не вплине на злагоджену роботу всіх систем. При високих концентраціях активні компоненти легко деактивуються печінкою.

Відео: Гліцин, інструкція щодо застосування при вагітності

Гліцин при вагітності

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!