Мелоксикам - інструкція по застосуванню і ціна. Від яких хвороб допомагає мелоксикам та його аналоги

Якщо в опорно-руховій системі людини помічені «неполадки», наприклад, загострився запальний процес, або турбують напади болю, необхідно прийом медикаментів за лікарським приписам. Застосування Мелоксикаму знижує больовий синдром, запобігає дегенеративні ураження хрящів.

Мелоксикам - інструкція

Цей представник групи НПЗЗ випускається у вигляді таблеток жовтого відтінку, призначених для внутрішнього застосування. Інші форми випуску – свічки, розчин для внутрішньом'язових ін'єкцій. Перш ніж купувати медичний препарат Мелоксикам – інструкція по застосуванню повинна бути обговорена з лікарем. Інакше самолікування тільки нашкодить здоров'ю, погіршить стан уражених м'язів і суглобів. Анотація містить лише оглядові відомості про фармакологічні особливості Мелоксикаму та правила застосування препарату для класичної схеми лікування.

Мелоксикам таблетки

Частіше пацієнти вибирають медичні препарати для перорального застосування, щоб спростити лікування. Таблетки Мелоксикаму особливо затребувані, оскільки прибирають напад болю різної локалізації, непомітно знімають запалення, мають загальнозміцнюючу і заспокійливим ефектом. В анотації Мелоксикаму можна вивчити протипоказання і побічні явища, а при відсутності таких сміливо приступати до інтенсивної терапії. Медичні показання до застосування цього протизапального препарату в таблетках наступні:

  • остеохондроз;
  • всі форми дегенеративних змін тканин м'язової системи;
  • гострий напад болю м'язів невідомої етіології.

Дія активних компонентів Мелоксикаму практично миттєве, цілком вистачає 1 раз за добу вживати по одній таблетці після трапези. Тривалість лікування обмовляється індивідуально, залежить від форми і стадії патології, вікових особливостей і хвороб організму, особливості застосування вказані в інструкції. Є протипоказання і лікарську взаємодію, тому всі свої маніпуляції з Мелоксикамом щодо майбутнього одужання потрібно узгодити з лікуючим лікарем.

Мелоксикам в ампулах

Однойменне діюча речовина визначає джерело болю, швидко його локалізує, при цьому усуває спазми, нестабільність емоційної сфери хворої людини. Мелоксикам в уколах бажано використовувати внутрішньом'язово при гострих болях різного походження. Крім того, препарат пригнічує інтенсивність запального процесу в окремих відділах хребта. Форма випуску Мелоксикаму – в уколах особливо актуальна, якщо необхідний миттєвий результат після застосування. Активні компоненти з знеболюючою дією проникають в кров, швидко діють.

Перш ніж призначати уколи Мелоксикаму, лікар проводить збір даних анамнезу, виключає ризик небезпечних ускладнень для м'язової системи і всього організму. Одна ампула містить розчин об'ємом 15 мг/1,5 мл, чого цілком вистачає для разового застосування. Добова доза Мелоксикаму – не більше 15 мг, а скільки робити уколи внутрішньом'язово – підкаже лікар після уважного вивчення конкретної клінічної картини. Також цінну інформацію можна отримати з інструкції препарату.

Мелоксикам свічки

Можна приймати зазначений медичний препарат ректально, причому в домашніх умовах. Свічки Мелоксикам мають однаковий хімічний склад, а різниця форм випуску полягає у взаємодії активних компонентів з вогнищами патології. Наприклад, уколи і супозиторії діють швидше, тому і ціна на такі медикаменти дещо завищена. Опис цього лікарського засобу можна знайти в інструкції, а вартість дізнатися в аптеці або інтернет-аптеці.

Якщо для ефективного усунення нападу болю обрані не ампули, а ректальні свічки Мелоксикаму, необхідно 1 раз на день (бажано на ніч) вставляти в задній прохід супозиторій, після чого не підніматися з ліжка до самого ранку. Скільки триватиме така домашня терапія – скаже грамотний фахівець, але все залежить від поставленого діагнозу. Варто відзначити відсутність сумісності Мелоксикаму будь-якої форми випуску з алкоголем, про що повідомляє інструкція.

Мелоксикам - аналоги

Буває, що застосування медикаменту не забезпечує швидке одужання пацієнта, або в ході інтенсивної терапії людина стикається з побічними явищами. Тут необхідно відмовитися від подальшого використання за призначенням медичного препарату Мелоксикам, перечитати інструкцію, звернутися до фахівця. Бажано підібрати більш ефективний аналог, упевнитися в його сумісності з конкретним організмом. Якщо не підходить Мелоксикам - аналоги теж коштують недорого, а їх назви вказані в складеному нижче списку:

  • Авексим;
  • Амелотекс;
  • Артрозан;
  • Моваліс;
  • Бі-ксикам;
  • Медсикам;
  • Ліберум;
  • Мелокс;
  • Мелбек;
  • Оксикамокс.

Ціна на Мелоксикам

Оскільки препарат відрізняється високою ефективністю, багатьох пацієнтів цікавить ціна питання. Скільки коштує Мелоксикам у таблетках, можна дізнатися в аптеці, або придивитися до фармацевтичним інтернет-каталогів з величезним вибором продукції. Це ліки обходиться пацієнтові недорого, але краще замовити його і придбати в інтернет-магазині. Частіше ціна питання охоплює межі 100-300 рублів, залежить від форми випуску Мелоксикаму. Покупцеві дешевше обійдуться таблетки, тоді як найбільш дорогі за ціною ректальні свічки.

Відгуки

Антоніда, 41 рікКоли при остеохондрозі шийного відділу прописали Мелоксикам, я і не розраховувала на результат. Таблетки коштували всього 120 рублів, тому в моїй свідомості поліпшень бути не повинно. Все вийшло інакше, Мелоксикам замінив антибіотики, швидко усунув напади болю шиї, допоміг нормалізувати фазу сну. Використовувала строго по інструкції і не помилилася.
Марина, 37 роківНіколи не довіряю ефективності дешевих таблеток, навіть не читаю інструкцію. Мелоксикам приємно здивував, навіть відгук хороший захотілося написати. Після вивчення інструкції використовувала проти болю спини, коли довго сиджу. Спочатку здавалося, що не допомагає, але незабаром помітила поліпшення. Відтепер спокійно высиживаю робочий день з Мелоксикамом.
Ірина, 40 роківЯкщо ввести розчин Мелоксикаму внутрішньом'язово, біль проходить через 7-10 хвилин. Проте я помітила, що останнім часом цей часовий інтервал розтягнувся. Доводиться чекати і 20 хвилин, щоб після Мелоксикаму настало полегшення. Інструкція не повідомляє про звикання, так що раджу чергувати такі медикаменти, не затягувати прийом одного НПЗЗ.
Катерина, 32 рокиМені Мелоксикам абсолютно не допоміг, занадто слабкий виявився. Хоча інструкція і обіцяла позбавити від болю після першого сеансу, ефект був нульовий. Довелося шукати більш сильні нестероїдні препарати, наприклад, задоволена дією Моваліса. Якщо прочитати інструкцію та відгуки, там сказано, що побічних явищ немає, не так багато протипоказань.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!