Гліцин при вагітності - чи можна пити на ранніх термінах. Прийом гліцину під час вагітності

В організмі жінки при вагітності відбуваються гормональні зміни, які позначаються на її фізіологічному і психічному рівні. Вагітна може страждати втратою апетиту, безсонням, часто проявляється тривожність і агресія. Тоді лікар призначає відповідну терапію препаратами, найпопулярнішим з яких є Гліцин.

Для чого потрібен Гліцин

Перевірений часом і безпечний, Гліцин м'яко здатний вирішити проблеми підвищеного хвилювання та напруги, не роблячи при цьому негативного впливу на плід. Тому при наявності показань препарат радять використовувати на будь-якому терміні. Ліки покращує концентрацію уваги. Гліцин при вагітності рекомендують приймати жінкам з ВСД, також таблетки здатні зменшувати напруженість при серцевих захворюваннях.

Терапевтичний ефект від прийому лікарського засобу може виражатися в таких діях на організм дорослої людини і дитини:

  • сприяє спокійному і тривалого сну;
  • позбавляє від безсоння;
  • ліквідує напади агресії і люті;
  • допомагає впоратися з депресією;
  • покращує інтелектуальну діяльність;
  • сприяє виробленню терпіння;
  • знижує тривожність.

Чи можна пити Гліцин під час вагітності

Для зняття напруги і стресу у вагітних може бути призначений лікарський препарат Гліцин. Після прийому внутрішньо таблетки швидко розсмоктуються і проникають у лімфу і кров. Ліки не накопичується в тканинах: після потрапляння в людський організм відбувається метаболічний процес, далі речовина розщеплюється на молекули води і вуглекислого газу, які виводяться природним способом. Препарат не здатний чинити токсичного впливу на дитину, його можна застосовувати навіть на першому і другому триместрі.

В яких випадках призначаються заспокійливі таблетки вагітним

Основними показаннями для використання Гліцину при вагітності є:

  • підвищене психоемоційне напруження;
  • зниження інтелектуальних здібностей;
  • порушення сну;
  • неуважність, погіршення пам'яті:
  • напружена розумова робота;
  • стресові ситуації;
  • відчуття безпричинної тривоги;
  • серцево-судинні патології.

Коли протипоказаний Гліцин для вагітних

Призначення будь-яких лікарських препаратів повинен робити лише лікар. Крім того, фахівець контролює вплив засобів на організм майбутньої мами після оцінки її стану. Як правило, Гліцин не має особливих протипоказань до прийому. Його не рекомендується приймати при виникненні алергічних реакцій. Високі дози препарату можуть спровокувати колаптоїдний стан. Недостатній приплив крові в головний мозок може викликати гіпоксію плода. Гліцин з обережністю слід використовувати:

  • при чутливості і непереносимості компонентів препарату;
  • при низькому артеріальному тиску, оскільки ліки здатне знижувати його ще сильніше.

Як приймати Гліцин правильно

Курс лікування заспокійливим препаратом не повинен бути більше 30 днів. При виникненні необхідності в повторному лікуванні Гліцином при вагітності слід почекати один місяць. Таблетки потрібно класти під язик і максимально утримувати до повного розчинення. Ліки можна розтерти до стану порошку, після чого його слід прийняти всередину і запити чистою водою. Тривалість застосування і дозування визначаються спостерігає гінекологом. Часто препарат призначають по стандартній схемі:

Показання

Дозування

Тривалість лікування

Емоційне напруження, стресові ситуації

По одній таблетці вранці і ввечері

Один місяць

Нервозність, сильні потрясіння, підвищена збудливість

Одна таблетка 2 рази на день

Два тижні

Безсоння

Одна таблетка за 30 хвилин до сну

По мірі необхідності

Від головного болю при вагітності

Білі таблетки Гліцин у своєму складі мають амінокислоту, яка здатна поліпшити обмінний процес в мозкових тканинах. Ліки бере участь в уповільненні передачі нервових імпульсів, тобто відбувається заспокійливий вплив на ЦНС. Таблетки Гліцину при вагітності відмінно справляються з головними болями. При цьому препарат слід пити лише за вказівкою лікаря. Курс повинен бути не більше 4 тижнів. Для нормалізації стану може вистачити 10 днів. Для полегшення головного болю одну таблетку слід покласти під язик до повного розсмоктування, пити ліки треба 3 рази за день.

Ліки від нервів

Гліцин при вагітності часто буває незамінним препаратом. Амінокислота, що міститься в лікарському засобі, необхідна для нормальної діяльності нервових волокон. Недолік цього компонента негативно позначається на працездатності. Крім того, з-за постійної перебудови організму і вироблення гормонів, нервова система у жінок знаходиться в постійному дисбалансі. Препарат почне діяти м'яко, при цьому нейтралізуючи тривожність, напругу, стрес. Жінка стане спокійнішою, зникне дратівливість і різкі перепади настрою.

Побічні дії Гліцину

При використанні вагітними жінками амінокислоти Гліцин, як правило, не спостерігається негативного впливу. Не рекомендується приймати ліки при наявності алергії на його компоненти. Побічний позитивний ефект у ліки полягає в тому, що він сильно послаблює інтенсивність негативного впливу інших медичних препаратів, які мають безпосередній вплив на ЦНС (снодійні і заспокійливі засоби). Гліцин при вагітності рідко волає:

  • алергічну реакцію;
  • підвищення сонливості, що супроводжується шумом у голові;
  • незначне розширення судин;
  • невелику втрату координації;
  • спрагу;
  • зниження артеріального тиску;
  • запаморочення, потемніння в очах;
  • зниження концентрації уваги.

Дозування лікарського препарату

При вагітності гліцин необхідно класти під язик, призначають препарат 2 рази на день по одній таблетці (100 мг). Ліки не треба запивати водою. Курс лікування триває від 14 днів до місяця. Щоб поліпшити загальний стан, препарат слід приймати за 20 хвилин до сну. Посилити дію засоби можуть прогулянки на повітрі. Після курсу терапії необхідно зробити перерву. Виходячи з індивідуальних особливостей пацієнтки, лікар може змінити дозування і тривалість лікування, тому не слід починати терапію, не порадившись з фахівцем.

Ціна Гліцину

Препарат продається лише у формі таблеток. На полицях аптек можна знайти 2 види ліки: перше має невелику ціну, купити його можна в металевій пластині; Гліцин форте коштує дорожче, випускається в картонній плоскою упаковці. Середня ціна препарату становить 50 рублів за 20 таблеток. По інструкції ліки необхідно зберігати в сухому темному місці, при температурі не більше 25 °C. Ціна Гліцину залежить від форми випуску та обсягу упаковки: 20 таблеток 300 мг – 55 рублів; 250 мг 30 таблеток – 75 р.; 300 мг 60 таблеток – 150 рублів.

Відео: Гліцин під час вагітності

Гліцин при вагітності

Відгук

Олена, 27 роківЛише за допомогою Гліцину я назавжди забула про панічних атаках. Напади завжди починалися у вечірній час. За рецептом лікаря необхідно було вживати таблетки 2 рази вранці і ввечері. Після двох тижнів використання я забула про свої страхи. П'ю таблетками курсом, потім 3 тижні перерва. Добре, що ціна у препарату невелика.
Наталя, 29 роківНа ранньому терміні вагітності мене почали турбувати почуття тривоги і страху. Не могла спати спокійно, це супроводжувалося постійним стресом вдома і на роботі. Лікар порекомендувала приймати Гліцин, оскільки немає побічної дії на плід, і ціна недорога. Почавши пити ліки, через тиждень відчула полегшення. Перестала сильно переживати.
Тетяна, 35 роківВ першому триместрі стала часто зриватися через дрібниці на домочадців, з'явилося відчуття тривожності. Гінеколог порадив пити таблетки Гліцину два рази в день, і ще один раз треба було випити ліки за півгодини до сну. Після прийому препарату нерви заспокоїлися, стала краще спати, зникла безпричинна тривога. Хороші ліки. Всім рекомендую, так і ціна невелика.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!