Як приймати гліцин дорослим і дітям. Як довго і як часто приймати гліцин

Для регуляції метаболічних процесів дорослим і дітям призначають Гліцин. Важливо застосовувати його в правильних дозуваннях, з урахуванням протипоказань. Засіб допомагає від стресу, при проблемах з пам'яттю, безсонні. Спосіб застосування гліцину в таблетках вибирає лікар. При цьому враховують діагноз хворого, вік, особливості організму та інше.

Як правильно приймати гліцин

Гліцин форте Евалар (або виробництва інших фармацевтичних компаній) – це найпростіша амінокислота, яка синтезується організмом людини. Речовини, що містяться в препараті, є основою для вироблення порфіринів. В результаті прийому нормалізуються захисні функції, гальмування ЦНС пацієнта, підвищується когнітивна функція. Препарат проникає в тканини і рідини організму дуже добре, завдяки чому швидко покращує стан хворого. Він повністю метаболізується до стану води або вуглекислого газу і легко виводиться з організму.

Якщо пацієнту призначили даний препарат, то рецепт повинен виписати фахівець. Ліки, що відпускається тільки при наявності письмової рекомендації від лікаря. Приймаються таблетки сублингвальным способом (під язик), після чого їх потрібно розсмоктувати. Призначити ліки можуть за показаннями дитині старше 1 року або дорослого для досягнення наступних цілей:

  • зняття напруги;
  • відновлення нормального сну;
  • активації процесів мислення;
  • адаптації пацієнта;
  • нормалізації тиску;
  • регуляції функцій роботи мозку після серйозних травм, інфарктів, алкогольного отруєння.

Медикамент добре переноситься, але при індивідуальній непереносимості може викликати небажану алергічну реакцію. Скільки можна пити гліцин? Курс лікування становить 14-30 днів. Рекомендується починати прийом цього препарату при порушеннях пам'яті, сну, під час стресу, коли у пацієнта відзначається підвищена ворожість, конфліктність, напади агресії. Наприклад, важким підліткам, дітям, погано піддається вихованню, або дорослим.

Скільки таблеток Гліцину можна пити в день

При наявності показань лікар призначає хворому це засіб з рекомендаціями, як приймати Гліцин. Розсмоктувати таблетки потрібно до повного розчинення під язиком. Дитині дозволяється пити до трьох таблеток щодня (по одній після їжі). Дуже важливо дотримуватися дозування та ознайомитися з побічними ефектами. Після черепно-мозкових травм, алкогольних отруєнь або інфарктів потрібно приймати по 2 таблетки після їжі, тричі на день.

Деяким важко розсмоктувати цілу таблетку, тому допускається їх подрібнити в порошок і випити з водою. Якщо є відповідні показання, препарат призначається курсом. Протягом одного року допускається до семимісячних курсів лікування. Кращий час для прийому ліків – після їди або на ніч. Через кожні 30 днів обов'язково роблять невелику перерву.

Як довго можна приймати гліцин без перерви

Допускається приймати препарат без перерви до 30 діб. Після цього роблять перерву на 7-14 днів. Під час перерви особливу увагу слід звернути на стан пацієнта. Іноді показань для подальшого прийому препарату може не бути. На здоровий організм речовини цього ліки не надають потрібної дії. Якщо ж нервове напруження не зникло, слід продовжити курс лікування на місяць. Чи можна приймати гліцин постійно? Роками пити таблетки не слід. Після двох неефективних курсів терапії пацієнту призначають інший засіб.

Як пити Гліцин дорослим

При наявності показань (тиску, проблем зі сном, високих емоційних навантаженнях) призначають це засіб сублінгвально у відповідних дозуваннях. Як вживати Гліцин:

  1. По 0,5-1 капсулі на ніч (При порушенні сну).
  2. По 1 штуці через кожні 20 хвилин, але не більше 7 (при похмільному синдромі).
  3. 2 штуки 3 рази на добу (після інсульту, травм голови, алкогольних отруєнь).

Як правильно пити Гліцин дітям

Перш ніж давати ліки маленькій дитині, варто проконсультуватися з лікарем. Хоча речовини добре переносяться, є ризик індивідуальної непереносимості. У зв'язку з цим не варто починати прийом ліків самовільно. Як приймати Гліцин:

  1. Якщо дитина майже здоровий, але часто перебуває в стресі, погано спить, схильний високим розумовим навантаженням: 1 штуку 2 рази щодня. Курс не більше одного місяця.
  2. Важким підліткам при безсонні, тиску, зміни настрою, агресивність, складнощі у процесі виховання: по 1 штуці тричі на добу.

Відео: як застосовувати гліцин при вагітності

Гліцин при вагітності

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!