Масло вечірньої примули

Багато корисних властивостей приховує в собі унікальний квітка примули вечірньої. Насіння цієї рослини зберігають тільки найкорисніше і віддають людям в маслі, яке показано не тільки для профілактики здоров'я організму, але також використовується в косметичних цілях. Звідки ще шкіри і організму отримувати стільки важливих компонентів, як не з природних ресурсів?

Чим корисне масло енотери

В складі масла вечірньої примули (рослина ще можна називати ослинником або енотерою) міститься величезна кількість речовин, які так чи інакше позитивно впливають на людський організм. Основними цінними компонентами є дві кислоти, завдяки яким цей засіб є особливо цінним: лінолева і альфа-ліноленова. Їх можливо отримати тільки з продуктів, у тому числі з примули вечірньої, тому користь від застосування цього засобу зростає.

Вже багато років на Заході масло примули є незамінним джерелом здоров'я і сили, тому засіб розфасовують в капсули, а потім продають як БАД, при цьому ніяких протипоказань немає. Чим ще може допомогти це «народне» засіб у звичайному житті:

  1. Знімає передменструальний синдром, позитивно впливає на сечовидільну систему, регулює вироблення статевих гормонів.
  2. Знижує артеріальний тиск.
  3. Масло вечірньої примули або ослинника приймають при розсіяному склерозі, стенокардії.
  4. Заспокоює хворі нерви.
  5. Засіб використовують для загоєння ран.
  6. Розгладжує зморшки і заспокоює роздратовану шкіру.

Навіщо і як брати масло вечірньої примули при вагітності

Часто спостерігають за вагітністю лікарі призначають масло для підготовки до пологів. Засіб чудово виправляє постраждалу гормональну систему, особливо добре його вживати, якщо жінка до цього пила протизаплідні таблетки. Крім того, масло відмінно підвищує еластичність м'язів, що згодом допоможе легше народити природним шляхом.

Доведено, що масло примули вечірньої при вагітності позитивно впливає на розвиток плоду в утробі матері. Засіб відповідає за нервову систему, а зміст полінасичених кислот стимулює активність головного мозку малюка. Небажано приймати масло самостійно. Потрібну вам дозування і початок прийому повинен призначити тільки лікуючий вас лікар.

Як приймати масло примули вечірньою в капсулах

Оскільки масляний екстракт примули вечірньої можна приймати всередину або використовувати для зовнішнього застосування, продається препарат в аптеках в капсулах або рідким. Для профілактики організму краще всього придбати капсули по 3 мг. Дозування – 2 капсули в день під час або після їжі. Однак враховуючи той факт, що сьогодні багато виробників цього БАДа пропонують свої дозування, то найкраще ознайомитися з інструкцією до вибраного препарату або попросити поради у лікаря.

Як використовувати масло ослинника в косметичних цілях

Масляний екстракт примули активно використовується в косметичних цілях. Засіб додають у креми, шампуні, використовують для виготовлення домашніх масок для волосся. Особливо підійде тим, у кого чутлива шкіра, а покупка косметики в магазині закінчується алергією. Акуратно цей природний дар допоможе і звести нанівець наслідки макіяжу очей.

Якщо ви хочете зволожити шкіру, то можна використовувати чистий масляний еліксир. Наносьте його на чисте обличчя перед сном і вранці ви побачите барвистий ефект і ніякого жирного блиску. Примула використовується при лікуванні варикозу, бо вона відмінно відновлює еластичність шкіри, може розгладжувати її. Цей же ефект рятує від появи розтяжок при швидкому схудненні або наборі вазі (до вагітності).

При лікуванні сухості волосся екстракт застосовується в чистому вигляді або змішується з іншими рослинними компонентами. Найпростіший спосіб: нанесіть кілька крапель на кінчики волосся і вимити голову з шампунем через півгодини. Ви помітите, як прядки оживуть. Регулярне використання масла позбавить від проблеми посічених кінчиків. Корисні маски на основі еліксиру примули для фарбованого волосся.

Відео: масло енотери для жінок

Олія примули вечірньої. Купити масло примули в фіто-аптеці "російське коріння"

Відгуки

Тетяна, 26 роківЯ регулярно користуюся масляним екстрактом примули вечірньої для волосся. Раніше я постійно страждала від того, що кінчики здавалися млявими і сухими. Що тільки не пробувала! Виявилося, що ніякі кошти з магазину не зрівняються зі звичайним маслом. Вже через два тижні я спостерігала шикарний результат!
Валерія, 46 роківМасляний еліксир ослинника – мій вірний товариш вже протягом багатьох років. Я і для особи його використовую, і всередину п'ю. Під час останньої вагітності до 36 років гель Гинокомфорт на основі примули допоміг мені перенести пологи і відновити гормональний фон. Я завжди намагаюся лікуватися народними засобами, а це – одне з ефективних.
Христина, 32 рокиКоли хочеться бачити в дзеркалі красиве, доглянуте обличчя, то що тільки не перепробуєш. Так і я в свої 32 почала судорожно шукати те саме засіб для основного догляду за шкірою. Масло примули допомогло мені не тільки відновити водний баланс, але і боротися з появою перших зморшок. Шкіра дійсно більш еластична і м'яка.
В'ячеслав, 53 рокиЯ п'ю капсули масляного еліксиру примули вже кілька років. Відчуваю себе краще, ніж в свої 30! Купую БАД Solgar (Солгар) в аптеці за прийнятною ціною, зате ефект безцінний. Вже порекомендував всім своїм знайомим цього ж віку і намагаюся «заразити» цією звичкою своїх дітей. Додаткові вітаміни у сучасному ритмі життя ніколи не будуть зайвими.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!