Полівітаміни для жінок

На тендітні жіночі плечі часто лягає дуже багато турбот. Зберігати при цьому красивий зовнішній вигляд, молодість і здоров'я дуже складно. Підтримувати імунітет і сили організму допоможуть вітамінні комплекси. Ви знаєте, які препарати вибрати? Нижче представлений огляд кращих жіночих полівітамінів.

Які полівітаміни краще

На відміну від чоловіка, жінка за все життя зазнає більше гормональних змін, що відбивається на її здоров'ї. Крім того, є багато факторів, які погіршують ситуацію: неправильне харчування, швидкий ритм життя, недосипання або стреси. Все це призводить до авітамінозу – погіршення стану волосся, нігтів, шкіри, загальної втоми організму. Щоб уникнути подібних симптомів, жінкам рекомендується поєднувати збалансоване харчування з прийомом полівітамінів. При виборі кращих з них треба звертати увагу на:

  1. Якість вітамінного комплексу. У топ препаратів входять ті, які відзначені міжнародним стандартом GMP – він підтверджує, що ліки пройшов серйозні випробування, тому має зазначену високу ефективність.
  2. Вартість полівітамінів. Фармацевтичні компанії з гарною репутацією не випускають дешевих препаратів, адже на якісні ліки потрібні відповідні витрати.
  3. Склад препарату. В полівітамінах повинно міститися більшість з необхідних мікроелементів, таких як магній, цинк, кальцій, селен, залізо.

Вітаміни Алфавіт

Серед полівітамінів для жінок популярною маркою є Алфавіт Косметик. Акцент цього препарату зроблений на поліпшення стану шкіри, нігтів і волосся. До складу входять вітаміни практично всіх груп: А, В, С, Д, Е, Н і К, а також мінерали: коензим Q10, магній, цинк, йод, залізо, кальцій, мідь, селен, кремній, інулін. Ще одним компонентом є екстракти цілющих трав, таких як кропива, ромашка, алое, хвощ, березові листя. Полівітаміни Алфавіт включають капсули 3 різних кольорів. Згідно інструкції, що їх потрібно приймати щодня з перервою 4-5 годин.

Дуовіт для жінок

Інший популярний комплекс вітамінів для жінок – це Дуовіт. Він корисний тим, що включає групи речовин А, В, С, Е у кількості, що трохи менше денної норми, завдяки чому препарат відмінно доповнює основний раціон і усуває брак. Упаковка Дуовита включає драже синього і червоного кольорів. Їх вживають відразу після сніданку по 1 шт. Крім насичення вітамінами, Дуовіт сприяє нормалізації фізичного і емоційного стану в моменти високих навантажень на організм, тому його прописують при:

  • спортивних тренуваннях чи відпочинку;
  • високих розумових навантаженнях;
  • стресах, жорстких дієтах;
  • незбалансованому раціоні.

Вітаміни Ледіс формула

Наступні полівітаміни для жінок мають американське походження. Їх назва звучить як lady's formula або Ледіс формула. Цей комплекс розроблений компанією Фармамед. Призначений він для дівчат, у яких є проблеми зі шкірою, волоссям або нігтями. Формула препарату є посиленою, адже включає вітаміни практично всіх груп, а ще амінокислоти і мінерали, такі як марганець, мідь, селен, цинк, магній, залізо і фосфор. Роль найсильніших антиоксидантів в комплексі відіграють вітаміни А, Е і Д, кремній з желатином.

Комплівіт для жінок

Ці вітаміни представлені цілою серією препаратів. Одні призначені для віку від 45 років, інші – для вагітних, а треті є універсальними у застосуванні. Середня ціна цих полівітамінів для жінок в аптеці становить 300 р. Вигідну відміну недорогого препарату полягає в тому складі, який в залежності від призначення засобу, включає різні мікроелементи. Крім того, Комплівіт рекомендований багатьма лікарями як комплекс, що сприяє поліпшенню загального самопочуття, додання бадьорості, насичення вітамінами волосся, нігтів і шкіри.

Які вітаміни пити навесні

Навесні організм ослаблений, бо за зиму розтратив запаси поживних речовин, які були накопичені за літо і початок осені. Брак вітамінів не вдається цілком заповнити за рахунок їжі, тому доводиться приймати спеціальні комплекси. В цілому навесні організму потрібні вітаміни:

  • групи А – сприяють усунення таких симптомів, як блідість, сухість з лущенням шкіри;
  • групи В – покращує психофізичний стан, білковий обмін, заповнюють брак кисню в тканинах;
  • групи З – вітаміни для імунітету, знижують ризик захворіти на застуду;
  • групи Д – необхідні для кісток, волосся, нігтів.

Навесні краще віддати перевагу натуральні вітаміни, які містяться в овочах або фруктах. Їх потрібно включити в свій щоденний раціон. До перелічених груп вітамінів відносяться всі цитрусові і свіжовичавлені соки з них, зелену цибулю, родзинки, мед, буряк, горіхи, морква, курага, яблука, морепродукти, риба. Серед полівітамінів для жінок, які можна приймати, виділяються Дуовіт, Квадевіт, Мультитабс Інтенсив, Алфавіт в сезон застуд. Для вагітних підійдуть мультивітамінні препарати Алфавіт мамине здоров'я, Прегнавіт, Вітрум Пренатал, Перинатал.

Вітаміни для шкіри, нігтів і волосся

Список загальнозміцнюючих вітамінів, які необхідні для волосся, шкіри та нігтів, включає наступні:

  • З – підвищує пружність шкіри, сприяє синтезу колагену;
  • А – захищає шкіру від зовнішніх впливів, бореться з лущенням і сухістю;
  • В2 – забезпечує дихання клітин;
  • В7 – прискорює регенерацію тканин, сприяє зростанню нігтів і волосся;
  • РР – забезпечує необхідну кількість кисню для волосся і нігтів;
  • D – забезпечує нормальне засвоєння кальцію;
  • F – стабілізує роботу сальних залоз.

Вітамінно-мінеральний комплекс для жінок

Фахівці створили класифікацію полівітамінів в залежності від віку жінки, адже на кожному періоді життя організму необхідні різні поживні речовини. Крім того, до 30 років їх потрібно менше, ніж після 30, 40 і 50. Заповнити нестачу тих чи інших вітамінів можна за допомогою збалансованого харчування в поєднанні з прийомом спеціальних комплексів, розроблених фармакологічними компаніями.

Після 30

Вік у жінок після 30 років відноситься до періоду розквіту, але організму вже потрібна підтримка і деяка захист, щоб краса і здоров'я зберігалися ще тривалий час. Рекомендується включити в раціон побільше кальцію і вітаміну D, які попередять розвиток остеопорозу в майбутньому. Перепади настрою згладить риб'ячий жир. Вітамін А уповільнити старіння шкіри. З цими функціями впораються такі полівітаміни для жінок, як Вітрум Еліт, Доппельгерц актив омега 3, Альфа д3 Тева, Селмевит, Алвитил. Особливою довірою користується швейцарський препарат Супрадин і німецький Ортомол.

Після 40

У жінок віком від 40 років відбуваються більш значні перебудови, пов'язані з зменшенням кількості статевих гормонів і настанням клімаксу. Щоб підтримувати організм, рекомендується приймати вітаміни А, С і В12, які зміцнюють нігті, волосся, кістки, зберігають еластичність шкіри, запобігають розвиток ожиріння, покращують пам'ять і зменшують стресові розлади. У цей період жінкам рекомендовані наступні полівітаміни: Доппельгерц актив ActiveLife, Менопейс, таблетки Гинеколь, Фемінал, Вітрум Бьюті Еліт, Иноклим або Фіто 40.

Після 50 років

Один з найскладніших періодів у житті жінки – це клімакс. В цей час організму обов'язково потрібна підтримка, тому йому необхідні вітаміни з залізом, кальцієм, магнієм і вітамін D. Останній необхідний для зміцнення кісток і зниження ризику розвитку остеопорозу або раку молочної залози. У цьому віці жінкам варто приймати такі комплексні препарати, як Алфавіт 50+, Вітрум центурі, Ундевіт, Ци-Клим, фінські таблетки Ladyvita 50+ та Центрум Сильвер.

Відео: спортивні вітаміни для жінок

Вітаміни #випуск 14 Opti-men, Opti-women, Animal Pak, Maxler vita-men, vita-woomen (ФЛЕКС-СПОРТ)

Відгуки

Наталя, 36лет:Лікар мені порадив пропити недорогі полівітаміни Компливит. Крім того, ця лінійка вітамінів має не тільки препарати для дорослих, але і ті, які рекомендовані підліткам, тому я беру відразу собі і своєму синові. Загальне самопочуття дійсно покращується – раджу!
Тетяна, 45 рікУ мене вже проявилися перші ознаки клімаксу, тому за порадою гінеколога купила Вітрум плюс. Після тижня прийому зменшилися припливи, настрій стало більш стабільним, пішла дратівливість. Рекомендую спробувати!
Валентина, 53года:Після клімаксу помітила, що різко погіршилася пам'ять: забуваю навіть те, що зробила пару хвилин тому. На профілактичному огляді поцікавилася у лікаря, які вітаміни мені допоможуть. Він прописав Алфавіт або Дуовіт. Останній пила подруга, тому я вирішила спробувати його. Залишилася задоволеною: покращилася пам'ять, навіть шкіра підтягнулась.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!