Тетрациклінова мазь очна - показання до застосування. Як застосовувати тетрациклінову очну мазь дітям, відео

Відчуття дискомфорту в очах, їх почервоніння, ранкове злипання вій після нічного сну – все це ознаки бактеріальної інфекції. Лікування таких станів не обходиться без очної антисептичної мазі, здатної не тільки знезаразити, знеболити слизову, але і побороти бактерію або інфекцію. Ознайомтеся з ефективними способами оздоровлення очей.

Для чого застосовується тетрациклінова мазь і від чого допомагає

Тетрациклінова мазь очна користується великим попитом і зникає з аптечних прилавків дуже швидко завдяки своїм універсальним властивостям і широкому спектру показань до застосування:

  1. Цей препарат – антибіотик, тому ефективно бореться з бактеріями, шкідливими мікроорганізмами, очищаючи від них слизову оболонку ока.
  2. Тетрациклін – відмінна мазь від ячменю на оці для дітей, яка допомагає швидко позбутися від сверблячки і болю.
  3. Тетрациклін – протизапальна очна мазь, знімає почервоніння, сльозотеча, світлобоязнь, що відбувається при блефариті.
  4. Успішно обеззброює такі мікроорганізми, як хламідії, сальмонела, стафілокок, стрептокок.

Інструкція із застосування тетрациклінової мазі для очей

Якщо неприємні симптоми очної інфекції проявляються яскраво і не проходять через два дні, то необхідно звернутися до лікаря. Виявивши бактеріальне походження, лікар призначить антибактеріальне лікування, невід'ємною частиною якого буде тетрациклінова мазь очна. Варто зауважити, що цей препарат легко наноситься і не надає хворобливого ефекту, тому підходить для людей будь-якого віку, винятком є немовлята.

Як закладати мазь за повіку

Лікування очей кремом істотно відрізняється від закапування краплями. Щоб при закладанні кошти за повіку не виникало дискомфорту, а препарат потрапив в потрібне місце і залишився там максимальну кількість часу, необхідно ознайомитися з правильною технікою його нанесення:

  • ретельно вимити руки з милом;
  • відкрутити кришку тюбика;
  • відтягнути нижню повіку вниз, а верхнє зафіксувати вказівним пальцем;
  • необхідно дивитися вгору, закотивши зіниця під повіку;
  • направити носик тюбика на слизову нижньої повіки і видавити смужку мазі по всій його довжині;
  • потім опустити зіниця вниз і закрити очі на кілька секунд, щоб засіб пішло в нижній звід століття;
  • пальцем або за допомогою ватного валика помасажувати верхню повіку, щоб розподілити крем по всьому оці;
  • повторити процедуру з другим оком;
  • можна відкривати очі і займатися звичними справами.

Як лікувати очної маззю з антибіотиком

Багато людей, які відмовляються звертатися за допомогою до фахівця і займаються самолікуванням, допускають помилку, застосовуючи засіб з антибіотиком, не з'ясувавши етіологію захворювання. Офтальмологи наполягають на тому, що в таких випадках препарат не тільки не може надати позитивного результату, але і завдати шкоди слизової оболонки очей і навіть загрозу зору. Слід враховувати, що для різних захворювань існує певний підхід в лікуванні одним і тим же препаратом.

Ячмінь на оці

Якщо у вас виникло відчуття чужорідного тіла на столітті, при цьому з'явилася почервоніння, припухлість, болючість, то сміливо можна сказати, що виникло запалення, і приєдналася інфекція. Як результат – закупорка мейбомиевой залози, потім ячмінь. Великою помилкою є лікування запалення прикладанням тепла до хворого місця, це навпаки його загострює. Швидко позбутися ячменю можна з допомогою очної тетрациклінової мазі. Процедура її використання:

  • очистити очі від можливих кірочок, виділень з допомогою ватного диска, змоченого в теплій воді;
  • ватною паличкою пройтися по краю верхнього і нижнього століття, прибираючи зайвий жир;
  • нанести засіб на верхню і нижню повіку, а потім на гнійник;
  • полежати з закритими очима кілька хвилин.

Кон'юнктивіт

Почервоніння очей, виділення, відчуття печіння і болючості на слизовій говорить про розвиток кон'юнктивіту. Цю хворобу можуть викликати різні фактори: косметика, алергія, потрапляння бруду, погана гігієна. Інфекційний кон'юнктивіт успішно лікують мазі, до складу яких входять антибіотики тетрациклінової групи. Перед використанням препаратів необхідно пройти обстеження у лікаря. Як застосовується мазь для очей від запалення повік:

  • ретельно вмити очі теплою водою, висушити чистою серветкою, при цьому не потрібно їх терти;
  • у положенні сидячи пальцем відтягнути нижню повіку, подивитися вгору;
  • накласти засіб на слизову нижньої повіки, при цьому не можна торкатися кінчиком тюбика вій і очей;
  • навіть якщо інфікований одне око, другий теж слід обробити маззю.

Чи можна застосовувати тетрациклінову мазь при вагітності

Слід пам'ятати, що під час вагітності заборонені багато аптечні препарати, тому лікування очної тетрациклінової маззю проводите тільки після консультації з лікарем. Ряд складових цієї мазі можуть надавати негативну дію на малюка, тому офтальмологи призначають її тільки в екстрених випадках, коли не можна замінити іншим засобом.

Відео: як використовувати тетрациклінову мазь для дітей

Сім'я Бровченко. Як закладати мазь в очі дитині при коньюктивіті.

Відгуки

Ніна, 47 роківПри тривалому перебуванні на вітрі шкіра моїх очей червоніє, після ночі я помічаю виділення на віях. Чоловік умовив сходити до офтальмолога, який після обстеження поставив діагноз кон'юнктивіт. Призначене лікування було не дорогим і простим: від мене вимагалося тетрациклінову мазь накладати на повіки протягом восьми днів. Це засіб мені допомогло, симптоми зникли.
Катерина, 35 роківЯ довго мучилася очними інфекціями. Ячмені виникали кілька разів за місяць, часто відвідував кон'юнктивіт. Звернулася до лікаря, зробили мазок, щоб визначити причину. Виявилося, що мої очі чутливі до туші для вій. Позбавилася від інфекції за допомогою тетрациклінової мазі, яку наносила на очі перед сном. Зараз підшукую туш з органічним складом.
Наталя, 29 роківВчора я прокинулася зранку з відчуттям болю в очах і чутливості до світла, було таке відчуття, що мені насипали туди піску. Мама сказала, що це кон'юнктивіт, порадила скористатися маззю з тетрацикліном. Я так і зробила, дія цього засобу відчула вже через кілька годин: біль пішла, могла спокійно відкривати очі. Всім раджу цю мазь.
Марина, 25 роківУ мого малюка почали сльозитися очі, і нам довелося сходити в поліклініку. Поки стояли в черзі, на стінах лікарняного коридору я побачила багато рекламних фото з дорогими мазями для новонароджених. Дуже здивувалася, коли літній офтальмолог призначив звичайну тетрациклінову мазь 1%. Лікувалися ми три дні і очі мого сина перестали хворіти і сльозитися.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!