Виброцил при вагітності по триместрах застосування

Коли жінка в положенні, потрібно максимально зменшити вживання ліків. Але що робити, якщо мучить нежить? Скільки страждати від цієї проблеми? Лікарі у другій фазі вагітності радять використовувати назальний спрей Виброцил. Засіб має судинозвужувальну ефектом, що необхідно при застуді або проявах алергії.


Інструкція по застосуванню Виброцила

Вагітним цей комбінований препарат слід використовувати з особливою обережністю. Краплі для носа очищають пазухи, зменшують кількість виділяється секрету. Це засіб від нежитю спочатку використовувалося для усунення проявів алергії, однак завдяки успішному застосуванню в боротьбі з ринітом, призначається і при застудах. До основних показань для вагітних також відносять синусит, а ще краплі рекомендують новонародженим.

Рекомендації до застосування препарату наступне:

  1. Виброцил при вагітності дозволяється капати до чотирьох разів за 24 години, разова доза – не більше 3-4 крапель у кожен носовий прохід.
  2. Потрібно стежити, чи не з'явилися побічні ефекти.
  3. Курс лікування не повинен перевищувати 7 днів.


Склад

Основна діюча речовина препарату – це фенілефрин, він звужує судини, перешкоджаючи виділенню слизу. До активних складових відносять диментидин: компонент значно зменшує силу алергічних реакцій. В комплексі ці складові утворюють основу ефективного спрею або крапель від нежиті, які можна використовувати навіть для лікування немовлят. До складу засобу входять:

  • сорбітол;
  • вода;
  • лавандова олія;
  • фізіологічний розчин натрію.


Чи можна вагітним Виброцил

Засіб від нежиті, яке ви бачите на фото, можна застосовувати тільки після схвалення лікаря. В іншому випадку можливі алергічні реакції, запаморочення і мігрень. З особливою обережністю дозволяється використання Виброцила при вагітності, якщо у хворого:

  • цукровий діабет;
  • є захворювання серцево-судинної системи;
  • порушення роботи серця;
  • захворювання щитовидної залози;
  • порушення сну, запаморочення.


Судинозвужувальні краплі в ніс

Найбезпечніший варіант препарату. Системне використання ліків дозволить повністю позбутися від нежиті під час годування груддю, у період виношування дитини. Краплі вважаються ефективним способом лікування дитячого риніту, прояви алергічних реакцій: швидко знімають набряк, полегшують дихання. Хоча ліки чинить активний вплив і дає хороший результат, препарат відноситься до дешевих лікувальних засобів.


Спрей

Така форма випуску Виброцила для вагітних вважається ефективніше попереднього варіанту. Ліки рівномірно розподіляється по слизовій, що прискорює процес одужання. Відповідно до опису, спрей від нежиті не рекомендується, коли в житті мами і малюка присутній ГВ, так як можливі побічні дії та препарат може бути небезпечний для здоров'я молодої мами.


Гель

Представлений вид ліків вважається новинкою на ринку. Склад гелю Виброцила ідентичний попереднім ліків для носа. Однорідна маса практично прозора і володіє легким запахом лаванди. Перед застосуванням Виброцила при вагітності хворій слід промити ніс, а потім змастити кожну ніздрю. Дозволяється для використання з другого триместру, під час лактації.


Аналог Виброцила

Препаратів зі схожим спектром дії багато, різниця полягає в ціні, склад та ефективності лікування при вагітності. Повних аналогів засобу не існує, тільки Виброцилу вдається усунути прояви алергії і одночасно полегшити симптоми застуди. Максимально близьким аналогом препарату за складом є Адрионол. Його використання жінками в положенні можливе лише з 2-го триместру. До судинозвужувальних ліків, які дозволені для лікування в цей період, відносять краплі від нежиті:

  • Аквамаріс.
  • Отривин.
  • Ксимелин.


Відео

Риніт вагітних

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!