Мазь на основі цинку

Пошкодження шкіри у вигляді подряпин, опіків або прищів знайомі кожній людині. Від подібних неприємностей допоможуть позбутися медичні засоби, які продаються в кожному аптечному пункті. В таких випадках допомагає цинкова мазь від шрамів, пітниці, попрілостей, пролежнів, герпесу, екземи, інших шкірних проблем. Ліки використовують у медицині і косметології. Головним компонентом препарату є цинк – важливий елемент для нормального функціонування людського організму. Поговоримо про склад цинкової мазі, особливості препарату, правильному використанні.

Склад і форма випуску препарату

У фармакології медичний препарат має назву оксид цинку. Мазь представляє собою суспензію цього химсоединения в вазеліні. Правильне, безпечне співвідношення складових компонентів засобу повинна бути приблизно 1 до 10 (на 10 частин вазеліну припадає 1 частина оксиду цинку). Цинкову мазь випускають в наступних формах:

  • банку або туба, упакована в тару з картону (вага 25, 30, 50 г);
  • флакони на 50 або 100 м зі спеціальним поршнем для видавлювання;
  • мазь, паста, саліцилової-цинкова паста.

Особливості застосування в медицині

В наш час мазь з цинком в якості головного речовини для багатьох стала панацеєю: її радять використовувати дерматологи і досвідчені косметологи. Завдяки складу цілющої мазі діти і дорослі позбавляються від алергічних проявів на шкірі, геморою, прищів, герпесу, акне, пролежнів. Перед тим, як застосовувати її, варто ознайомитися з корисною інформацією про правила нанесення цинкової суспензії при певному захворюванні.

Від геморою

Пастоподібної сумішшю з цинком нерідко рятуються при виникненні геморою (обробляються тільки зовнішні вузли). Засіб створить на шкірному покриві захисний шар, що значно зменшить кількість рідини, яка виділяється з гемороїдального освіти. Додатково до цього, ця мазь протизапальна і блокує роздратування на шкірі. Препарат необхідно наносити на проблемну зону 5-6 разів на добу (після випорожнення кишечника, проведення гігієнічних процедур). Після використання оксиду цинку потрібно обов'язково помити руки з милом.

Від герпесу

Мазь на основі цинку з вазеліном допомагає позбавитися від герпесу. Біла маса сприяє швидкому загоєнню ранок. У якийсь момент бульбашки герпесу лопаються, на шкірі виникають виразки, які кровоточать, викликають хворобливі відчуття. Якщо в рани потрапить інфекція, то процес одужання затягнеться надовго. Мазі, пасти з цинком чинять протизапальний, підсушуючий ефект, що призводить до активної регенерації пошкоджених ділянок шкірного покриву. Герпесні висипання необхідно змащувати два-три рази в день до зникнення проблеми.

Від опіків

Жирні склади з лікувальним цинком часто застосовують для боротьби з опіками. Процес загоєння шкіри стимулюється завдяки іонів цинку: вони потрапляють глибоко в шари епідермісу, перебуваючи там тривалий період часу. З допомогою цинкового лікарського препарату опіки затягуються набагато швидше. Пошкоджену високою температурою шкіру потрібно обробляти чотири рази на добу. На фото показано результати використання ліків.

При псоріазі

Якщо ви страждаєте від псоріазу, то загоєння ранки допоможе мазь на основі цинку. Вона знімає запалення, відновлює шкірний покрив. Рекомендується наносити пасту чи мазь на уражені ділянки не більше одного місяця, тому що шкіра швидко звикає до препарату, що зводить цілющий ефект до нуля. Лікар іноді призначає повторний курс лікування оксидом цинку, але тільки через кілька місяців. Інструкція по застосуванню: запалені ділянки шкіри обробляють три рази на день, попередньо промивши їх чистою водою, просушити рушником.

При вагітності

Більшість жінок під час виношування малюка стикаються з такою проблемою, як меланодермії. Мелазмой називають сильну пігментацію шкіри, пов'язану з різким збільшенням певного типу гормонів. За допомогою оксиду цинку пігментні плями видаляються за невеликий період часу. Від роздратування на обличчі та інших частинах тіла, яке нерідко з'являється у вагітних жінок, також рятує цинкова мазь з вазеліном. Використання цього ліки не небезпечно для здоров'я майбутньої мами, якщо уникати потрапляння в очі, рот, ніс.

Для новонароджених

Маленькі діти мають дуже ніжний, чутливий шкірний покрив. З цієї причини у новонароджених спостерігається пітниця, атопічний дерматит, попрілості, роздратування. Шкіра дитини червоніє, іноді зволожується, що призводить до дискомфорту, поганого самопочуття малюка. Цинкова безпечна мазь від роздратування на шкірі наноситься виключно на суху, чисту поверхню тіла. Мазати препарат радять не більше 3-4 разів на добу і суворо стежити за тим, щоб він не потрапив на слизові оболонки дитини.

Застосування цинкової мазі в косметології

Мазь на основі цинку давно зарекомендувала себе як дієвого лікарського засобу. Вона практично ніколи не викликає алергічних реакцій, ефективна, проста в застосуванні. Завдяки позитивним якостям цинкового складу її часто додають у косметичні маски для обличчя, в креми, лосьйони. Косметологи вже не перший рік створюють різноманітні лікувальні суміші з оксидом цинку, що мають популярність серед представниць жіночої статі.

Від прищів, вугрів і чорних крапок

Одним з найбільш результативних, легких методів позбавлення від вад на обличчі є вищезгадана суспензія. Вона надає такий же ефект, як і сірчана паста, але діє швидше. Цинк від прищів застосовують не тільки молоді люди перехідного віку, але і дорослі. Препарат відмінно справляється із запальними процесами на шкірі, підсушує, усуває їх. При появі вугрів або чорних точок, мазь наноситься тільки після процедури розпарювання шкірного покриву. Прищики і схожі освіти потрібно змащувати 6 разів на день, попередньо очистивши, просушивши особа.

Від пігментних плям

Проблема пігментації з часом зникає, якщо використовувати складу з оксидом цинку. Мазь дозволяє досягти тривалого відбілюючого ефекту, більш рівного тону шкіри, усуває пігментні плями. Перед її нанесенням на шкірний покрив будь-якої частини тіла, необхідно ретельно очистити всі ділянки від забруднень. Цинкова паста або мазь використовується 3 рази на добу, поки плями зовсім не зникнуть.

Від зморшок

Практично кожну жінку турбує поява перших ознак старіння шкіри – зморшок. Косметологи пропонують омолоджувати шкіру обличчя за допомогою цинкової суспензії. В її складі є вазелін. Ця речовина добре утримує вологу і запобігає пересихання шкірного покриву. Використання оксиду цинку активізує процеси відновлення і покращує обмін речовин. Кілька разів в тиждень препарат тонким шаром наноситься на обличчя, заздалегідь очищену шкіру спеціальними засобами. Краще робити таку маску» перед сном, а вранці слід видалити залишки крему серветкою і вмитися.

Протипоказання і побічні дії

  1. Мазь або пасту на основі цинку не можна застосовувати, якщо у людини спостерігаються алергічні реакції на компоненти препарату.
  2. Яскраво виражені нагноєння на шкірному покриві теж є протипоказанням до використання суспензії.
  3. Заборонено наносити оксид цинку поряд зі слизовими оболонками.

Побічного ефекту у мазі з цинком майже немає. Тільки у людей з підвищеною чутливістю до інгредієнтами лікарської суміші можуть з'являтися наступні результати:

  • печіння та свербіж;
  • поколювання;
  • потемніння шкіри.

Читайте також:цинкова паста - інструкція по застосуванню.

Відео: від чого допомагає цинкова мазь

Препарат на основі цинку і вазеліну володіє масою переваг і справляється з багатьма шкірними захворюваннями. Доктора нерідко виписують мазь або пасту дітям, підліткам і дорослим людям. Ліки усуває прищі, зморшки, опіки, попрілості у малюків, різні запалення на шкірних покривах. Після перегляду відео ви дізнаєтеся, де придбати лікарський засіб і в якому вигляді воно надходить в аптеки. У ролику є опис ефективності мазі, її основних властивостей і протипоказань до застосування.

✐ (ßŜ) ЦИНКОВА МАЗЬ від прищів і зморшок ✐ beauty secrets

Відгуки про результати застосування

Лілія, 25 роківМене замучили вугри. Я спробувала чимало медичних способів і народних рецептів, але нічого не допомагало. Знайома порадила купити оксид цинку в аптеці. Скажу чесно, я розчарована... Препарат має дивну консистенцію і відштовхуючий запах. Після тижневого курсу лікування ніякого результату я не побачила.
Настя, 35 роківКоли народився синок, нашому щастю не було меж. Радісні будні були затьмарені появою дерматиту у малюка. Я проконсультувалася з педіатром, а вона порадила використовувати мазь з цинком і вазеліном. Через кілька днів я спостерігала разючий ефект: шкіра висохне, почервоніння майже зникли. Це ліки дійсно працює, підтверджую.
Ірина, 56 роківПодруга порекомендувала омолоджувати особа за допомогою цинкової суспензії. Поставилася до ідеї скептично, але виявилося, що даремно. Я завдавала мазь щодня, на протязі 3-ох тижнів. Шкіра посвітлішала, стала більш м'якою, зникли зморшки і пігментні плями.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!