Негормональні протизаплідні таблетки

Частиною життя кожної жінки є момент, коли вона замислюється про те, яким способом захистити себе від незапланованої вагітності. На сьогоднішній день відзначається велика популярність презервативів і контрацептивних пігулок. Негормональні протизаплідні таблетки набагато зручніше для застосування, не мають такого великого переліку шкідливих впливів. Які вони і що вибрати?

Які негормональні протизаплідні таблетки

Відрізняються негормональні протизаплідні засоби для жінок від альтернативних тим, що якість діючих набувають речовини, звані сперміцидами. Такий склад медикаментів дозволяє уникнути несприятливих змін тіла і здоров'я. Принцип дії таблеток, які не мають у складі гормонів, заснований на руйнуванні сперматозоїдів, створення перешкоди з слизу на шийці матки.

Негормональні протизаплідні таблетки нового покоління мають ряд переваг:

  • їх дозволяється приймати під час лактації, вагітність;
  • прийом здійснюється у міру потреби, а не за визначеним графіком;
  • не дратують оболонки матки, що не завдають шкоди;
  • дозволяється використовувати при захворюваннях (наприклад, міомі матки);
  • шкода таких таблеток обмежується алергією;
  • здатні боротися з інфекціями в статевих органах.

Мінуси таких ліків:

  • використання за кілька хвилин перед сексом;
  • душ дозволяється приймати і користуватися милом тільки після деякого часу;
  • для щоденного використання не підходять;
  • можуть виникнути алергічні реакції.

Після акту

Іноді виникають ситуації, коли необхідна термінова контрацепція. Захист тому називається екстреної, що її використання передбачається в аварійних випадках. Таблетки проти вагітності після незахищеного акта є таким. На жаль, негормональні препарати для прийому всередину не випускаються. Коли ви використовуєте контрацептиви після акту, наносите своєму організму найсильніший удар. Застосовувати екстрені протизаплідні таблетки необхідно як можна рідше – відповідально ставитеся до свого здоров'я.

Протизаплідні вагінальні таблетки

Існує велика кількість різновидів контрацептивів для жінок і дівчат. Медикаменти для вагінального введення – один з видів. Вони не містять гормонів, значить, не несуть в собі тих проблем, які можуть виникнути із-за прийому гормональних препаратів. Такі контрацептиви – найбезпечніші протизаплідні таблетки. На прилавках сучасних аптек є велика кількість таких пігулок. Визначення, які з них підійдуть вам, краще довірити лікаря.

Як приймати

В комплектації є приписи щодо застосування, де докладно викладені механізми використання ліки, але є загальні правила, спосіб застосування коштів. Вагінальні контрацептиви необхідно приймати за 10-15 хвилин до статевого акту. Якщо за 2 години після застосування препарату сексу не сталося, то процедуру потрібно буде повторювати. Для зручності введення пігулки в упаковці може знаходитися спеціальний аплікатор, з його допомогою засіб введеться глибоко.

В інструкціях до деяких медикаментів дається припис не приймати душ, не користуватися засобами інтимної гігієни протягом деякого часу до і після сексу. Разові препарати здатні викликати роздратування і печіння в інтимній зоні. Якщо виявляється виникнення симптомів, ліки потрібно скасувати. Перед застосуванням медикаментозних контрацептивів необхідно проконсультуватися з лікарем.

Назва протизаплідних таблеток

Негормональні протизаплідні таблетки нового покоління:

  • «Фарматекс»

Активність речовини триває від 3 до 4 год, в залежності від форми препарату, через 10 хв. після введення з'являється можливість здійснити статевий акт.

  • «Гинекотекс»

Введення пігулки потрібно здійснювати по передній стінці піхви за 5 хв. до сексу. Активність зберігається надовго – близько 4 годин.

  • «Бенатекс»

Поміщати пігулку необхідно глибоко, до шийки матки. Робити це потрібно до статевих зносин приблизно за 10 хвилин.

  • «Еротекс»

Форма відпустки препарату – свічки. Застосування його здійснюйте за 10 хвилин до сексу. Речовина буде проявляти активність 3 години.

  • «Контратекс»

Активність пігулки починається через 10 хв. після введення, триває до 4 годин.

  • «Патентекс Овал»

Являє собою вагінальні супозиторії, які поміщаються всередину піхви до початку статевого зносини за 10 хвилин.

  • «Трацептин»

Пігулку необхідно ввести за 10 хв. до сексу. Можливе виникнення свербежу, печіння.

Протизаплідні таблетки після 40 років потрібно підбирати з особливою ретельністю, адже організм схильний до розвитку хронічних захворювань, зростає кількість протипоказань для прийому гормональних препаратів. Застосування негормональних контрацептивів підійде цього віку і раніше (після 35 років), якщо ви маєте нерегулярні статеві зносини. Крім того, ліки мають протизапальну, антибактеріальну дію, що дуже важливо. Медикаменти цього типу дозволено застосовувати під час вагітності та лактації.

Серед перерахованих вище медикаментів виділяється список найдешевших:

  • «Гинекотекс»;
  • «Контратекс»;
  • «Трацептин».

Таблиця протизаплідних таблеток

Назва

Період початку дії (хв)

Ціна

«Фарматекс»

10

332 р.

«Гинекотекс»

5

144 р.

«Еротекс»

10

360 р.

«Бенатекс»

10

293 р.

«Контратекс»

10

100 р.

«Патентекс Овал»

10

257 р.

«Трацептин»

10

30 р.

Дізнайтеся, які бувають гормональні таблетки, як їх правильно приймати.

Відео: негормональні контрацептиви

Бар'єрні (механічні) методи. Контрацепція. Частина2. Доктор Назимова

Відгуки

Ганна, 29 роківЗавжди хотіла знайти протизаплідні таблетки, від яких не повніють. За відгуками подруг, багато знала про те, що гормональні засоби іноді викликають набір зайвих кілограмів. Фахівець прийняв рішення на користь «Фарматекса». Такі протизаплідні препарати не потрібно пити, а поміщати всередину піхви. Вони виявилися дуже ефективними.
Катерина, 18 роківПочала вести статеве життя будучи підлітком. Цікавили нешкідливі для організму засоби, що запобігають зачаття. Як родили дівчині доктор порадив користуватися негормональними протизаплідними таблетками, одноразовими. Вони продаються без рецепту, було важливо коректно їх підібрати, зупинилася на популярному «Бенатексе». Ліки виявилося зручним в експлуатації, недорогим і дає видимий ефект.
Єлизавета, 30 роківУ мене завжди викликала недовіру ефективність негормональних протизаплідних таблеток, але на них упав мій вибір, коли у мене був період годування груддю. Вивчивши рейтинги, вибрала «Патентекс Овал». Мені здалося дуже зручним, що ліки розраховане на разовий прийом, що захищає організм від навантаження медикаментами.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!