Від чого допомагає Цитрамон

Дешевизна і популярність Цитрамону у народі надали йому славу панацеї, що в дійсності далеко від істини. Від чого він допомагає? Щоб ефективно і безпечно застосовувати ліки, потрібно знати його протипоказання і показання до застосування.

Показання до застосування Цитрамону

Цитрамон має широкий спектр дії. Його ефективність викликана поєднанням аспірину, парацетамолу, кофеїну. Основне показання – больовий синдром, слабо і помірно виражений.

Від болю

Ліки застосовують від болю таких локалізацій:

  • зубний;
  • головною;
  • при місячних;
  • інших болів в животі.

Слід пам'ятати, що під час менструації і при інших болях в животі ефективні спазмолітичні препарати, Цитрамон такою властивістю не володіє. Всупереч поширеній думці, медикамент практично не впливає на артеріальний тиск. Лікувати артеріальну гіпертензію краще рекомендованими лікарями засобами.

Від температури


Про це властивості знають далеко не всі. Цитрамон допомагає знижувати температуру тіла під час застудних захворювань. А ось під час серйозних хвороб (наприклад, грипу або пневмонії) застосовувати його не рекомендується, краще скористатися іншим, більш сильним препаратом. Обов'язкова консультація лікаря.

Від похмілля

Ефективність Цитрамону П, точніше парацетамолу у його складі, при похміллі сумнівна. Він здатний зняти головний біль, але лише на короткий термін. При цьому препарат не впливає на причини похмілля - отруєння ацетальдегидом і зневоднення.

Від живота

При виникненні болю в животі вкрай небажано приймати знеболюючі засоби. Краще випити спазмолітик (Но-шпу) і трохи полежати. Якщо стан не покращився, слід звернутися до лікаря для виключення гострої хірургічної патології. У випадках, коли у пацієнта є відоме захворювання ШКТ,і раніше Цитрамон П був ефективний, його можна використовувати.

Протипоказання

Цитрамон П не можна застосовувати:

  • На першому і третьому триместрі вагітності.
  • У разі підвищеної чутливості (алергії) до парацетамолу, ацетилсаліцилової кислоти.
  • Перед хірургічним втручанням.
  • При грудному вигодовуванні. Ацетилсаліцилова кислота, що входить до складу ліків, вкрай небезпечна для маленької дитини.

Читайте також: спазмалгон - показання до застосування.

Відео

Цитрамон

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!