Способи підвищення тестостерону у чоловіків

У шаленому ритмі міського життя чоловіка переслідують постійні стреси. Величезна відповідальність за себе та оточуючих, рідних і близьких часто стає важким випробуванням. Не дивно, що навіть молоді хлопці відчувають проблеми з потенцією. Існує безліч способів як у чоловіків вітаміни: від ліків до народних засобів. Усвідомлення проблеми – вже половина вирішення.

Як підняти рівень тестостерону у чоловіка

Ознаками нестачі гормону є підвищення у чоловіка тембру голосу, ожиріння за жіночим типом, ріст молочних залоз. У характері розвивається плаксивість, м'якість, нервова система стає нестабільною. Підвищення рівня гормону проявляється збільшенням агресивності і появою схильності до насильства. Наслідки порушеного гормонального фону небезпечні для чоловіка. Це призводить до розвитку діабету, безпліддя, онкології і серцевих проблем. Щоб зрозуміти проблему, зробіть аналіз крові. Давайте розглянемо, як підняти тестостерон у чоловіків.

Природними способами

Найчастіше причини зниженого чоловічого гормону криються в стресах, які відчуває організм кожен день. Як підвищити потенцію у чоловіків природними способами? Насамперед знизьте рівень стресу. Постарайтеся віддалитися від джерела неспокою як фізично, так і психологічно. Якщо потрібно, використовуйте легкі заспокійливі для нервової системи. Способи збільшення гормону різноманітні. Ефективними будуть ті,які призведуть до нормалізації стану. Необхідно відкоригувати:

  1. Раціон і режим харчування. Відтепер у вашому раціоні повинні переважати продукти, що підвищують тестостерон у чоловіків: дари моря, горіхи, цитрусові, яйця, овочі і фрукти. Пийте побільше води, трав'яних чаїв. Виключіть з раціону жирну, нездорову їжу.
  2. Вага. Наявність зайвого жиру в чоловічому організмі – один з перших симптомів порушення гормонального фону. Відмовтеся від пива, мучного, солодкого. Введіть у свій спосіб життя здорові спортивні звички.
  3. Шкідливі звички. Відмовтеся від вживання алкоголю, сигарет, наркотиків.
  4. Режим сну. Висипайтеся! Вночі організм проводить основну роботу по відновленню гормонального фону.

Препаратами, що підвищують тестостерон

Ви ведете здоровий спосіб життя, у вас збалансоване харчування і відмінний сон, але проблеми залишилися? Пора дізнатися, як підвищити тестостеронмедикаментозно. Пам'ятайте, що всі достоїнства і недоліки цих препаратів знає тільки лікар. Не займайтеся самолікуванням, зверніться до фахівця. Терапія заміщення, призначається лікарем, включає в себе прийом:

  • оральних медикаментів («Адриол», «Вітрікс», «Трибулус»);
  • внутрішньом'язових ін'єкцій лікарських засобів («Омнадрен», «Тестостерон пропіонат», «Сустанон 250»);
  • тестостероновых пластирів (наприклад, «Андродерм»);
  • гелів з тестостероном («Андрогель», «Тестогель»);
  • мукоадгезивных коштів;
  • Бадів («АлиКапс», «Сеалекс Форте», «Тестогенон»).

Народними засобами

Якщо ви не прихильник прийому ліків, зверніться до нетрадиційної медицини. Трави, що підвищують тестостерон, доступні в будь-якій аптеці. Колюча троянда, золотий корінь, женьшеневий корінь, настоянка елеутерококу, якорець стелеться, горець багатоквітковий, смілакс незабудкоцветковый – поширені народні засоби для збільшення рівня гормону. Спосіб приготування простий – на склянку гарячої води кладеться 1-2 ч. л. сировини і настояти 20 хвилин.

Таблиця продуктів, підвищують тестостерон у чоловіків

Назва

Властивість

Устриці, баранина, нежирна яловичина, насіння гарбуза і кавуна, арахіс, кунжут, печінка.Продукти мають великий вміст цинку, який стримує трансформацію головного гормону в естроген, підвищує витривалість організму, благотворно впливає на мозкову активність.
Капуста будь-яких сортів, салат, редиска, ріпа.Містять дііндолілметан, який пригнічує вироблення естрогену і виводить його з організму надлишок.
Риб'ячий жир, волоський горіх, оливкова олія, печінка тріски, форель, лосось, скумбрія, оселедець.Багаті жирними кислотами омега-3, що впливають на вироблення тестостерону. Зміцнюють серцево-судинну систему, знижують рівень поганого холестерину.
Шипшина, перець солодкий червоний, обліпиха, смородина чорна, жимолость, ківі.Містять велику кількість вітаміну С, що забезпечує захист чоловічих гормонів від трансформації в естроген.
Яйця, сир, м'ясо птиці.Холестерол, що входить до складу цих продуктів є відмінним матеріалом для будівництва чоловічого гормону.

Відео: як підвищити чоловічий гормон тестостерон в домашніх умовах

Медикаментозне підняття гормону нерідко практикується професійними спортсменами. Як підвищити рівень тестостерону звичайному чоловікові, що прагне поліпшити якість свого життя? Не поспішайте бігти в аптеку. Перед тим як у чоловіків підвищити вільний тестостерон, професіонали радять з'ясувати причину зниження його рівня в крові. Після, якщо зниження гормону викликано неправильним харчуванням і способом життя, рекомендується підвищувати його природним шляхом. Також дізнайтеся все про гормоні тестостерон у жінок.

Як підвищити тестостерон у чоловіків. 3 найбільш важливих фактора.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!