Шарлотка з грушами - рецепт з фото покроково. Як приготувати грушеву шарлотку в духовці або мультиварці

Класичний рецепт бісквітного пирога передбачає додавання яблук, проте деякі господині вважають за краще використовувати інші фрукти: персики, абрикоси, груші або навіть банани. Вибір залежить від особистих переваг, а приготувати грушеву випічку зможуть навіть недосвідчені кулінари, адже це дуже простий десерт.

Як зробити шарлотку

Традиційний рецепт самої простої основи для фруктового бісквіта передбачає використання всього декількох компонентів: збитих яєць, цукру і борошна, а також шматочків яблука або груші. Найбільша повітряна шарлотка з грушами або яблуками вийде, якщо спершу збити білки з цукровим піском або пудрою, а вже потім додати інші компоненти. Однак деякі господині вважають за краще використовувати кілька ложок жирної сметани або кефіру, щоб корж вийшов більш щільним.

Для приготування пирогів рекомендується брати щільні, не найсолодші і стиглі груші. Занадто м'які плоди під час запікання в духовці остаточно втратять форму, і шарлотка з грушами вийде схожою на кашу. Зелені рекомендується чистити перед нарізкою, а солодкі жовті плоди можна використовувати, не видаляючи тонкої шкірки. Необхідно ретельно вичистити серцевину плоду і видалити кісточки.

Можна додати щіпку спецій: корицю, гвоздику, ваніль, мускатний горіх. Крім того, гарною добавкою стане жменю подрібнених волоських горіхів, проте потрібно мати на увазі, що це робить випічку і робить її більш маслянистою, а не повітря. У тісто для такого рецепта рекомендується застосовувати кисломолочні продукти (тоді результат злегка нагадує кекс).

Класична шарлотка з груш

Елементарний рецепт бісквіта здатні освоїти навіть дівчатка-школярки. Випічка з груш буде робитися всього за годину. Щоб отримати повітряний пиріг з хрусткою солодкої скоринкою, вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • яйця – 4-5 шт.;
  • склянка борошна;
  • стакан цукрового піску;
  • груші – 3-4 шт.;
  • щіпка кориці.

Приготування тіста займе лише кілька хвилин. Робіть так:

  1. Відокремте білки від жовтків. Збийте білки з цукровим піском до твердих піків, потім вводьте жовтки по одному.
  2. Всипте під лопаті міксера борошно. Збивайте тісто до однорідності.
  3. Очистіть і дрібно наріжте плоди. Ложкою замішайте.
  4. Силіконову або роз'ємну форму злегка змастіть рослинною олією. Викладіть тісто і поставте бісквіт в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів. Випікайте приблизно 40 хвилин.

Шарлотка на кефірі

Альтернативний популярний спосіб випічки передбачає додавання кефіру або жирної сметани. Вам знадобляться наступні компоненти:

  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 250 грам;
  • цукровий пісок – 250 грам;
  • кефір – 100 мл 3-4 ст. ложки жирної сметани);
  • груші – 3-4 шт.

Для замішування основи знадобиться міксер, бажано з двома лопатями. Робіть так:

  1. Збийте яйця з цукром.
  2. Додайте кефір або сметану. Потім повільно всипте борошно і розмішайте тісто.
  3. Фрукти дрібно наріжте, видалити серединки і кісточки.
  4. Змастіть маслом форму, злегка присипте сухарями. Викладіть тісто, поставте в прогріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.

Шарлотка з грушами в мультиварці

У розпорядженні сучасних господинь є безліч зручних функціональних мультиварок відомих фірм: наприклад, Редмонд (Redmond), Поларис, Панасонік, Філіпс та інших популярних марок. За допомогою такої техніки можна спекти оригінальний варіант десерту, який буде готуватися усього за півгодини. Для нього знадобиться наступний набір інгредієнтів:

  • тверді зелені груші – 3-4 шт.;
  • щіпка розпушувача;
  • склянка борошна;
  • яйця – 3 шт.;
  • склянку цукру.

Зручність швидкого приготування пирога в тому, що мультиварка може самостійно змішати всі компоненти і спекти шарлотку. Господині потрібно тільки завантажити продукти в чашу. Робіть так:

  1. Дрібно наріжте очищені фрукти.
  2. Збийте яйця з цукровим піском.
  3. Викладіть меланж, фрукти і борошно в чашу мультиварки.
  4. Увімкніть режим випічки і залиште на 30-40 хвилин.

Смачна шарлотка з грушами і яблуками

Якщо вам складно вибрати, який фрукт віддати перевагу для приготування смачного солодкого страви, додайте відразу декілька. Краще, якщо вони гармоніюють між собою. Для приємною легкої випічки вам потрібно:

  • яблука – 2 шт.;
  • тверді зелені груші – 2 шт.;
  • склянка борошна;
  • яйця – 4 шт.;
  • стакан цукрового піску;
  • щіпка кориці.

Вам підійде той же алгоритм, що і в аналогічних рецептах. Робіть так:

  1. Збийте яйця з цукром в піну.
  2. Додайте борошно, збийте до однорідності.
  3. Очистіть і дрібно наріжте фрукти. Вмішайте ложкою, додайте щіпку кориці.
  4. Викладіть заготовку в змащену форму і поставте в духовку (190 градусів на 40 хвилин.

Відео: випічка з грушами

Спекти смачний грушевий бісквіт може будь-яка господиня, і якщо на перших порах він буде виходити не надто повітряним, то можна спробувати пропорційно збільшити або зменшити кількість інгредієнтів. Крім того, влітку можна додати будь-які інші додаткові фрукти: абрикоси, яблука, сливи або навіть малину – щоб отримати більш насичений смак. Одержати декілька корисних кулінарних навичок допоможуть відеоуроки, представлені нижче.

Проста шарлотка

Шарлотка з грушами

Грушева шарлотка в духовці

Шарлотка з грушами. [Смачно по-домашньому]

Міні-шарлотки з грушами

Рецепт простий міні шарлотки з грушею в духовці

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!