Як є манго

Екзотика цікавить всіх, найбільше це стосується традицій зарубіжних країн та продуктів харчування. Манго – екзотичний фрукт, який стає популярним серед громадян нашої держави. Він росте в країнах з жарким кліматом: в Іспанії, Таїланді, Індії, Гватемалі, Мексиці, Пакистані. Але як манго правильно? Блискуча і гладка шкіра, приємний фруктовий запах, смачна м'якоть оранжева, насиченість вітамінами А, В, С, D, Е, сахарози, глюкози та амінокислот – зобов'язує включати Mangifera indica у раціон людини.

Як правильно їсти манго

Манго – фрукт, який став доступний для нас зовсім недавно. З-за того, що продукт вирощують у різних куточках світу, існують різні способи його вживання в їжу. Як їдять манго і подають до столу? У жарких країнах прийнято ласувати фруктом в сирому вигляді, без додавання додаткових інгредієнтів. Варіантів вживання плода безліч – з нього роблять корисний смузі, йогурт, салат або соус.

Як чистити

Потрібно чистити фрукт або є з шкіркою? Плід Mangifera indica містить багато корисних речовин, а що на рахунок шкірки? У ній зберігається не менше вітамінів, ніж у м'якоті. Специфічний смак і складність пережовування шкірки подобаються далеко не всім. Справа за вами, якщо шкурка доведеться за смаком, можете вживати фрукт неочищеним. При транспортуванні поверхню манго пошкоджується або обробляється парафіном для збереження свіжості. З урахуванням цього, рекомендується очищати плід від шкірки.

Як нарізати

Три різних прийому як різати манго:

  1. Перший спосіб пропонує викласти фрукт на тарілку, тримати вертикально, розрізаючи на три однакові частини: серцевина з кісточкою та інші половинки з м'якоттю. Прорисуйте ґрати ножем у кожному з них, намагаючись не зачіпати шкірку. Виверніть навиворіт половинки, акуратно зріжте прорізані кубики на тарілку.
  2. Другий спосіб характеризується тим, що потрібно відокремити шкірку від тонким шаром, як картоплю. Не здавлюючи, акуратно, не поспішаючи обрізати м'якоть і відокремити від кістки. Розріжте на невеликі шматочки або розділіть фрукт на два півкола. Такий варіант очищення плоду залежить від стиглості і вміння орудувати гострим ножем.
  3. Третій класичний спосіб. Манго чиститься від шкірки і просто вживається як яблуко. Обробляти фрукт або порізати на шматочки просто немає потреби.

Як їсти

Відповідаючи на питання, чи є шкірку манго, важливо розуміти, що шкурка продукту є сильним алергеном. Людям, що страждають на алергічні реакції, не радиться вживати її в їжу. Якщо у вас алергія на шкірку, радиться є тільки м'якоть і різати фрукт в рукавичках. Друге питання, яке виникає у покупця: як же їдять цей плід? Простий спосіб - розрізати плід навпіл, отелив кістку і зачерпувати м'якоть ложкою.

Як зберігати манго

Незрілий, зеленуватий плід тримають при кімнатній температурі на сонячному світлі. Зберігати краще в паперовому пакеті протягом 2-5 днів. Стиглий продукт залишається свіжим не більше 1-2 днів. Не тримайте більше покладеного, інакше він стане неїстівним з-за великої кількості мікроорганізмів. Можливо заморозити фрукт на кілька місяців, відокремивши кісточку і розрізаємо на шматочки.

Як вибрати стиглий манго

Як визначити стиглість манго? Не дивіться на колір шкірки. Бувають випадки, коли зелений продукт може бути спелее оранжевого або пурпурного. В районі плодоніжки повинен відчуватися фруктовий запах, сам фрукт при натисканні залишається пружним, а не м'яким. Продукт блищить і без вад. Якщо запах нагадує вам скипидар, це не означає, що манго підлягає утилізації. Це говорить про не менш цінне дикому сорті.

Відео: як почистити манго

Краще один раз побачити, ніж сто прочитати. З метою попрактикувати навички очищення плоду, наочно дізнатися про способи нарізки, ви можете на відео: «Як почистити манго». Переконайтеся, що розібрати і почистити його просто, легко і невимушено з допомогою одного ножа. Унікальна відеозапис наочно демонструє найбільш зручний спосіб нарізки екзотичного фрукта.

Як чистити манго

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!