Корисні властивості граната - як є фрукт з кісточками

Гранат – чудовий фрукт, володіє масою переваг. Багряний колір фрукта радує око, а смак чудово поєднується з багатьма продуктами. Кулінари і лікарі навперебій розповідають, як є гранат з більшою користю для здоров'я. В хімічний склад входять мінеральні речовини і вітаміни:

  • калій (K);
  • кальцій (Ca);
  • фосфор (P);
  • магній (Mg);
  • натрій (Na);
  • залізо (Fe);
  • вітамін С;
  • вітаміни групи В;
  • вітамін Е.

Як правильно різати гранат

Як правильно почистити гранат так, щоб насіння залишилися в цілості – питання, яке турбує багатьох людей. У всіх способах є одне загальне початок – розрізати плід потрібно «ребрах» з найменшим проникненням леза ножа. Зробивши лише кілька неглибоких надрізів, потрібно вставити ніж в середину фрукта, після чого прокрутити його. Після того, як фрукт порізаний, залишається витягти насіння. Тому виникають наступні питання:

  1. Як очистити фрукт, щоб руки не забарвилися в жовто-коричневий колір? Необхідно помістити плід в ємність з водою і трохи почекати. За цей час його оболонки розм'якшаться, слідом за тим підійде черга зерен покинути свій притулок.
  2. Як почистити гранат, щоб потім не чистити стіни від нього? Вирішенням цієї проблеми знову стане вода! Скориставшись цим способом, ви не ризикуєте кольором вашої шкіри і стін.
  3. Плід гранатового дерева краще їсти до прийому їжі. Зловживання фруктом загрожує подразненням слизової шлунка. Гранатовий сік слід розбавляти водою.
  4. Володіючи великою кількістю заліза, фрукт допомагає майбутнім мамам впоратися з анемією, судомами. Вагітним краще їсти плід без кісточок.

Можна їсти гранат з кісточками

Гранатові кісточки – клітковину, яка сприяє гарному травленню і сорбентирует продукти життєдіяльності патогенної флори. Кісточки нормалізують гормональний фон у жінок і чоловіків. Вони стабілізують рівень гемоглобіну, що корисно в період вагітності. Кісточки допоможуть справитися з головним болем, тиском, багатьма «болячками».

Кількість з'їдених гранатових кісточок повинно бути рівно таким, щоб не стало погано (не повинно перевищувати маси одного плоду). Якщо сумніваєтеся, чи є продукт з кісточками або без них, а розжовувати тверді складові неприємно – спробуйте їх подрібнити. Вживати продукт коштує за бажанням або необхідності, а найкращий час – ввечері. Дітей годувати гранатом з кісточками потрібно обережно – через ризик аспірації дихальних шляхів і запору.

Сухі гранатові кірки – відмінний засіб проти багатьох недуг. Чудове ліки кожен повинен мати під рукою. Сухі кірки заварюють як чай – напій зручний для зцілення величезного спектру хвороб (від дисбактеріозу до холери). Застосування чаю-настою дещо відрізняється при лікуванні тих чи інших хвороб, але суть залишається тією ж. Дивовижні якості гранатових кірок використовував Гіппократ.

Відео: як чистити гранат швидко

Почистити гранат швидко – мрія людини, який звик цінувати свій дорогоцінний час. Бризки на всі боки, забруднені стіни, нерви і години прибирання для вас проблема? Тоді подивіться відео і дізнайтеся, як за пару секунд і пару ударів молотком впоратися з їжею. Мова не про будівельних роботах та ремонті! Зернятка у вашій тарілці вже готові бути з'їденими.

Підручні засоби в цьому відео найбуденніші, а результат їх застосування приємно вас здивує. Жодних інноваційних пристроїв і приладів – все просто. Відомий небагатьом метод «розборки» граната «по запчастинах» дозволить заощадити час і зберегти нервові клітини. Будинок залишиться в цілості, а ви наповніть чашу смачним гранатом і відчуєте – ваше життя вдалося!

Економія часу. Як швидко очистити гранат

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!