Як замаринувати цибулю в оцті для салату і шашлику. Швидкі рецепти маринованої цибулі

З наближенням холодів імунна система людини потребує підзарядки вітамінами. Для їх отримання необхідно поєднати дві справи – приготування та вживання маринованої цибулі. Перед початком процесу приготування продукту навіть не потрібно йти в магазин, всі компоненти можуть бути у вас під рукою. Як замаринувати цибулю в оцті, щоб він склав чудову компанію оселедця, салату або шашлику? Розберемося детальніше.

Який оцет потрібен, щоб смачно замаринувати цибулю

Є багато варіантів оцту: "Яблучний", "70 відсотків", "9 відсотків", "Бальзамічний" і "Винний". "Яблучний" має багатий та м'який смак, цікавий аромат, а також спалює жир в організмі, що не скажеш про спиртовому оцті. Оцти з позначками "70" і "9" відсотків зарекомендували себе при лікуванні респіраторних захворювань і допоможуть сформувати непоганий смак для солянки або тушкованого м'яса, вони не рекомендуються худорлявим людям.

Особливою популярністю користується оцет "Бальзамічний". Солодкий аромат, консистенція густа, він застосовується в приготуванні салатів, маринадів, десертів. "Винний" оцет ідеальний для різноманітних соусів, придатний для маринаду і сприяє поліпшенню апетиту. Стоять обидва ці варіанти недорого і надають маринаду неповторні смакові якості. Інші види оцтових сумішей не так широко використовуються для готування.

Як правильно замаринувати цибулю в оцті - рецепти з фото

Хороший результат може вийти при уваги до процесу готування. Найголовніше - підібрати свіжі продукти і не перевищувати ліміт часу по їх приготуванню на певних етапах. Для кожної страви цибулю маринується по-своєму, будь-то шашлик, салат або оселедець. З допомогою покрокових рецептів з фотографіями, розміщених нижче, ви легко освоїте процес маринування без ризику що-то пересмажити або перетримати.

До шашлику

Смачне шашличне м'ясо досягається при використанні яблучного оцту:

  1. 1 кг білого лука помийте, очистіть, гострим ножем наріжте на шматочки.
  2. Приготуйте 1,5 л води, а також 200 мл яблучного оцту.
  3. Все це перемішайте в невеликій каструлі, додавши одну ч. л. солі, лавровий лист для запаху, трохи чорного меленого перцю.
  4. Цей маринад розкладіть по чистим банкам і щільно закрийте кришками.
  5. Також не завадить помістити банки з маринадом в холодильник на півдня.
  6. Готовий маринад за давнім традиціям подається до закусок завжди холодним.

Маринад для оселедця

  1. Щоб приготувати маринад для оселедця, в невелику миску залийте 0,5 л води, 1 склянка оцту бальзамічного, цукор 150 г, половину ч. л. солі.
  2. Ємність поставте на вогонь і чекайте, поки закипить.
  3. Побачивши окріп, вимкніть вогонь і додайте 3 лаврових листа, одну ч. л. духмяного перцю, гірчичні зерна 2 ч. л., 5 м імбирного кореня (тонко наріжте).
  4. Дочекайтеся остигання маринаду до кімнатної температури.
  5. Поки миска з продуктами остигає, наріжте солодкий цибулю і моркву тонкими кільцями (щоб видалити гіркоту).
  6. Далі в чисту банку укладіть шарами оселедець, цибулю, моркву, потім залийте маринад.
  7. Банку поставте в холод на кілька днів.

Для салату

Щоб надати оригінальний смак салату, додайте в нього маринований лук. Ось його рецепт:

  1. Візьміть невеликі 4 цибулини. Ще знадобиться 250 мл води, 9% оцет (50 мл для маринування), 3 ст. л цукру і частина ст. л. солі.
  2. Порізану кільцями цибулю помістіть в банку об'ємом 1,5 л.
  3. В киплячу воду, де повинні бути змішані сіль з цукром, необхідно додати оцет.
  4. Коли вода закипить, заливайте цибулю маринадом, додайте перець, закривайте кришкою банку, а потім чекайте 1,5 ч. до охолодження.
  5. Ви можете заправляти їм улюблені салати, а також страви. Холодна приправа взимку набагато смачніше, ніж тепла. А питання, як просто замаринувати цибулю в оцті, для вас вже вирішуємо.

Калорійність замаринованого в оцті лука

Не варто переживати за калорійності маринаду, вона не велика. 100 грамів порції має ~ 82.2 калорії, половина їх - жири. При споживанні подібної їжі, організм отримує 1,4 г білка і 8,5 г вуглеводів. Приємно буде дізнатися, що крім калорій, разом з маринованою цибулею людина отримує корисні вітаміни B5, B2, K, E, PP, а також для зміцнення організму – мікроелементи калій, кальцій, магній і залізо.

Відео: як швидко маринувати ріпчасту цибулю з цукром

Якщо ви звикли готувати за допомогою відео, дізнайтеся про інші способи маринування за видеорецепту нижче. Подивившись цей матеріал, ви навчитеся за одну годину смачно маринувати цибулю з цукром, використовуючи звичайні продукти.

Як маринувати цибуля ( відео)

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!