4 відмінності балаяжа і омбре

Обидва типу фарбування передбачають часткове зміна кольору на один або декілька тонів з плавним переходом. Інформація про відмінності балаяжа і омбре дозволить підібрати потрібну техніку зміни кольору волосся під кардинальну зміну іміджу або для легкого оновлення образу.

Значення термінів

Подвійні (з фр. «тінь», друга назва – деграде)– двухтональное фарбування з розмитою кордоном по горизонталі. Колера використовують яскраві або натуральні. Частину голови за бажанням клієнта залишається недоторканою, друга половина фарбується. У результаті виходить два тони пасм: світлий верх / темний низ або навпаки.

Балаяж (з фр. «выметание») – техніка, коли майстер наносить новий колір на пасма і легкими рухами його «вимітає». Фарба наноситься близько до коренів. Фарбування волосся, балаяж створює ефект вигорілій на сонці голови.

Перехід відтінків

При омбре перукар створює на голові плавну горизонтальну кордон між двома відтінками. При балаяже лінія плавно розтягується по всій довжині пасма. У чистому вигляді «выметание» виконується вертикальними мазками майже від самих коренів.

Для кардинальної зміни іміджу підходить омбре з використанням контрастних кольорів.

Балаяж вибирають дівчата з метою злегка оновити образ. Наприклад, зберегти природний тон коренів, але змінити колір кінчиків.

 

Горизонтальне омбре

Передбачає яскраву зміну тону по горизонталі. Варіант складніше – поєднання трьох і більше кольорів. Лінія перетікання відтінків починається не вище потилиці. Кінці освітлюють природними тонами.

Перукар не чіпає коріння, або затемнює: різниця темних і світлих відтінків становить до 8 тонів.

Різновиди деграде:

  1. Класичне.Передбачає збереження натурального відтінку волосся з переходом до освітленим на 1-2 тони кінчиків.

  2. Монохромне. Створює чітку межу між кольорами.
  3. Зворотне. Затемняються кінчики пасом.
  4. Яскраве. На кінці наносяться неприродні кольори (зелений, рожевий, блакитний, червоний).

Вертикальний балаяж

Колорист освітлює пасма по всій довжині, відступивши від коренів кілька сантиметрів. В роботі перукар не використовують фольгу або плівку, а лише розтушовує фарбу пензликом – «розметає» колер. Перетікання одного тону в інший виглядає природно.

Техніка трудомістка і дорога, але зачіска не вимагає частої корекції.

Спосіб фарбування

Різниця між омбре і балаяжем – при «выметании» для плавності переходу кольору змішуються у вертикальному напрямку (а не горизонтально). При створенні деграде майстер починає роботу з коренів, при балаяже – з кінчиків (буквою V).

Як виконується фарбування:

  1. Колорист вибирає барвник потрібного відтінку і освітлюючу пудру.

  2. Фарба простягається по більшій частині пасм.
  3. Витримується 25-35 хвилин.
  4. Після змивання складу на кінці наноситься рідка пудра.
  5. Місце кордону ретельно «вимальовується».

Візуальні ефекти

У випадку з «выметанием» лінія переходу між двома відтінками на волоссі плавне і природне, при омбре – агресивна.

Для підтримки акуратною кордону колеров обов'язкова корекція через 2-3 місяці після фарбування. При деграде цього не потрібно.

Збільшення об'єму волосся при балаяже

«Підмітання» створює в зачісці природні сонячні акценти. Малюнок наноситься хаотично, пасма не фарбуються наскрізь. Освітлення збільшує рельєфність – тонкі пасма виглядають краще.

Грамотна стрижка і хороші засоби для укладання закріплять легкий ефект об'ємності від балаяжа.

Зміна форми особи при омбре

Фарбування в кілька відтінків додасть зачісці візуальний об'єм. При грамотній роботі з кольором волосся стають коректором форми особи.

Темні тони зорово зменшать обсяг, світлі відблиски – подовжують і розширюють. Обличчя виглядає худіша, якщо обрамляють пасма зробити на 2 тони темніше. Затемнення відволікає увагу від великих грубуватих рис.

Відео

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!