Радиесс - що це таке і в чому його переваги

Препарат Радиесс – це напівпостійний ін'єкційний філлер, який використовують для збільшення обсягу особи, заповнення зморшок за рахунок стимуляції виробництва колагену, поліпшення пружності шкіри. Radiesse презентувала у 1995 році американська компанія BioForm Medical. Спочатку препарат використовувався у хірургії, стоматології, а також для заповнення відсутнього обсягу тканин у ВІЛ-інфікованих людей. Сьогодні коректор використовується у сфері контурної пластики. Він зібрав безліч позитивних відгуків серед косметологів і клієнтів.

Показання до застосування

Радиесс успішно усуває вікові зміни шкіри, зайву сухість, надає додатковий обсяг конкретних частинах особи. В цілому він призначений для наступних змін:

  • корекція овалу обличчя;
  • усунення рубців, шрамів;
  • розгладження зморшок, складок будь глибини;
  • корекція форми носа, щік, підборіддя, кінчика носа;
  • заповнення недоліку об'єму м'яких тканин.

Склад препарату

До складу філера Радиесс входять два компоненти, при цьому невелика кількість діючих речовин в препараті не робить його менш результативним. Препарат включає такі компоненти:

  1. Гідроксиапатит кальцію. Ця речовина є природним для організму людини, як і популярна гіалуронова кислота, з тією лише різницею, що гідроксиапатит кальцію зустрічається переважно в кістковій тканині. Це речовина синтезується в організмі природним шляхом, що робить Радиесс повністю біосумісним, тобто можливість його відторгнення виключена.
  2. Допоміжний гель-компонент. Це продукт на водній основі. Він призначений для транспортування активної речовини до кінцевої мети. Гель повністю безпечний, виводиться з організму приблизно через 30 днів після проведення процедури.

Переваги

Філлер Радиесс отримав багато позитивних відгуків від фахівців по контурній пластиці і клієнтів, успішно пройшли процедуру наповнення. Лікарі рекомендують Радиесс в косметології з наступних причин:

  • Ефект видно відразу після уколу. Філлер ретельно заповнює порожні підшкірні ділянки, надаючи потрібний обсяг. Це забезпечує миттєвий результат.
  • Через пару тижнів після ін'єкції препарату активізується процес неоколлагенеза, в ході якого організм людини сам продукує нові волокна колагену. З часом філлер розсмоктується, а звільнені місця займають нові колагенові зв'язки, які були синтезовані природним шляхом. Цей пункт гарантує збереження ефекту протягом 12 місяців і більше.
  • У препарату Радиесс мінімальна кількість протипоказань.
  • Філлер простий і практичний у використанні, процедура проводиться без попередньої підготовки і не потребує тривалої реабілітації.

Як проходить процедура

Сеанс введення філера умовно ділять на три основних етапи. Це відомі маніпуляції в області контурної пластики, але процедура з використанням Радиесса має ряд особливостей. Етапи сеансу:

  1. Введення місцевого знеболюючого (частіше для цієї мети застосовується лідокаїн, він відрізняється швидким створенням анестезуючого ефекту і тривалою дією).
  2. Укол Радиесса (кількість філера і точки введення визначає сертифікований спеціаліст).
  3. Реабілітація (не вимагає дотримання особливих заходів, необхідно дотримуватись загальних обмежень, які потрібні для закріплення позитивного результату).

Ін'єкції здійснюються невеликим шприцом з канюлею. Радиесс не містить у своєму складі анестетик, тому без використання анестезуючого засобу пацієнти відзначають легкі больові відчуття протягом процедури і через кілька хвилин після неї. Найчастіше лікарі використовують лідокаїн, знеболюючий крем або нервову блокаду перед процедурою, і крижані компреси після неї, щоб введення кошти було максимально комфортним. Весь сеанс займає від 10 до 40 хвилин, після чого пацієнт повертається до звичного життя.

Лікарі рекомендують на 2 тижні після процедури відкласти заняття спортом, відвідування пляжу, сауни, солярію. Перші зміни помітні відразу після ін'єкції. Повний ефект проявляється приблизно через місяць. У цей період додаткові ін'єкції проводити не потрібно. При необхідності лікар може призначити повторну процедуру не раніше, ніж через 2 місяці після першого введення філера. Після першого сеансу ефект зберігається протягом 12 місяців. Повторна процедура збільшує строк до 15 місяців.

Як проходить відновлення

Радиесс може викликати сильні набряки, особливо в першу ніч. В цілому до кінця другого дня вони повністю проходять. Якщо ви хочете поліпшити зовнішній вигляд перед знаменною датою, перейдіть на відновлення після Радиесса мінімум тиждень. Якщо у вас тонка, чутлива шкіра, то краще провести процедуру за 9 днів до заходу, щоб сильні набряки або синці встигли пройти.

Рекомендації на період відновлення після введення коректора Радиесс:

  1. Протягом перших двох доби через рівні проміжки часу (2-3 години) прикладайте компреси з льодом.
  2. Уникайте прийому препаратів, які розріджують кров (Аспірин, Ібупрофен, Мотрин, Напроксен), виключіть вживання вітаміну E, риб'ячого жиру, омега-3 жирних кислот і алкоголю.
  3. В першу добу не наносити декоративну косметику, щоб не спровокувати бактеріальне зараження місць проколу.
  4. Уникайте прямих сонячних променів, у цьому випадку використовуйте захист від сонця.
  5. Лягайте спати як мінімум через 5-6 годин після процедури, використовуйте м'яку подушку, постарайтеся прийняти зручну позу, лежачи на спині в ліжку або в кріслі з відкидною спинкою.
  6. Уникайте сильних жувальних рухів. Такий рефлекс спрацьовує під час вживання сухарів (бубликів), яблук, жорсткого м'яса.

Ускладнення

Після введення філера багато пацієнтів відзначають появу шишок, ущільнень та іншого роду деформацій. Якщо препарат був введений близько до шкіри, то вузлики можуть просвічуватися крізь неї, тому що сам наповнювач не прозорий, а білий. Як і багато інших дермальні філлери, Радиесс має ряд побічних ефектів, які можуть зберігатися від 7 до 14 днів:

  • біль;
  • набряклість;
  • червоність;
  • свербіж;
  • оніміння;
  • синці (використання порожнистої канюлі з тупим кінцем значно знижує частоту їх виникнення).

Якщо у результаті введення філера Радиесс утворилася шишка, то її не можна відразу ж видалити або розчинити за допомогою ін'єкції гіалуронідази, на відміну від інших дермальних наповнювачів. На жаль, спеціального розчинника або не хірургічного антидоту для засобу не існує. Іноді філлер Radiesse частково видаляють, але це дуже складна і небезпечна процедура. Краще в такому разі зачекати рік, щоб препарат розчинився самостійно.

Протипоказання

Існують і протипоказання до застосування препарату Радиесс. Фахівці рекомендують відкласти омолоджуючі уколи, якщо у пацієнта виявлено хоча б одну з таких станів:

  • гостра форма якогось захворювання;
  • порушення згортання крові;
  • чутлива шкіра;
  • схильність до утворення рубців;
  • індивідуальна непереносимість;
  • запалення в області передбачуваних ін'єкцій;
  • вагітність;
  • період лактації.

Не можна застосовувати Радиесс для таких цілей і зон:

  • Тонких зморшок і збільшення губ. Гель дуже густий, в результаті такої корекції можуть сформуватися шишки, горби, гранульоми.
  • Зони під очима. Шкіра в цих ділянках тонка і чутлива, для зони під очима необхідний менш щільний філлер.
  • Мімічних зморшок. Для позбавлення від «гусячих лапок» потрібні препарати, що розслаблюють м'язи, а не просто заповнюють об'єм.
  • Корекції носа. Ця галузь вимагає граничної обережності, для її коригування краще використовувати філлери, які в разі невдалого результату можна розчинити гиалуронидазой.

Ціна

Омолодження різних ділянок на обличчі вимагає певного обсягу філера. Ознайомтеся із вартістю процедури корекції Радиессом в медичних центрах Москви з використанням препарату об'ємом 0,3 мл:

Назва медичного центру

Ціна, р.

АВС-Медицина

6500

Тріумф Палас Клініка

7500

Столиця

8400

БиКод

Дев'ять тисяч

Медицина

11200

Клініка №1

12650

Трастмед

13200

МиралМед

15880

Атлас

18000

Фото до і після Радиесса у вилиці

Відео

Як підтягнути овал обличчя і зробити вилиці? | Препарат Радиесс | АНА КОСМО

Відгуки

Олена, 35 роківЯ колю Радиесс у вилиці вже майже 5 років. Результатом дуже задоволена, але на останній процедурі новий косметолог стала відмовляти від використання препарату, аргументуючи тим, що з часом можуть утворитися горби, інші нерівності, а це в результаті обернеться атрофією м'язів. Думаю звернутися до іншого фахівця, щоб прояснити це питання.
Вікторія, 42 рокиЯ звернулася за допомогою до лікаря з метою прибрати западини на щоках, повернути їм молодий вид. Після консультації лікар призначив мені ін'єкції Радиессом. Перший час здавалося, що щоки занадто опуклі, але пізніше набряклість спала. Ефект тривав близько року, через 2 місяці в цілях підтримки результату я успішно повторила процедуру.
Ольга, 28 роківЯ вважаю, що уколи гіалуронової кислотою або Радиессом більш безпечні в порівнянні з іншими ін'єкціями краси. Мені вистачило однієї процедури, щоб скорегувати овал обличчя. Через 2 роки позитивний результат все ще помітний. Лікар пояснив такий ефект тим, що препарат викликав природне вироблення колагену.
Єлизавета, 32 рокиМій досвід використання препарату Радиесс пройшов не дуже вдало. У мене тонка шкіра, після ін'єкції філера у вилиці, утворилися великі синці. Так як за рекомендацією спеціаліста косметикою користуватися було небажано, довелося брати відгули і перечекати вдома, поки зійдуть синці і набряки. Позитивний ефект тривав лише півроку.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!