Колаген для особи: кращі засоби та відгуки

Жінкам, які прагнуть виглядати молодо і доглянуто, не обійтися без якісних косметичних засобів. Відгуки свідчать, що кращу ефективність дає застосування продукції, що містить у своєму складі колаген. Ця речовина допомагає підтримувати молодість і свіжість, інтенсивно зволожує, вирівнює зморшки і усуває дефекти.

Що таке колаген для обличчя

Колаген – білок, основа сполучної тканини людини. Забезпечує еластичність шкіри, повертаючи форму деформованим клітинам навіть після значного розтягування. Матеріал активно виробляється в організмі до 25-30 років. Потім процес сповільнюється, і речовина руйнується швидше, ніж синтезується. У волокнах тканин накопичується пошкоджений колаген. З-за зруйнованого каркаса шкіра стає значно тонше і сухіша, втрачає пружність, покривається зморшками.

Властивості

Речовина має безліч позитивних ефектів на зовнішній вигляд. Косметичні засоби та процедури з цією речовиною діють так:

  • регенерують клітинний склад;
  • виводять токсини, сприяють глибокому очищенню;
  • активізують обмінні процеси;
  • уповільнюють старіння;
  • покращують колір обличчя;
  • прибирають мішки, набряки і синяки під очима;
  • покращують кровопостачання;
  • загоюють ранки і мікротріщини;
  • підвищують пружність, еластичність;
  • прибирають друге підборіддя, складки;
  • розгладжують зморшки та запобігає появі нових;
  • коригують овал, підтягують контури.

Морський колаген

Речовина виробляють з шкіри морських риб. До виробництва, перевезення і зберігання цього матеріал пред'являються високі вимоги, тому що він легко руйнується. У речовини дрібні молекули, без праці проникають в глибокі шари дерми. По біохімічному складу морський колаген максимально схожий з людським. У ньому багато амінокислот:

  • проліну;
  • аспарагінової кислоти;
  • гліцину;
  • глутамінової кислоти;
  • серину;
  • аланіну;
  • тирозину.

Існує дві форми морського колагену: гідролізат і біологічно активний. Вони надають на шкіру вплив:

  • зволожують, відновлюють і живлять;
  • надають пружність шкірних покривів;
  • підвищують еластичність шкіри;
  • регенерують, загоюють;
  • зменшують поверхневі зморшки;
  • підтягують, розгладжують;
  • прибирають шрами, вугровий висип.

Види

Виділяють кілька типів цієї речовини, кожен володіє певними характерними особливостями. Існує кілька видів колагену:

  1. Тваринний. Речовина виробляють з великої рогатої худоби (шкіра, хрящі). Для нього характерна наявність великих молекул. Колаген тваринного походження не повністю сумісний з людським організмом. Молекули не проникають на достатню для оптимального результату глибину епідермісу. Колагенові маски і крему тваринного походження захищають поверхневий шар, сприяють збереженню вологи. Зараз такі кошти практично не застосовуються із-за високого ризику алергічних реакцій і інших недоліків.
  2. Рослинний. Проводиться з білкових продуктів, наприклад, протеїну пшениці. Рослинний колаген для шкіри обличчя істотно ефективніше тварини. Кошти з ним коштують дорого. Він добре засвоюється шкірою і приносить їй користь, уповільнює процеси старіння, не заподіє шкоди.
  3. Морський. Речовина, вироблене з хрящів і шкіри риб. Він дорого коштує, тому що технологія виробництва дуже трудомістка.
  4. Синтетичний. Очищений продукт, не викликає алергії. Зберігає всі корисні властивості натурального речовини.

Колаген в косметології

Кошти з білком активно застосовуються фахівцями в омолоджуючих, які доглядають процедурах. Найефективніший метод – ін'єкції колагену. Вони сприяють омолодженню, коригують контури. Речовина у складі спеціального гелю (філера) вводять під шкіру, в результаті вона стає гладкою, пружною. З часом матеріал розсмоктується, курси ін'єкцій потрібно повторювати. Уколи біологічно сумісного колагену використовують в контурній пластиці для збільшення обсягу та коригування форми губ. Об'єм ін'єкції залежить від віку, кількості зморшок.

Косметика з колагеном

Застосовувати засоби для уповільнення процесів старіння рекомендується кожній жінці після 25 років, особливо при сухій шкірі. Сучасні виробники випускають величезну кількість масок, кремів, сироваток, ампул. До складу косметики може входити безліч корисних речовин, що стимулюють синтез колагену:

  • натуральні рослинні масла;
  • вітаміни;
  • женьшень;
  • гіалуронова кислота;
  • алое віра;
  • пептиди;
  • екстракти морських водоростей;
  • поліненасичені жирні кислоти;
  • біофлавоноїди.

Маска

Ці кошти продаються у вигляді порошків, які необхідно розводити водою, або тканинних аплікацій (за типом вологої серветки). Основа маски буває гелевою або желеподібною. На кожному засобі є інструкція по застосуванню: там вказано, як наносити маску, скільки витримувати, як правильно видаляти і застосовувати інші косметичні засоби після. Найпопулярнішими вважаються такі:

  1. Deoproce. Collagen Deep Clean Essence Pack Wash Off Type. Відновлююча маска для обличчя. Для жирної, сухої і нормальної шкіри. Живить, покращує структуру і еластичність, захищає від негативного впливу навколишнього середовища. Містить алантоїн і гіалуронову кислоту. Наноситься на очищену шкіру обличчя тонким шаром на 15 хвилин, після чого змивається теплою водою. Вартість продукту об'ємом 170 мл – приблизно 500 рублів.
  2. Collagen Crystal Facial Mask. Гелева маска для багаторазового застосування з колагеном і натуральними біологічно активними компонентами. Зволожує, живить, знезаражує, пом'якшує. Накладається на очищену шкіру обличчя на півгодини. Потім маску потрібно змити теплою водою і скласти назад в герметичний пакетик з рідиною. Один продукт можна застосовувати до 5 разів. Для стійкого і тривалого результату потрібно провести 12-15 процедур з інтервалами у 2 дні. Ціна – 300 рублів.
  3. Holika Holika, Pig-Collagen Гідрогелева маска. Містить білок, що видобувається зі свинячої шкіри. Надає пружність, зволожує, живить, вирівнює колір, освітлює пігментні плями. Володіє ліфтинг-ефектом. В комплекті 2 патча: для верхньої та нижньої частини обличчя. Вони накладаються на півгодини. Ціна маски об'ємом 25 мл – 285 р.

Крем

Застосування кремів сприяє виробленню еластину, допомагає заповнити недолік колагену. Вони перешкоджають появі зморшок, живлять, зволожують, помітно омолоджують. Приклади якісних колагенових кремів:

  1. Mizon, Collagen Power Lifting Ex Cream. Крем з колагеном для обличчя забезпечує глибоке зволоження, відновлює клітини шкіри, омолоджує, підтягує контури, розгладжує зморшки, підвищує пружність, надає м'якість і шовковистість. Містить мідь трипептид, екстракти мигдалю, ірису, коптиса японського, какао, центелли азіатської, трегалозу, аденозин, гіалуронову кислоту. Вбирається миттєво. Вартість 50 мл – 1950 р.
  2. Skin Food, Колагеновий крем для обличчя з екстрактом чорної ікри і частинками золота, Skinn Food Gold Caviar Collagen Cream. Містить потужні омолоджуючі добавки. Відновлює шкіру, укріплює, зміцнює, відновлює, пом'якшує, живить. Має яскраво виражений ліфтинг-ефект. Чорна ікра, що входить до складу, допомагає відновити білковий баланс, стимулює і відновлює шкіру, розгладжує мікрорельєф, нормалізує діяльність сальних залоз. Золото сприяє виведенню токсинів і поліпшенню кровообігу, підвищенню місцевого імунітету. Ціна – 2650 р.
  3. Etude House Moistfull Collagen Cream. Легкий крем для шкіри, що в'яне. Швидко вбирається. Надає пружність, еластичність, підтягує, усуває нерівності, звужує пори. Містить листя баобаба – ексфоліант і антиоксидант, багатий кислотами, вітамінами, мінералами і флавоноїдами. Крем утримує рідину в глибинних шарах шкірного покриву, скорочує вироблення вільних радикалів. Ціна – 1790 р.

Ампули

Рідкі есенції омолоджують і відновлюють шкіру. Вміст ампул рівномірно розподіляють по очищеним обличчю і шиї масажними рухами і залишають до повного вбирання. Засіб застосовується курсами. Є декілька рекомендацій по використанню ампул:

  1. Обов'язково ознайомтеся з інструкцією, вивчіть правила і терміни зберігання.
  2. Не умивайтеся протягом деякого часу після нанесення вмісту на шкіру.
  3. Не втирайте препарат надмірно інтенсивними рухами.
  4. Коли засіб вбереться, нанесіть зволожуючий крем.

Багато виробників випускають матеріал в ампулах, який рекомендується застосовувати в комплексі з іншими засобами. Приклади косметичних продуктів:

  1. Доктор Кожеваткин, Коктейль для особи колагеновий в ампулах. Підвищує еластичність і пружність шкіри, розгладжує особа, моделює овал, зволожує, освіжає. Коктейль містить еластин, масло авокадо і екстракт алое віра. Засіб рекомендується наносити на очищену шкіру обличчя легкими рухами по масажних лініях. В упаковці 7 ампул по 2 мл Ціна становить 490 рублів.
  2. Academie, Ампули Морський колаген. Для боротьби з першими ознаками старіння. Засіб містить білок зі шкіри білого миня. Зволожує, живить, відновлює пошкодження, покращує мікрорельєф. Препарат надає пружність, гладкість, шовковистість, розгладжує зморшки, формує правильний контур. Наноситься на суху очищену шкіру обличчя масажними рухами. На один сеанс вистачає половини ампули. Залишок у відкритому вигляді можна зберігати в холодильнику три доби. Вартість упаковки з сімома ампулами – 2085 р.
  3. Heliabrine, Ампули морського колагену Ampoules Regeneratrices Collagene Marine. Засіб для будь-якого типу шкіри. Рекомендується застосування після 35 років. Розгладжує зморшки і перешкоджає появі нових, забезпечує ліфтинг-ефект, моделює контури, стимулює процеси омолодження шкіри. Містить протеїни, пептиди нового покоління, вітамін Е, рослинний гліцерин. Рекомендується наносити по 1 ампулі в день на очищену шкіру обличчя. В упаковці 24 ампули, цього вистачить рівно на один курс. Ціна – 11500 р.

Сироватка

Засоби такої форми випуску відмінно впливають на шкіру, особливо при комплексному застосуванні з іншого доглядає косметикою. У продажу ви зможете знайти такі колагенові сироватки:

  1. Sferangs, Collagen Recharging Serum. Відновлююча колагенова сироватка для обличчя. Зміцнює шкіру, повертає пружність, тонізує, розгладжує шкіру, покращує колір. Чинить виражений омолоджуючий ефект. Містить стовбурові клітини і екстракти безлічі рослин, вітаміни А, С, Е, пептиди, аденозин. Ціна 35 мл продукту становить 4590 р.
  2. Альпика, Сироватка Collagen Bio. Висококонцентроване антивіковий засіб з гіалуронової кислотою, в яку додають вітаміни. Забезпечує пролонговану і інтенсивне зволоження. Містить вітаміни, що підвищують еластичність і тургор шкіри, екстракт мальви, манго, барбадосского алое, ефірні олії кориці, ветівера, лайма. Ціна становить близько 1190 рублів за 30 мл сироватки.
  3. Medical Collagene 3 D, Сироватка Perfect Lift. Чинить антиоксидантну дію, зволожує, захищає шкіру від пересушування, покращує рельєф. Ціна 30 мл сироватки – 670 р.

Колаген для особи в домашніх умовах

Ви легко зможете приготувати основу для косметичних засобів самостійно. Кілька порад:

  1. Якщо ви будете застосовувати колаген в чистому вигляді, купуйте його в аптеці.
  2. Перед застосуванням обличчя слід ретельно очистити. Можна попередньо зробити легкий пілінг.
  3. Будь-які засоби домашнього приготування з колагеном наносять знизу вгору, знімають в тому ж напрямку.
  4. Оптимальний час дії на шкіру складає півгодини.
  5. Після зняття маски на обличчя рекомендується відразу нанести живильний крем.
  6. Процедуру рекомендується проводити регулярно.

Колагенова маска для обличчя в домашніх умовах

Є безліч рецептів ефективних і недорогих косметичних засобів, які ви легко створите самостійно. Ви зможете зробити такі маски в домашніх умовах:

  1. Вітамінна. У 40 мл свіжого відвару ромашки розведіть 1 ст. л. харчового желатину. Залиште на півгодини. Поставте на водяну баню і заважайте, щоб розчинилися всі грудочки. Додайте вітаміни А і Е (по 1 ампулке). Распарьте обличчя. Нанесіть маску в напрямку знизу вгору, зробіть легкий масаж. Змийте через чверть години холодною водою. Нанесіть живильний крем. Повторюйте двічі на тиждень.
  2. Поживна. Змішайте 1 ст. л. харчового желатину і 3 ст. л. води. Залиште на 20 хвилин. Один стиглий банан розімніть виделкою до стану кашки. Підігрійте желатин на водяній бані. Додати бананове пюре. Нанесіть маску на обличчя на 15 хвилин. Змийте теплою водою. Повторіть 2-3 рази в тиждень.
  3. Підтягуюча. Розчиніть 1 ст. л. желатину в 60 мл води. Залиште на 30 хвилин. Підігрійте суміш, щоб вона стала рідкою. Додайте 1 ч. л. вівсяної муки. Ретельно перемішайте. Нанесіть на обличчя товстим шаром. Змийте через чверть години. Повторіть 2 рази в тиждень.

Косметологічні процедури з використанням колагену

У салонах пропонують багато методик із застосуванням білка. Вони сприяють омолодженню і стимулюють вироблення власного колагену в організмі. Найпопулярніші колагенові процедури:

  1. Мезотерапія. Введення в глибокі шари шкіри колагенового гелю. Речовина знаходиться під шкірою протягом декількох місяців, провокуючи синтез білка. Процедура добре розгладжує шкіру. Вона показана не всім і може викликати алергічні реакції.
  2. Іонофорез. На обличчя накладають колагенову маску, зверху закріплюють електродами. За ним пускають струм, що подразнює рецептори шкіри і розчиняє нанесене речовина. Колагенові волокна і молекули проникають в глибокі шари шкіри.
  3. Нанесення професійних масок. У косметологічному кабінеті пацієнткам роблять процедури із застосуванням спеціальних засобів. Використовуються колагенові маски Levitasion, Oligodermie, Purederm.

Відео

Міфи і правда про колагені. Лікар дерматолог-косметолог Олена Хлопова.

Відгуки

Єлизавета, 41 рікПриблизно з 30 років я намагаюся купувати тільки колагенову косметику. Користуюся кремами і сироватками. Вже півроку регулярно наношу гелеві або тканинні маски. За цей період шкіра стала помітно свіже, дрібні зморшки зникли, колір обличчя покращився. Намагаюся дотримуватися інструкції, і робити повноцінні курси. Занадто дорогі маски не беру.
Христина, 38 роківВже три роки регулярно відвідую косметолога і роблю ін'єкції колагенових коктейлів. Завдяки цим процедурам виглядаю значно молодше свого віку. Колоти філлери не боляче. Після ін'єкцій кілька годин зберігається почервоніння, але вже на наступний ранок виглядаю чудово. Важливо робити процедуру у косметолога регулярно.
Маргарита, 47 роківПодруга порекомендувала мені колагенову сироватку, про яку вона читала багато хороших відгуків. Засіб дорога, але ефект від нього просто дивовижний. Вже через тиждень регулярного застосування обличчя помолодшало. Сироватка відмінно зволожує, усуває дрібні зморшки, вирівнює колір, вмить вбирається. Планую замовити ще упаковку.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!