Як вибрати фарбу для домашнього фарбування брів - види, палітра, рейтинг виробників і ціни

Поети у всі часи оспівували красу жіночого обличчя, і особливу увагу вони приділяли очам. Брови в образі красунь 19 століття грали не останню роль. Вони обрамляли очі, надаючи образу чуттєвості. Не всім сучасним представницям прекрасної статі від природи пощастило як їх попередницям, але фарба для брів з графітом допоможе зробити погляд більш виразним, надавши волоскам більш темним колір.

Фарбування брів

Ця косметична процедура займає важливе місце в житті багатьох жінок. Навіть якщо натуральний колір брів влаштовує їх власницю, іноді його потрібно зробити трохи темніше. Деякі жінки воліють не використовувати фарбу, а кожен день підфарбовують волоски спеціальним олівцем. Ефект від нього зберігається на 6-8 годин. Перш ніж піддати себе процедури фарбування, необхідно провести попередні роботи:

  1. Підкоригувати форму брів. Можна зробити вдома за допомогою пінцета або звернутися в салон.
  2. Підібрати відтінок. Брови не повинні бути дуже темними. Ідеальним вважається відтінок, який збігається з кольором волосся або темніше на 1-2 тони.
  3. Провести тест на алергію. Професійна косметика, як і будь-яка інша, містить аміак. Вона може викликати реакцію, тому в професійних салонах перед нанесенням засобу на обличчя, мажуть трохи фарби на ліктьовий згин.
  4. Підготувати місце, де буде проходити процедура фарбування. Обов'язково необхідно покласти поруч ватяні диски, спеціальні аплікатори, жирний крем і ємність з чистою водою.

Види фарб

Фарбування брів може проводитися різними косметичними продуктами. Новачкам краще використовувати олівці, т. к. виправити будь-яку помилку не складе праці. Людям з досвідом можна використовувати гель, щоб надати бровам бажаний колір. Його простіше змішувати з окислювачем і легше підбирати пропорції. У відгуках жінки часто згадують про те, що косметичний продукт може забарвлювати шкіру. Це відбувається тому, що була порушена технологія нанесення засобу. Крім перерахованих засобів, часто використовують:

  • перманентну фарбу;
  • крем;
  • хну в капсулах.

Вибираючи конкретний засіб, потрібно враховувати реакцію організму на його склад. Не всі люди добре переносять хімікати. У деяких жінок спостерігається сильна реакція на рослинні компоненти. Фахівці радять утриматися новачкам від використання темних відтінків для повсякденного макіяжу. Чорний і темно-коричневий кольори підходять не всім жінкам. Для першого фарбування краще вибрати відтінок, максимально відповідний природного кольору волосся.

Крем

Фарба для вій і брів зручна тим, що змішувати її з окислювачем не потрібно. Вона продається в готовому вигляді. Перш ніж нанести крем на брови і вії, виробники радять обробити шкіру лоба і вік вазеліном. Така маніпуляція допоможе захистити обличчя від пігменту. Процес фарбування триває 20-25 хвилин. Головним діючим компонентом кремів є хна. Вона позитивно впливає на структуру волосся, роблячи їх товщі і темніше.

Гель

Це засіб виробляється у вигляді фарби або туші, тимчасово фарбувальний поверхню у вибраний колір. В обох випадках особливий догляд за волосками не потрібно. Необхідно нанести гель і почекати кілька хвилин. Тим, хто робить процедуру в перший раз, професіонали радять окреслити контур брів. Гель-фарбу треба попередньо змішати з окислювачем, а контурний гель наносять на волосся відразу без підготовки.

Перманентна фарба для брів

Жінки, які не бажають постійно поправляти макіяж, роблять татуаж перманентної фарбою. Головною перевагою такого фарбування є стійкість. Фарбувати повторно волоски потрібно буде через пару місяців. Змішування барвника здійснюється з водою. Необхідно ретельно перемішати порошок, а потім нанести склад на 30-40 хвилин. Змити фарбу можна звичайною водою або м'яким шампунем. У перші тижні не рекомендується використовувати засоби з підвищеним вмістом лугів для очищення шкіри обличчя і волосся.

Хна в капсулах

Пігмент лавсона неколючої використовують для макіяжу та тимчасових тату в Індії. Деякі косметичні компанії вирішили виробляти хну в капсулах для фарбування вій. Засіб в капсулах практично не відрізняється від звичайної фарби. В упаковці знаходиться барвний пігмент з оксидантів. Необхідно змішати хну з проявником кольору. Для нанесення суміші на волоски використовується спеціальна пензлик або ватний тампон. Середній час фарбування складає 5-6 хвилин.

Як підібрати відповідний колір

Білявка з чорними бровами буде виглядати неприродно, тому таким дівчатам радять купувати фарбу світло-коричневого кольору. Щоб результати фарбування не стали сюрпризом, фахівці рекомендують уважно вивчити палітру відтінків. Підібрати колір можна по ній. Якщо такої немає, то слід керуватися загальним правилом: брови повинні бути на 1-2 відтінки темніше волосся. Виходячи з нього:

  • блондинкам підійде світло-коричневий або коричневий колір;
  • шатенкам коричневий або темно-коричневий колір;
  • брюнеткам темно-коричневий або натуральний чорний колір;
  • рудим слід фарбувати волосся сумішшю червоного і коричневого пігментів;
  • людям з сивим волоссям для корекції брів можна використовувати суміш графітового і білого пігментів.

Рейтинг популярних засобів

Хороша фарба для брів не буде викликати алергії, в той час як бюджетні кошти не тільки спровокують поява висипки, але і мають дуже темним пігмент. За відгуками представниць прекрасної статі був складений рейтинг найпопулярніших засобів для корекції кольору брів. Перераховані бренди не тільки випускають фарби з великою палітрою відтінків, але і гарантують їх безпеку. У рейтинг увійшли:

  1. Igora Bonacrom від Schwarzkopf.
  2. Enigma, Only Looks від Естель.
  3. Augenblick.
  4. RefectoCil.
  5. РоКолор.

Ціна на фарби для брів

Якісний макіяж можна зробити, якщо використовувати кошти відповідної ціни. З ефективним фарбуванням діє також правило. Засоби для процедури повинні підбиратися ретельно. Середня ціна фарби складає 170 рублів. Вартість залежить від обсягу засоби, якості пігменту, популярності бренду. В таблиці нижче представлена середня вартість барвників популярних брендів.

Назва косметичного продукту

Ціна в рублях

Schwarzkopf Igora Bonacrom

800

Estel Only Looks

170

Estel Only Enigma

370

Berrywell Augenblick

970

RefectoCil (повний набір для фарбування)

1700

РоКолор

185

Відео

Офарблюємо БРОВИ разом! Оформлення/Фарба ESTEL

Фарбуємо брови будинку з фарбою Refectocil! (Тест-драйв)

ENIGMA Фарба для брів і вій

Відгуки

Наталя, 27 роківДовго думала про те, щоб купити фарбу для брів. Багато засоби, представлені в магазинах, дають стійкий чорний колір, що блондинки зовсім не підходить. Одного разу в магазині побачила Estel Enigma коричневого кольору. На коробочці було зазначено, що засіб підходить для блондинок. Засобом задоволена, після фарбування отримала темно-коричневі брови.
Олександра, 32 рокиЗавжди купую Estel Only looks, т. до. у кошти доступна ціна і зручна для нанесення консистенція. Залишки фарби можна використовувати для вій, про що виробник повідомляє в інструкції. Щоб не отримати дуже темний відтінок, тримаю фарбу на бровах 10 хвилин. Разом із засобом йде тюбик з проявляючої емульсією і паличка для нанесення фарби.
Світлана, 22 рокиШукала фарбу без аміаку і в одному магазині порадили фарбу Роколор каштанового кольору. Сподобалося, що тюбик з барвником 50 мл, тобто вистачить його надовго. Стійкість кольору середня, засіб починає вимиватися приблизно через тиждень. Після фарбування брови придбали насичений коричневий відтінок, але через 2 дні він став світлішим.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!