Ніж туалетна вода відрізняється від парфумерної води

У пошуках нового приємного запаху фахівці довгий час перебирають різні есенції. Знайдені композиції надходять на вітрини магазинів у вигляді дезодоранту, парфумів, одеколону, парфумованої води. Щоб зробити розумний вибір, купити продукт, що відповідає очікуванням, потрібно знати його характерні особливості.

Відмінність парфумерної води від туалетної води

Виникли приблизно в один час в 19 столітті, обидві назви мають свою історію. Термін «туалетна вода», що позначається абревіатурою EdT (Eau de Toilette), зобов'язаний своєю появою Наполеону Бонапарту. Великий імператор, чутливий до благоуханиям, часто користувався чоловічим одеколоном, будучи засланим на острів Святої Олени. У цей період Наполеон винайшов альтернативний засіб, зване туалетною водою.

Має скорочену назву EdP від французького словосполучення Eau de Parfum, парфумерна вода є винаходом французького хіміка Паскаля Герлена. Вчений отримав освіту в Англії, повернувся на батьківщину, відкрив невеликий аптечний магазинчик. Свою справу приносило дохід, але Герлен був одержимий бажанням творити. Він займався змішуванням компонентів і складанням цікавих запахів. Це захоплення зробило вченого відомим парфумером. Паскаль Герлен створював аромати для Наполеона III і монарших персон всієї Європи.

Основні компоненти у складі

Всі ароматні склади згідно ГОСТу містять ефірні олії, очищену воду, спирт. Пропорції цих компонентів, ніж туалетна вода відрізняється від парфумерної води. Утримання пахучих речовин у першому випадку становить 5-10 відсотків. Цей продукт – один з найбільш неконцентровано. Він популярний завдяки доступній вартості, володіє легким запахом.

Різниця між двома продуктами полягає в насиченості запаху. Парфумерна вода наближається по співвідношенню компонентів до духів. Запашні екстракти такої продукції складають 10-20 відсотків. Парфумерна вода має високу концентрацію і комфортну вартість. Хороше поєднання ціни і якості робить продукт популярним у любителів ароматів.

Коли краще користуватися

Ніж туалетна вода відрізняється від парфумерної води за часом використання? Будучи простим і зрозумілим, цей продукт створений для застосування в денний час. Стримане пахощі підходить для використання на роботі, при заняттях спортом. Ледь помітний легкий запах доречний під час походів по магазинах і кафе, підходить для літніх прогулянок. Засіб використовується в тих випадках, де відсутня необхідність підкреслювати яскравий образ.

Одягаючи вечірній наряд або коктейльне плаття, краще віддати перевагу щільним ароматичним сполукам. Насичений запах – те, чим відрізняється парфумерна вода від туалетного. Це засіб, представлене різними виробниками, використовується, щоб підкреслити вишуканість образу, стати обрамленням для красивої зачіски і макіяжу. Правильно підібраний продукт доповнює зовнішній вигляд, залишає за собою ароматичний шлейф, завершальний сприйняття.

Що більш стійке – туалетна або парфумована вода

Володіючи підвищеною концентрацією запашних речовин, парфумована вода більш стійка. Есенція в малій кількості може триматися 3-7 годин. Стійкість ароматичного кошти не пов'язана з тим, скільки крапель продукту нанесено за один раз. Перебір при використанні не дає нічого, крім надто різкого, часом неприємного запаху на протязі довгого часу.

Відмінність туалетної води від парфумерної – тонкий аромат, що зберігається кілька годин. Протягом дня передбачається повторне нанесення. Стійкість пахощів залежить від особливостей тіла людини. Ароматизований складу взаємодіє з організмом. Одна композиція, нанесена на різних людей, буде видавати неоднакові нотки. Стійкість в такому випадку теж може відрізнятися.

Як розкривається аромат

Парфуми і туалетна вода мають три стадії розкриття аромату. Спочатку увагу привертають верхні, леткі фракції, потім чуються середні «ноти серця». Важкі базові компоненти проявляються через кілька годин. Відмінність парфумерної води у тому, що її компоненти спочатку посилені. Це сприяє більш потужної розкриття композиції. При використанні цього продукту виникає враження огорнення в аромат. Легке пахощі, ледь помітний шлейф – той, ніж туалетна вода істотно відрізняється від парфумерної води.

Що краще парфумована вода туалетна або

Кожен окремий вид продукції має свої переваги, призначений для певних цілей. Невисока вартість, ніж повсякденна туалетна вода відрізняється від парфумерної води. Доступна ціна збільшує попит на продукцію. З іншого боку, ця ароматична есенція швидше витрачається. Її пахощі вважається менш цікавим. Все ж ця ароматизована есенція добре підходить для використання в буденні дні.

Застосування в особливих випадках – те, чим відрізняється парфумована вода від туалетної води. Елегантний аромат не слід використовувати в робочі будні. Ця продукція коштує недорого, має неповторний аромат, випускається у флаконах з пульверизатором. Таке поєднання ціни та якості, доповнене зручною упаковкою, цінується споживачами по всьому світу.

Відео: чим відрізняється парфум від туалетної води

Чим відрізняються духи, одеколон, парфумована вода і туалетна вода? / parfumeria.by

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!