Матуючі серветки для обличчя

Бездоганний вигляд – важлива складова буднів і свят кожної жінки. Адже виглядати привабливо треба не тільки в очах чоловіків, але і для самої себе. Без макіяжу тут нікуди. Однак кожна дама знає, що підтримувати мейкап ідеальним протягом дня складно. Та й пудрою часто не скористаєшся – шкідливо. Підправити зовнішній вигляд без клопоту реально – якщо є в косметичці матуючі серветки для обличчя. Вони легкі в застосуванні, компактні і зможуть позбавити від жирного блиску на шкірі.

Що таке матуючі серветки

Основне призначення матуючих серветок – освіження шкіри і позбавлення її від жирного блиску. Вони схожі з дуже тонким папером і містять особливий склад, що володіє ефективністю завдяки полімерним частинок, здатних вбирати жир поверх тонального і пудри, щоб позбавити шкіру від зайвого блиску. Їх використання не порушить макіяж, який був з такими старанням завдано, але допоможе йому виглядати яскравіше, освіжаючи шкіру.

Особливо корисні серветки в жарку погоду – вони прибирають шкірне сало і піт. Допомагають шкірі впоратися і з несприятливим впливом навколишнього середовища завдяки протибактеріальний компонентів. Однак при всіх своїх перевагах вони не зможуть замінити повноцінне умивання і очищення, а часте використання може призвести і до негативних результатів – прищів або подразнень.

На що звернути увагу при виборі

Щоб вибрати відповідні серветки, які не завдадуть шкоди вашій шкірі, а допоможуть їй виглядати красиво і привабливо, слід виконати кілька простих правил:

  • Не купуйте серветки, що містять спирт, він активізує роботу сальних залоз.
  • Дивіться склад продукції, в ньому не повинно бути ароматизаторів, різноманітних добавок і екстрактів, вони можуть спровокувати роздратування.
  • Якщо ж серветки містять речовини, що сприяють звуженню пор або протибактеріальні добавки, на них слід звернути особливу увагу.

Склад

Склад серветок приблизно однаковий. В якості основи використовується целюлоза, рисовий папір або особлива плівка. Ароматизатори покликані подарувати вишуканий тонкий запах, з цією ж метою використовуються і ефірні масла. Дубильні речовини сприяють видаленню з шкіри жирної плівки. Тальк додається для усунення жирного блиску. Пудра матує шкіру і вирівнює її тон. Сульфат алюмінію виробляє підсушуючий ефект. Схожим чином діє і оксид цинку. Іноді містяться речовини, які сприяють звуженню пор.

  • Аромат

Слід звертати увагу на складові ароматизованих серветок. Якщо у них яскраво виражений різкий косметичний запах, то це означає, що в складі є синтетичні речовини, які не самим кращим чином позначаються на стані шкіри. Ідеальний варіант, коли у цього аксесуара немає сильного запаху, тільки ледь помітний аромат, а в складі ефірні масла замість ароматизаторів. У продукції може міститися ароматична пудра, яка вбирає жир і вирівнює тон шкіри.

  • Матеріал

Потрібно звернути увагу на те, з чого виготовлені серветки. Краще всього, якщо вони будуть зроблені на основі нетканого матеріалу. Прийнято застосовувати синтетичні або комбіновані основи. Прийнятним, особливо для чутливої шкіри, залишається гіпоалергенний спанлейс (прогумована плівка), відрізняється міцністю і м'якістю.

  • Упаковка

Продається продукція в пластиковій або паперовій коробці. Компактні форми коробки дозволяють поміщати саші в сумочку і брати з собою. Упаковка повинна легко відкриватися і бути простий у використанні. На деяких є особливі язички для зручності відкриття.

Як користуватися серветками

Матуючим серветку для особи не слід використовувати як звичайну. Нею не можна ретельно протирати обличчя. Якщо ви помітили жирний блиск на шкірі, просто промокніть це місце і не тріть, вона вбере в себе виступив жир, після чого варто нанести пудру (підійде і матова тональна основа). Якщо зробити це на неочищену шкіру, то шкірне сало заб'є пори, а це прямий шлях до виникнення прищів, запалень, чорних крапок.

Огляд кращих матуючих серветок для обличчя

  • «Я сама»

Матуючі серветки відрізняються низькою ціною, продаються навіть у продуктових магазинах. Щоб очистити обличчя, знадобиться дві штуки. Коробка містить 80 шт. Є прості ароматизовані і з зеленим чаєм, але істотних відмінностей між ними не спостерігається. Виготовлені з целюлози, не відрізняються щільністю, але чудово справляються зі своїм завданням.

  • «Л'етуаль»

Продукція «л'етуаль» зроблено в Японії. Добре справляється зі своїм завданням, вбирає піт, не завдаючи шкоди макіяжу, має матуючим властивістю, після використання можна не наносити пудру. У невеликій упаковці 50 штук. Ціновий діапазон в межах 100-200 рублів.

  • Shiseido

Серветки цього бренду дозволять вам відчути свіжість шкіри, анітрохи не висушать її, при цьому усунуть жирний блиск, зроблять більш рівним тон. Останнє досягається завдяки наявності в їх складі пудри, яка вирівнює колір обличчя. Легко відділяються один від одного і залишать найприємніше враження подвійним дією, не тільки позбавивши від жиру на шкірі, але надавши їй додаткове чарівність.

  • Clinique

Clinique "Pore Minimizer Oil Blotting Sheets" підійдуть для будь-якого типу шкіри, в тому числі для жирної і проблемної. Виготовлені за технологією мікропористої плівки, вони швидко вбирають в себе жир за допомогою великої кількості мікроскопічних дірочок. Усуваючи виділення, вони не допускають забруднення пір, не сушать шкіру. Продаються в упаковках по 50 штук.

  • Cettua

Дуже економічні - 1 шт. не відділяється на дві окремі, зате упаковка зручна. Вони не тільки очищають шкіру і сприяють втраті жирного блиску, але і підсушують дрібні прищі, чорні цятки. Досягається це за допомогою зменшення діяльності сальних залоз. Сульфат алюмінію дарує підсушуючий ефект. Самі серветки виконані на целюлозній основі і коштують дешево.

  • Artdeco

Продаються в маленькому чорному чохлі, з якого їх дуже зручно витягувати. Він може поміститися навіть у кишеню штанів. Серветочки тонкі і м'які, чудово матують шкіру, зберігаючи макіяж, але відрізняються маленьким розміром, тому на очищення особи може знадобитися кілька штук. Розмір: 5,5х10 см, в упаковці 100 штук.

  • Mary Kay

У цього бренду представлені двосторонні серветки. Одна – для позбавлення від забруднень, інша прибирає надлишки шкірного сала. Багато хто бачить в цьому практичність і зручність. Розмір: 100 x 76 мм. Ідеальний варіант для чутливої шкіри, оскільки вони не містять ароматизаторів і підходить для алергіків.

  • Tony Moly

Корейська компанія Tony Moly виробляє безліч типів серветок. Крім матеріалу, а вони можуть бути виготовлені на основі паперу або просоченої гумовим складом плівки. Продаються у вигляді рулону, у паперових або пластикових коробках. В тубі з пластику знаходиться рулон, який багато знаходять дуже зручним для далеких подорожей.

  • Clean&Clear.

Clean&Clear "Instant Oil-Absorbing Sheets" виготовлені з незвичайного блакитного матеріалу, що має схожість з гумою. Вони відрізняються м'якістю і прекрасним очищує дією. Видаливши зайвий жир з шкіри, надавши їй м'який матовий відтінок, серветки анітрохи не зіпсують макіяж і не залишать після слідів. Їх використовують на будь-яких областях шкіри, в тому числі навколо носа, де виділяється підвищена кількість шкірного жиру.

Де купити і скільки коштують

Матуючі серветки для обличчя у багатьох леді вже грунтовно прописалися в косметичці, і без них, як ми з'ясували, нікуди, залишається тільки одне – придбати потрібний товар. Однак розмаїття брендів та розкид цін багатьох дам вводить в ступор – де купити і за яку суму, щоб не помилитися і не втратити даремно гроші. Це ви зможете дізнатися у таблиці, наведеній нижче:

Інтернет-магазин, магазин

Бренд

Ціна, в рублях

Бутік Ірини Портман

1. CETTUA

2. Natural Oil Film Saem

3. Lioele Organic Oil Blotting Paper with Puff

4. Tony Moly

129

172

334

347

Л'етуаль

1. SHISEIDO

2. CETTUA

3. Л'етуаль

1 049

88

209

Рів Гош

Рів Гош

114

japandostavka

1. CETTUA

2. Petit Moi, KRACIE

91

327

lunifera

1.The Saem Auto Oil Paper Pact

2. The Saem Oil Control Film

3. Tony Moly Oil Control Film

4. Tony Moly Roll Up Oil Paper

270

280

300

350

Аптека, назва, адреса

Матуючі серветки, бренд

Ціна

«Фармвита» СЗАТ, вул. Фабриціуса, д. 30

CETTUA

88

«еАптека» САО, Ленінградський проспект, д. 12.

1.Tony Moly

2. CETTUA

188

59

«Нео-фарм» СВАО, вул. Декабристів, д. 20, кор. 2.

CETTUA

75

ТЗ «Аптечка» ЗАТ, вул. Удальцова, д. 42.

1.Tony Moly

2. CETTUA

188

107

«Соціальна аптека» САО, вул. Дубнинская, д. 44а.

1.Tony Moly

2. CETTUA

162

59

Відгуки про результати після застосування

Марія, 20 роківБез пасти серветок для обличчя не можу обходитися зовсім. Від природи у мене жирна шкіра, схильна до акне, яка потребує щоденному догляді. Креми, лосьйони – обов'язковий ритуал будинку, але доводиться приводити особа в порядок навіть по дорозі на роботу і тоді на допомогу приходить маленький друг. Серветки вибираю в маленькій упаковці, щоб було зручно носити в сумочці.
Світлана, 34 рокиДовго вибирала відповідні косметичні серветки для обличчя, воно у мене специфічне: рано стали проявлятися зморшки, шкіра стала в'ялою. Щоб замаскувати всі недоліки, я без мейкапу на вулицю не виходжу, але часто використовувати пудру теж боюся, вона забиває пори, а потім буде ще більше зморшок. Тому матуючі серветки для мене ідеальний вихід.
Ірина, 30 роківРідко наношу макіяж, оскільки ратую за природність і свободу від хімії, але серветки для обличчя від жирного блиску використовую, вони для мене як природна альтернатива пудрі, адже з спітнілим обличчям неприємно ходити. Хочу порадити дівчатам уважніше підходити до вибору. Від компонентів серветок залежить ваша краса, дивіться склад на упаковці, чи немає там хімії.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!