Як використовувати коректор для обличчя

Кожній жінці хочеться виглядати ідеально і перший крок до цього – бездоганний макіяж. Його головна особливість – чистий, сяюча і здорова шкіра. Необхідно знати, як користуватися коректором для особи і іншою косметикою, для того щоб надати їй такого вигляду. Ви обов'язково з'ясуйте всі тонкощі нанесення цього засобу, яке незамінне в косметичці кожної дівчини.

Що таке коректор для обличчя

Багато дівчат розмірковують про те, консилер або коректор купувати. Ці засоби відрізняються: коректор має щільну структуру і маскує сильно виражені почервоніння, пігментні плями, прищики. Він наноситься точково. До складу входять антибактеріальні компоненти, що володіють підсушують ефектом, наприклад, саліцилова кислота. З цієї причини засіб не рекомендується застосовувати на ніжних ділянках шкіри під очима.

Консилер має ніжну і легку структуру. Призначений для приховування недоліків на великих ділянках шкіри. Але це не єдине, чим відрізняється від консилера коректор. Є різниця і в кольорах. Палетка консилерів, як правило, представлена природними натуральними відтінками: рожевим, бежевим. Палітра коректорів таких кольорів: зелений, жовтий, фіолетовий, оранжевий. Ефект маскування досягається за рахунок змішування цих відтінків з забарвленням дефекту шкіри.

Види

По консистенції виділяють наступні різновиди коректорів:

  1. Рідкий. Текучий засіб, який добре заповнює пори і зморшки. Створює на шкірі тонку напівпрозору плівку, вирівнює тон. Поширена форма випуску – автоматичний олівець з вбудованою пензлем для нанесення з синтетичного ворсу. Рідкий засіб треба швидко розтушувати, інакше на шкірі можуть залишитися плями. («Маскує засіб з ефектом сяйва» від Avon – 330 р., «Секрет досконалості» від Garnier – 325 р., Dream Lumi Touch олівець від Maybelline – 370 р.).
  2. Кремовий. По текстурі нагадує щільний і жирний тональний крем. Добре приховує почервоніння, пігментні плями. Такий коректор під очі прекрасно замаскує синці. Наноситься пензликом або пальцями, створює ефект порцелянової шкіри. (Alliance Perfect від Loreal – 400 р., Cover Cream від Pupa – 650 р.).
  3. Сухий. Стік із засобом, за консистенцією нагадує загуслу помаду. Дуже щільний, тому добре маскує дефекти. Легко наноситься і розтушовується пальцями. Користуватися їм простіше всього. («Маскуючий олівець» від Avon – 130 р., Cover Stick від Pupa – 630 р.).

Палетка коректорів для обличчя

Палітра для особи складається з безлічі відтінків, кожен колір виконує функцію:

  1. Білий. Призначений для дівчат з дуже світлою шкірою, нагадує фарфор. Часто застосовується для скульптурирования особи.
  2. Зелений коректор. Добре маскує почервоніння, рубці. Відмінний коректор від прищів.
  3. Фіолетовий (блакитний). Прибирає жовтизну, характерну для сходять синців.
  4. Фіолетово-синій. Прибирає коричневий відтінок після надмірного загару.
  5. Рожевий. Маскує темні кола, знебарвлення жовтого відтінку, жовтизну від синців. Добре прибирає зморшки.
  6. Помаранчевий. Підійде тим, хто хоче позбутися від темних кіл під очима і помітних синіх вен.
  7. Жовтий. Маскує сині і фіолетові синці.
  8. Синій. Підходить для того, щоб згладити дуже темний загар.

Навіть з допомогою недорогий панелі вдасться зробити ідеальний макіяж. Вам просто потрібно буде підібрати свій колір для кожного дефекту. У більшості випадків палетки містять кремові або тверді коректори. Для домашнього застосування вистачить набору з 4-5 кольорів. Але професіонали користуються великими палетками, в яких зібрані всі відтінки. Приклади палітр:

Назва

Ціна в рублях

Mac, 15 відтінків

990

Manly Pro, 15 кольорів

990

Make-Up-Secret professional, 5 відтінків

1490

Beauties Factory, 20 кольорів

720

CoverALL, wet&wild, 4 відтінку

450

Як наносити коректор

Покрокова інструкція:

  1. Очистіть і ретельно зволожити шкіру, скористайтеся зволожуючим денним кремом і дочекайтеся, поки він вбереться.
  2. Рідкий коректор використовують до того, як наносити базу під макіяж.
  3. Почніть з маскування проблемних ділянок. Акуратно нанесіть засіб на кисть або подушечки пальців і обробіть дефекти. Якщо вони дрібні, то застосуйте ватяну паличку.
  4. Розподіліть засіб рівномірно інтенсивними рухами.
  5. З допомогою різних відтінків кошти высветлите або затените певні ділянки шкіри для того, щоб зробити їх більш рельєфними. Спочатку використовується темний колір. Нанесіть на контур обличчя, крила носа, віскі, трохи нижче скул. Якщо нижня щелепа занадто масивна, її теж затемнюють.
  6. Світлим коректором обробіть:

  • центр чола;
  • виступаючу частину носа;
  • область під очима;
  • нижні і верхні повіки;
  • верхню частину щік;
  • підборіддя;
  • ділянка між виступаючими частинами вилиці і нижньої щелепи.
  1. Важливо знати, як правильно наносити тон на обличчя. Спочатку тональним кремом приховайте кордону між темними і світлими коректорами. Потім акуратно розподіліть по шкірі, ні в якому разі не розмазуючи. Обов'язково використовуйте спеціальну кисть.
  2. Для зміцнення результату дуже легко позначте промальовані контури сухими коректорами: темним і світлим.
  3. На завершення обробіть шкіру легкої пудрою. Нарешті ви знаєте, як правильно наносити коректор для обличчя.

Ознайомтеся з іншими порадами, як користуватися коректором для особи.

Відео про корекції обличчя косметикою

Для того, щоб остаточно зрозуміти, як правильно користуватися коректором для особи, подивіться наступні відеоролики. Після перегляду всі секрети макіяжу будуть у вас на долоні. Ви зрозумієте, як слід застосовувати коректор і переконайтеся в тому, що в цьому немає ніяких складнощів. Після перегляду ви захочете поповнити свою косметичку цим чудовим засобом.

Контурування особи

Коригування кремом

LOOK LIKE #5 Корекція особи

Відгуки про застосування

Христина, 28 роківЯ маскувала прищі тональним кремом, але потім вирішила спробувати коректор. Результат мене просто вразив. Купила бюджетний набір з чотирма відтінками. Не тільки ховаю прищі з його допомогою, але і прибираю кола під очима, візуально зменшують щічки. Для мене засіб стало знахідкою.
Олена, 32 рокиЯ не знала, як користуватися професійним коректором для особи, але все одно купила собі палітру і стала експериментувати. Виявилося, що за допомогою косметики можна робити чудеса. Після макіяжу з коректором я завжди виглядаю свіжої, красивою, ні про яких помітних недоліки на шкірі не може бути й мови.
Вікторія, 19 роківКоректором я просто рятуюся. Пробувала багато різних засобів як дешевих, і дорогих. Найбільше сподобалися кошти від Діор, Лореаль і Мейбелин. Косметикою від Оріфлейм, Ейвон була не дуже задоволена. Фаберлік за якістю не поганий, хоча злегка завищена ціна. Мені простіше всього використовувати тверді різновиди, в основному беру їх.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!