Дієта на часнику для схуднення

Однією з найбільш популярних і поширених цілющих прянощів є часник. Його вживають при простудах, інфекційних захворюваннях, для профілактики онкозахворювань, цьому продукту під силу боротьба з паразитами в організмі людини. Крім того, вживають часник для схуднення: є рецепти дієт, часниковою води, схем прийому – відгуки на них вельми позитивні. Давайте розберемося прямо зараз: це ворог всіх закоханих або лицар в боротьбі з надмірною вагою?

Часник при схудненні

Пекучі продукти та їх суміші позитивно впливають на події, що відбуваються в організмі процеси. Однак варто враховувати деякі особливості: ефект буде тільки при вживанні великої кількості білків, фруктів, зернових. Не варто забувати і про фізичні навантаження – без них жодна дієта не зможе допомогти. Чим же так корисний часник і страви з його додаванням? Все дуже просто – до складу продукту входять близько 100 активних компонентів, які допомагають поліпшити метаболізм і схуднути за рахунок таких властивостей:

  1. Нормалізація рівня цукру в крові.
  2. Налагодження кровотоку, лімфодренажа (зайва рідина виводиться), відбувається очищення судин.
  3. Регулювання нормального жирового обміну, перешкода засвоєння великої кількості холестерину.
  4. Боротьба з грибками роду кандида (одна з прихованих причин ожиріння), очищення кишечника.
  5. Відновлення процесу розщеплення жирів, плюс зниження апетиту.

Однак пам'ятайте, що часник може принести не тільки користь, але і шкоду. Не варто зловживати пряністю, якщо у вас загострення гастриту, виразки або інших захворювань шлунково-кишкового тракту, при хворобах нирок, сечостатевої системи. Більше ніяких протипоказань немає. Отже, ви можете скористатися одним із способів вживання. Вони прості в приготуванні і не вимагають багато часу.

На ніч

Запустити процеси, які сприяють схудненню, можна за допомогою часнику на ніч. Ось декілька варіантів:

  1. За 2-3 години до сну з'їдайте свіжу часточку прянощі.
  2. Половинку зубчики часнику потрібно запити водою.
  3. Додавайте суху пряність в чай.
  4. Коктейль з часнику і кефіру – у склянку кисломолочного продукту подрібніть ножем ложку пекучих зубчиків. Можна натерти на дрібну тертку.

При дієті

Їжте часник для ефективного схуднення при будь-якій дієті. Просто потрібно додавати 1-2 зубчики в раціон щодня: в готові перші або другі страви, салати, соуси. Приймати продукт можна сирим (вприкуску з їжею). Відмінними помічниками стануть імбир, кефір, молоко, кава, мед, лимон, помідор, буряк. У поєднанні з цими продуктами ви зможете досягти максимального ефекту схуднення та оздоровлення організму, підвищити тонус, запустити процес омолодження, очистити кишечник.

Часникова вода

Як варіант спробуйте часникову воду. Відгуки тільки позитивні, навіть неприємні смак/запах не заважають захоплюватися цим напоєм. Скористайтеся таким способом, щоб приготувати пиття: у чисту негазовану воду (200 мл) додати два зубчики товченого часнику. Рідина повинна бути кімнатної температури. Рекомендується випивати відразу. Часникова вода п'ється 2 рази вдень: вранці натщесерце та ввечері перед сном.

Часникова дієта

Існує кілька варіацій дієт для схуднення на основі часнику. Найпростіша – «народна». Суть її в тому, щоб на протязі шести днів додавати прянощі в меню. Так, 1-й день – один зубчик перед кожним прийомом їжі, 2-й – два, 3-й – три і так далі. Після шостого дня потрібно поступово знижувати кількість часнику. При цьому обмеження тільки на солодке і борошняне. Такий режим допоможе стимулювати травлення.

Інший вид дієти для схуднення заснований на варінні і настої часнику. Берете 1 л води, невелику головку продукту (очищаєте від лушпиння), 2 лимона (ріжете тонкими півкільцями). Змішуєте, ставите на вогонь, після закипання варіть 15 хвилин. Залишити остигати при кімнатній температурі. Після потолките лимон, щоб вийшов весь сік. Вживати натщесерце і перед сном 2-3 тижні.

Відео: часникова вода для схуднення

Як схуднути Очищення організму за допомогою часнику Настій для очищення судин з часнику і лимона

Відгуки

Віталіна, 25 роківСумнівалася, що від вживання часнику буде ефект «вау» і величезний мінус на вагах, адже худнути вийде тільки в комплексі. Я з обережністю їла його, щоб не отримати виразку. Однак спробувала, помірна кількість часнику не зможе нашкодити. Це все ж таки народний імуностимулятор, знайома всім з дитинства приправа.
Любов, 43 рокиПробувала пити настої і кефір з часником, ще дотримувалася білкової дієти. Тому складно сказати, що більше допомогло, але результат був помітний – мінус 15 см в талії. Запах від такої дієти – жах, але що не зробиш заради краси і стрункого тіла. Благо я була у відпустці і два тижні не перебувала в оточенні великої кількості людей.
Євген, 38 роківЯ лікар гастроентеролог. Настійно не рекомендую їсти часник у величезних кількостях навіть здоровим людям. Щоденне вживання може підвищити кислотність, що призведе як мінімум до гастриту. І варто повністю відмовитися від часнику тим, у кого виразка в загостреному стані. Часник для схуднення – сумнівно.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!