Схуднення живота і боків з бодіфлекс - користь дихальної гімнастики

Спеціальні дихальні вправи мають великий вплив на процес схуднення, тому заняття бодіфлексом для живота і боків є дуже ефективними. Вони допомагають підтягти проблемні зони за рахунок наїдків тканин і клітин киснем. Така методика відмінно діє навіть на тих, хто ніколи не був спортсменом або кому заборонені інтенсивні тренування. Як виконувати дихання для схуднення живота і кілька ефективних вправ, докладно описані в інформації нижче.

Що таке для схуднення бодіфлекс

Не варто недооцінювати дихальні вправи для схуднення живота і боків. Вони допомагають позбутися від зайвих кілограмів не гірше фізичних навантажень. Комплекс вправ, заснований на затримці дихання на кілька секунд в поєднанні з розтяжкою, має назву бодіфлекс для живота і боків, або bodyflex. Така тренувальна програма дуже популярна поряд з оксисайзом, адже теж допомагає худнути без дієт і щоденних відвідувань спортзалу. Основою ж бодіфлекса є активне діафрагмальне дихання, тобто дихання животом, яке сприяє:

  • розширення об'єму легенів;
  • насичення крові киснем;
  • прискоренню обміну речовин;
  • посилення спалювання жиру.

Як правильно займатися бодіфлексом

Щоб дійсно схуднути за допомогою такої методики, важливо дотримуватися її техніку і ще кілька основних правил. Головне з них – приступати до занять тільки на голодний шлунок. Оптимальним часом для тренування вважаються перші півгодини після пробудження. Інші рекомендації для початківців:

  1. Регулярні тренування. Необхідно визначити час, який зручно для вас, щоб ви змогли займатися бодіфлексом щодня в обраний період. Потрібно всього 15 хвилин в день. Пропусків занять бути не повинно.
  2. Зміни. Щоб відстежити ефективність бодіфлекса, рекомендується проводити виміри сантиметровою стрічкою основних обсягів фігури – живота і боків, стегон, грудей. Перевіряти з періодичністю в тиждень.
  3. Харчування. Для дихальної гімнастики не вимагається дотримання дієти, але від шкідливої їжі все ж варто відмовитися.
  4. Час. Якщо немає часу на бодіфлекс з ранку, то можна робити це і ввечері, але останній прийом їжі повинен бути за 2 години до заняття.

Техніка правильного дихання

Запорука успіху – правильно виконати дихання для схуднення живота. Техніка не така складна, якщо поетапно в ній розібратися. Освоїти її ви можете по наступній інструкції:

  1. Позиція. Конкретне положення необхідно приймати в залежності від виконуваного вправи. В цілому ж для зручності можна просто встати прямо, розставити ноги на ширині плечей, а в ідеальному варіанті – впертися долонями в коліна.
  2. Повільний видих. Необхідно скласти губи трубочкою, після чого плавно видихнути все повітря, що знаходиться в легенях.
  3. Інтенсивний глибокий вдих. Після повного видиху потрібно різко вдихнути носом, щоб набрати якомога більше повітря.
  4. Швидкий видих. Далі губи потрібно скласти в щільну лінію і з силою видихнути з себе повітря через рот, видаючи звук, схожий на «пах». Живіт при цьому повинен бути втягнутий і практично притиснутий до хребта.
  5. Затримка дихання. На цьому етапі потрібно прийняти позицію виконуваного вправи або ж залишитися в колишньому положенні, якщо ви тренуєте техніку бодіфлекса. Далі йде затримка дихання на 8-10 рахунків, а для новачків – на 5.
  6. Розслаблення. Після затримки дихання можна повернутися до нормального дихання, розслабитися.

Дихальна гімнастика

Бодіфлекс для живота і боків – це легкий спосіб для чоловіків і жінок зменшити свою талію і позбутися від зайвих жирових відкладень на ній. Досягти більш ефективного результату допоможе не просто правильне дихання за описаною вище техніці, але і кілька вправ. Виконуючи їх щодня, ви вже через тиждень зможете помітити зменшення обсягів талії. Кожна вправа допомагає розробити ту чи іншу частину преса, тому робити їх краще в комплексі одне за іншим.

Бічна розтяжка

Першою вправою для створення плоского живота виступає розтяжка. Вона допоможе підтягнути цю проблемну зону. Алгоритм виконання вправи дуже простий:

  1. Прийняти дихальну позицію – ноги розставити на ширині плечей, трохи зігнути, сідниці відсунути назад, а долоні помістити трохи вище колін.
  2. Виконати саму техніку дихання, описану вище.
  3. На стадії затримки зробити наступне ліктем лівої руки спертися на ліве ж коліно, вагу тіла перенести на однойменну ногу, іншу ж витягнути назад. Далі праву руку підняти і тягнутися нею вгору так, щоб відчути розтягування м'язів від пахвової западини до талії.
  4. Дорахувати до 8, після чого прийняти початкову позу.
  5. Повторити 3 рази на кожен з боків.

Черевний прес

Ще одна необхідна вправа для тренування м'язів талії – це черевний прес. Воно виконується вже в положенні лежачи, але дихання для схуднення живота залишається тим же. Послідовність дій така:

  1. Лягти на спину, ноги зігнути, але стопи при цьому залишити на підлозі.
  2. Не піднімаючи голову, виконати дихальну вправу, після чого на стадії затримки дихання потягнутися руками вгору, піднімаючи плечі від підлоги. Голову при цьому відкинути назад.
  3. Далі поступово прийняти початкову позу і відразу повторити вправу ще 2 рази.

Вправа ножиці

Хоч прес і неправильно розділяти на верхній і нижній, все ж опрацьовуються ці частини дійсно по-різному. Останній важче піддається тренування, з-за чого часто ховається під товстим шаром жиру. Зменшити його вам допоможе вправа «ножиці». Це теж дихання животом для схуднення в особливій позиції. Алгоритм виконання наступного:

  1. Знову ж лягти на підлогу, руки покласти під сідниці.
  2. Далі знову зробити дихальна вправа бодіфлекса і на стадії затримки підняти ноги приблизно на 10 см від підлоги.
  3. Виконувати махи з широкою амплітудою, схрещуючи по черзі ноги. Рахувати до 8-10.
  4. Повернутися до звичайного дихання.
  5. Потім зробити 3 підходи.

Кренделек

Вправа з дуже незвичайним назвою теж допомагає зменшити ненависні живіт і боки. Крім того, воно задіює зовнішню поверхню стегна і поперек. Техніка ж його включає наступні етапи:

  1. Сісти на підлогу, ліву ногу закинути на праву (вона лежить на підлозі), поставити її при цьому прямо. Лівою рукою спертися на підлогу позаду себе. Правою ж обхопити ліву ногу.
  2. Далі виконати основну техніку бодіфлекса і при затримці дихання підтягти ліве коліно до грудей, після чого розгорнути корпус вліво, намагаючись подивитися назад.
  3. Порахувати до 8-10, прийняти вихідну позицію.
  4. Зробити за 3-4 підходу на кожне стегно.

Кішка

Остання вправа допомагає не просто позбутися від живота і боків, але і просто відновити організм після тренування. Для його виконання зробіть наступне:

  1. Прийміть позу стоячи на четвереньках. Голова і спину повинні складати одну пряму лінію.
  2. Після виконання дихання бодіфлекса, на етапі його затримки вигнути спину вгору, як можна сильніше втягнути живіт.
  3. Перебуваючи в такому положенні, дорахувати до 8-10, після чого повернутися у вихідне.
  4. Виконати ще 3 рази, по закінченні випити склянку води.

Бодіфлекс - користь і шкода

У будь-якого способу схуднення є плюси і мінуси. Основною перевагою бодіфлекса є прискорення спалювання жиру. Його витрачається на 140% більше, ніж при звичайному бігу підтюпцем. При цьому ви витрачаєте на всі вправи всього 15-30 хвилин в день, що зручно при щільному графіку. Виконувати їх можна і вдома, не обов'язково відвідувати спортзал. Бодіфлекс для схуднення живота і боків має і ряд негативних моментів:

  • при припиненні занять бодіфлексом зниження ваги сповільнюється і він навіть може швидко повернутися;
  • при нормальній вазі ви лише зможете поліпшити дихання, але на м'язи це значно не вплине;
  • деякі вчені кажуть, що при затримці дихання організм насичується вуглекислим газом, а не киснем;
  • має ряд протипоказань, коли подібні експерименти з диханням небезпечні.

Протипоказання

Головним протипоказанням є період вагітності. У цей час можна займатися лише легкою розтяжкою. Тільки таке навантаження не зашкодить малюкові. Інші протипоказання для занять бодіфлексом:

  • післяопераційне відновлення;
  • гормональні порушення;
  • підвищений внутрішньочерепний тиск;
  • легенева гіпертензія;
  • серцева недостатність;
  • аневризма аорти;
  • захворювання щитовидної залози;
  • грижа;
  • аритмія;
  • астма;
  • запальні процеси в організмі;
  • мігрень;
  • кровотеча;
  • період загострення хронічних захворювань;
  • будь-які травми.

Відео: Дихальна гімнастика для схуднення живота Марина Корпан

МАРИНА КОРПАН ВПРАВА БОДІФЛЕКС НА СХУДНЕННЯ ЖИВОТА. Як схуднути за допомогою бодіфлекс (18+)

Відгуки

Олена, 36 роківМої очікування від занять бодіфлексом перевершили всі можливі. Я не просто змогла схуднути на два розміру за місяць, але й зміцнила імунітет. Раніше дуже часто хворіла, причому не легкою застудою, а ангіною. Останні 3 місяці ця проблема мене більше не мучить. Відчуваю себе бадьорою і повною сил. Тренування займає всього півгодини, тому встигаю.
Катерина, 43 рокиМені система бодіфлекс для живота і боків не допомогла. Виконувала все по інструкції, але після тренування крутилася голова і з кожним разом ставало все гірше. Думаю, що все ж неправильно дихаю, інакше звідки такий ефект. Крім того, серце починало сильно битися. Рекомендую проконсультуватися з лікарем, щоб уникнути таких наслідків.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!