Норма ходьби кроків або кілометрів в день для схуднення - техніка і користь для спалювання жиру

Щоденні прогулянки в спокійному темпі є прекрасним способом підтримання гарної фізичної форми. При цьому відповідаючи, скільки треба проходити в день, щоб схуднути, досвідчені спортсмени обов'язково обумовлюють ступінь складності вибраного маршруту, передбачувана кількість кроків, а також стан (підготовленість) організму. Дізнайтеся про це вигляді фізичного навантаження докладніше.

Чи можна схуднути, якщо багато ходити пішки

Активні заняття спортом можливі тільки за умови наявності міцного здоров'я і деякого тренувального досвіду. У цьому сенсі ходьба є більш кращим способом підтримки фігури в формі, ніж важкі тренування, які передбачають серйозне навантаження на серце і опорно-рухову систему. Особливо цей факт слід враховувати особам з великою надмірною вагою.

Щодо того, чи можна схуднути від ходьби пішки, необхідно відзначити, що на кінцевий результат впливають інтенсивність виконання вправи і швидкість перебігу обмінних процесів. Так, за час повільної прогулянки на 3,5 кілометра організм витрачає до 320 кілокалорій. При швидкості 7 км/год спалюється до 570 ккал. Враховуючи наведені дані, можна скласти уявлення, як і скільки треба проходити в день, щоб схуднути.

У звичайній ситуації для досягнення видимого результату потрібно регулярно долати по 3-4 км. Як видно, схуднути, якщо багато ходити пішки, цілком реально, тільки не можна забувати про підтримку високого темпу руху. Крім того, важливо дотримуватися основи правильного харчування, без якого досягти наміченої мети буде неможливо. Важливо відзначити, що крім схуднення, ходьба пішки сприяє:

  • зміцненню м'язів і кісток;
  • часткового зниження стресу;
  • нормалізації рівня глюкози в крові

Як схуднути за допомогою ходьби

Проходячи кілька кілометрів у день повільним темпом, можна спалити лише мінімальна кількість жирових відкладень. Навіть з урахуванням цього факту схуднути за допомогою ходьби цілком можливо. При цьому не забувайте, що кількість втрачених кілограмів безпосередньо залежить від ступеня складності вибраного маршруту. Так, ходьба по місцевості з поцяткованим рельєфом допоможе ефективніше схуднути, ніж піша прогулянка по рівній доріжці в парку. Власне, цим і обумовлюється бажання спортсменів проводити інтенсивні тренування на природі.

Скільки треба ходити в день, щоб схуднути

Досвідчені атлети стверджують, що для активного зниження ваги за короткий період (від 2 тижнів до місяця) потрібно займатися регулярно. Ходити в день, щоб схуднути, необхідно, починаючи з 2-3 км. Довгі маршрути, як правило, вимагають деякого тренувального досвіду. Не забувайте і про невелику розминку перед тим, як почати проходити потрібну відстань. При цьому кількість кроків в день для схуднення має бути не менше 120 тис. Окрему увагу приділяйте швидкості руху і кількістю зроблених (пройдених) кроків на секунду, підрахувати які дозволяє крокомір.

Щодо основного питання варто сказати, що, долаючи дистанцію на 2-3 км в день пішки, спортсмен витрачає 300-400 калорій. Збільшити втрати енергії при заняттях можна, задіявши спеціальні допоміжні засоби (обважнювачі, гантелі). Крім того, краще проходити дистанцію разом з близькими вам людьми. Змагальний дух вельми корисний при ситуації, коли необхідно схуднути. Щодо індивідуального підрахунку калорій при ходьбі, треба відзначити, що зробити всі необхідні обчислення можна за допомогою спеціального калькулятора

Ходьба на місці для схуднення

Такого роду заняття навряд чи допоможуть вам домогтися бажаних результатів. Під час виконання цієї вправи витрачається мізерна кількість енергії. Між тим, якщо внести пару корективів у ходьбу на місці для схуднення, можна отримати цілком гідний результат від тренувань. Змусити організм задіяти додаткові енергетичні ресурси є основним завданням будь-якої вправи. Досягти цього можна, тільки перейшовши від ходьби до бігу на місці.

Так, при активному занятті спортсмен може витратити до 150 ккал за 15 хвилин. Збільшити енергетичні втрати можна, кілька разів змінивши по ходу заняття напрямок і швидкість руху. Якісно поліпшити тренування допоможуть спеціально передбачені для цих цілей обважнювачі, гантелі. Під час годинного бігу на місці з використанням зазначених допоміжних засобів витрачається близько 300 калорій.

Спортивна ходьба для схуднення

За час швидкої прогулянки зі швидкістю 95-100 кроків в хвилину спалюється до 420 ккал(!). Спортивна ходьба для схуднення допомагає скинути зайву вагу, навіть якщо у вас за планом займатися лише кілька разів на тиждень. Слід враховувати, що тренування повинна проходити в комфортному режимі, тому краще буде почати з коротких дистанцій в помірному темпі, приділяючи при цьому увагу взуття, в якій проходять заняття.

Фахівці вважають, що займатися треба тільки в спеціальних бігових кросівках. Дане правило діє і по відношенню до ходьбі на місці. Підошва у кросівок повинна бути амортизуючою, м'якою, а її центральна частина добре гнутися. При цьому дуже важливо підбирати взуття для ходьби по розміру. При недотриманні цих простих рекомендацій ви ризикуєте пошкодити голеностоп.

Скандинавська ходьба

Даний вид фізичної активності останнім часом придбав велику популярність. Проходячи кілька кілометрів у день по-скандинавськи (з палицями), ви зможете схуднути за тиждень на 2 кг більше, ніж при простій прогулянці середнім темпом. Посилене спалювання підшкірного жиру під час виконання цієї вправи відбувається за рахунок більш вигідного розподілу навантаження. Скандинавська ходьба сприяє включенню в процес практично всього тіла: м'язів ніг, спини, рук. При всьому цьому у цієї вправи є деякі протипоказання:

  • дихальна або серцева недостатність;
  • гіпертонічна хвороба;
  • стенокардія;
  • патології суглобів;
  • тромбофлебіт.

Ефективна ходьба сходами для схуднення

Активне сходження по сходах допомагає швидко позбутися від ненависних кілограмів. Крім того, служить хорошою профілактикою серцево-судинних захворювань. Ефективна ходьба сходами для схуднення допоможе вам спалити 1400 ккал. Важливо знати, що підйом по сходах не зовсім підходить старшому поколінню. Тим не менше при відсутності протипоказань з боку здоров'я проходити дистанцію можуть навіть особи пенсійного віку. Пам'ятайте, що ходьба для спалювання жиру проводиться вранці. Перед підйомом по сходах не забувайте робити невелику розминку.

Яким має бути серцевий ритм при ходьбі

Контроль пульсу і дихання є невід'ємною частиною піших прогулянок з метою схуднути. Серцевий ритм при ходьбі визначається за формулою: 220 мінус ваш безпосередній вік. Отримане число буде вважатися максимально допустимим пульсом. Щоб уникнути розвитку проблем з серцем фахівці рекомендують не дотягувати до верхньої межі безпечного серцевого ритму і помножити отриману в ході обчислень цифру на 80%.

Відео: Скільки треба ходити, щоб схуднути

скільки треба ходити щоб схуднути

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!