Дієта на соді для схуднення - рецепти напою, як приймати всередину, протипоказання та відгуки лікарів

Помилково вважати, що без занять спортом можна з легкістю скинути зайві кілограми. Хороші відгуки отримала содова дієта для схуднення – багато починають пити NaHCO3, приймати лужні ванни, пробувати на собі всілякі рецепти скрабів. При цьому забувають, що луг, потрапляючи всередину, може сильно нашкодити здоров'ю: викликати діарею, гастрит, холецистит. Харчова сода для схуднення не рекомендується тим, у кого є захворювання травної системи.

Що таке дієта содова

Для того, щоб почистити свій організм від шлаків, можна пити гідрокарбонат натрію. Дієта на соді допомагає очистити кишечник від токсинів, адже луг має адсорбуючі властивості. Важливо знати, як правильно її пити і в яких кількостях. Содова дієта для схуднення дуже небезпечна при неправильному прийомі і без консультації лікаря. Любителі здорового харчування пропонують альтернативний метод, який демонструє, як схуднути з содою – це поступове олужнення організму. Крім щоденного додавання лугу в напої, потрібно дотримувати наступні рекомендації:

  • вживати воду з свіжовичавленим соком лимона натщесерце;
  • випивати за добу не менше 2 л питної води;
  • їсти різноманітні печені або варені овочі;
  • не вживати цукор і підсолоджувачі;
  • замінити яловичину і свинину рибою, індичкою;
  • включити в раціон пробіотики;
  • стежити за психоемоційним станом, уникати стресів;
  • робити фізичні вправи.

Як сода допомагає схуднути

Існує декілька ефективних варіантів, які включають схуднення з содою. Наприклад, прийняття лужних ванн, обгортання, дієта з содою для схуднення. Всі ці методи повинні застосовуватися лише після обстеження, адже луг може бути причиною опіку або алергії. Не можна одночасно застосовувати всі ці методи на собі. Необхідно підібрати щось одне і чітко слідувати вказаним пропорціям.

Допомагає гідрокарбонат натрію схуднути людям з різним ступенем ожиріння? Так, допомагає, але краще не використовувати її в якості пиття, вона може впливати на кислотність, змінити норму pH шлунка і кишечника. Починати схуднення за допомогою соди краще з водних процедур або обгортання. Через розпарені пори луг проникає в тіло і допомагає знищувати оболонки жирових клітин. Правда, якщо є абсцеси шкіри чи рани, які не встигли затягнутися, краще утриматися від лужних процедур.

Відгук лікарів

Гідрокарбонат натрію популярний в народній медицині при лікуванні різних захворювань. При сухому кашлі рекомендується дихати гарячою парою, що містить соду. На жаль, із-за серйозних побічних реакцій відгуки лікарів, в основному, негативні. Вона є стимулятором соляної кислоти в шлунку і при неправильному застосуванні може з'явитися виразка – це дефект слизової оболонки полого м'язового органу.

Якщо є камені в нирках, фосфати в сечі, небезпечно пити соду, адже камені бувають трьох різних видів, тому і лікуються по-різному. При захворюваннях серця, судин протипоказано вживати луг. Навіть якщо людина, на перший погляд, виглядає здоровим, перед лужної дієтою важливо пройти повне медичне обстеження всього організму, тільки потім приступати до схудненню.

Як пити соду, щоб схуднути

Лужні коктейлі приймають вранці натщесерце. Важливо підібрати рецепт, що містить невелику кількість цього компонента. Наприклад, вранці на голодний шлунок варто випити напій, що містить 1/5 чайної ложки соди, через 30 хвилин можна приймати їжу. Згодом доза збільшується до ½ чайної ложки. Засіб п'ється так, щоб можна було оцінити загальний стан організму: не паморочиться голова або не почастішало дихання після прийому таких напоїв.

Вода з содою для схуднення

Користувачі, які прагнуть швидко скинути надлишкову вагу, можуть пити смачний коктейль «шипучка для схуднення». Рецепт приготування: змішати сік половинки свіжого лимона, пів чайної ложки соди і 300 мл води. Пити варто поспішаючи, невеликими ковтками. Напій вживається 14 днів. Не варто зловживати таким коктейлем, щоб не збільшити проблеми з обміном речовин.

Худнути краще безпечним способом: робити корисні вправи, які зміцнюють м'язовий корсет. Важливо пам'ятати, що цей метод не для кожної жінки. Наприклад, в період клімаксу, коли відбуваються гормональні сплески, варто утриматися від лужних коктейлів і водних процедур з додаванням цього інгредієнта.

Мед і сода для схуднення

Рецепт напою такий: на склянку очищеної води додати 2 чайні ложки яблучного оцту, 1 ст. ложку меду, ретельно розмішати. Після повного розчинення додати на кінчику ножа гідрокарбонат натрію і ще раз розмішати. П'ється коктейль натщесерце щодня. Сода і мед для схуднення використовуються при приготуванні скрабу від целюліту. Для цього береться 50 мл будь-якого гелю для душу, 1 ст. ложка соди, 2 ст. ложки меду. Такий метод можна чергувати з содовими ваннами через кожні 2 дні. Варто робити таку процедуру вже вночі, перед тим як лягати спати.

Кефір із содою

Схуднення на соді в поєднанні з кисломолочними продуктами дає хороший результат. Можна скинути кілька кілограмів за місяць такої дієти. Кефір беруть з жирністю 0%-1%, коктейль п'ють 14 днів, потім 14 днів перерва. Під час дієти необхідно вживати багато очищеної води – це допомагає зберегти водний баланс. Рецепт кефіру і гідрокарбонат натрію: на неповний стакан 1% кефіру кладеться пів чайної ложки соди. Можна додати для смаку стільки ж імбиру і ¼ кавової ложки кориці. Напій можна пити на ніч, замість вечері, за 2 години до сну.

Сода з молоком

Схуднення за допомогою харчової соди впливає і на психосоматичний стан. Наприклад, лужна ванна заспокоює нерви, позбавляє від безсоння. Сода з молоком для схуднення благотворно діє на організм. Її п'ють через пару годин після прийняття їжі маленькими ковтками, курс 14 днів, потім стільки ж днів перерва. Содова дієта для схуднення, рецепт: 200 мл гарячого молока, 7 г гідрокарбонату натрію. Для приготування лужного напою потрібно підігріти молоко до 90 градусів, потім додати NaHCO3 і перемішати.

Наші предки для лікування кашлю використовували поєднання гарячого молока і луги. Останній інгредієнт допомагає очистити дихальні шляхи від слизу, викликаючи при цьому відхаркувальний ефект. Важливо пам'ятати, що регулярне використання NaHCO3 для схуднення небезпечно. Краще застосовувати лужні ванни і обгортання, які більш ефективні в боротьбі з вагою. Щоб позбутися целюліту, не можна зловживати скрабами з цим інгредієнтом (тип шкіри у кожної людини різний) і перед використанням краще проконсультуватися з косметологом.

Відео: дієта з содою для схуднення

Скинути 1-2 кг в день з допомогою соди

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!