Дієта по Борменталю - меню на тиждень з рецептами, принцип і суть методики

Ще один різновид серед безлічі інших дієт намагається відразу вирішити не тільки питання зайвої ваги, але і психологічний фактор його набору. Дієта по Борменталю була винайдена в клініці імені доктора Борменталя, базується на веденні щоденника і підрахунку калорійності. По системі можна скинути до 16 кілограм за 4 тижні. Розглянемо докладно цю дієту Борменталя і складемо інструкцію стрункості далі.

Що таке дієта по Борменталю

Основним завданням даної дієти є першочергово зрозуміти причину переїдання, що призвело до ожиріння. Це означає, що розробники курсу рекомендують спершу проконсультуватися у психолога. Він може порекомендувати комплекс психологічних тренінгів, які допоможуть поліпшити самопочуття. Далі дієта Борменталя пропонує не обмежувати себе в їжі. Худнуть за рахунок зниження кількості споживаної їжі веденням записів підрахунку з'їденого.

Принципи дієти Борменталя

Основне, що варто запам'ятати, це межа, яку не варто переступати, яка складатиме 1000 ккал на добу (якщо ви хочете поєднати дієту зі спортом, варто накинути ще 200 ккал). Принципи дієти за Борменталю прості. Їсти 4 рази на день з перервами в 3-4 години, повільно пережовувати їжу, розтягуючи прийом трапези до півгодини (бажано). Одна порція не повинна перевищувати 200 грам.

Для того, щоб простіше було зважувати і вважати калорійність їжі, придбайте кухонні ваги. Якщо складно самостійно вираховувати, в інтернеті завжди знайдуться онлайн-калькулятори, це має полегшити завдання підрахунку на перших порах. Щоб швидше звикнути до ведення щоденника, придбайте собі зошит і ручку, з якою вам було б комфортно працювати. Відслідковувати свою вагу пропонують тільки раз в тиждень, щоб загалом мати можливість проаналізувати результат.

Таблиця калорійності продуктів за Борменталю

Простий і зручною є таблиця калорійності за Борменталю. В ній розписано кількість калорій на 100 грам продукту. Ви зможете без особливої праці скласти собі низькокалорійне меню. Єдине, що може бути спочатку незвичним – це розбирати свій раціон харчування на складові. Однак це швидко увійде в звичку і потім ви будете робити це на автоматі.

Рецепти Борменталю

Складаючи рецепти дієти Борменталя, враховують навмисне зниження різноманітних копченостей, маринадів і жирної їжі. Повинно відбутися зменшення у своєму раціоні хлібобулочних виробів, макаронів і десертів. Алкоголь також не вітається. Головне перевага віддається білкової їжі, наприклад, низькокалорійні молочні продукти дозволяють придумати масу рішень щодо складання збалансованого раціону харчування. Не забувайте про додавання зелені, овочів і фруктів, поєднуючи з дієтичним м'ясом, рибою і різноманітністю каш.

Меню дієти Борменталя на тиждень

Кожен розробляє собі власне меню для дієти Борменталя, з урахуванням своїх унікальних смаків, переваг і особистих поглядів на готування їжі. Головне – пам'ятати не тільки про обмеження в калоріях і в розмірі страв, але і про достатній кількості вітамінно-мінерального комплексу. Організм може сприйняти різке зниження надходить їжі як стресову ситуацію, перейшовши у щадно-економний режим. Зразкове меню на Борменталю на тиждень розглянемо нижче.

Меню Борменталю на кожен день

Складаючи меню дієти Борменталя, будемо враховувати розбивку на ранок, ланч, обід і вечерю. Новачкам краще почати з трохи більшою планки, поступово знижуючи її, орієнтуючись на самопочуття і здоров'я. Знижуючи обсяг шлунка, нам вдасться зменшити відчуття голоду. Наші дії не повинні призвести до відсутності апетиту, почуття голодування, негативного дискомфорту. Пам'ятаємо, що все варто фіксувати в щоденнику. Приблизне меню дієти Борменталя на кожен день:

Сніданок:

  • сирна намазки з знежиреного сиру (з добавками на вибір) – 100 г (71 ккал);
  • хлібці (цільнозернові) – 2 шт. (60 ккал);
  • 1 банан (60 ккал);
  • сік, чай або кава без вершків і цукру.

Ланч:

  • пісний суп з кабачків – 200 мл (70 ккал);
  • низькокалорійна сметана – 15 г (8 ккал);
  • чай з якоюсь насолодою (2 шматочка шоколаду (70 ккал), зефирка (50 ккал), мармелад (50 ккал)).

Обід:

  • відварна куряча грудка – 50 г (75 ккал);
  • зварена молода картопля -100 г (60 ккал);
  • консервований зелений горошок – 50 г (30 ккал).

Вечеря:

  • легкий овочевий салат (1 помідор, 1 огірок, 50 г сиру фета, 20 г сметани) – 100 г (76 ккал);
  • стакан кефіру – 200 мл (60 ккал).

Робіть собі різноманітні смузі на перекус, збагачуючи його клітковиною, горішками і смачними добавками. Змініть дієтичне м'ясо птиці на кролятину або філе риби. В якості гарніру поекспериментуйте з салатами, додаючи сухарики для цікавої текстури. Робіть собі пісні млинці і оладки, як і борщі і супи. Поєднуйте каші з салатами, наприклад, вирівняйте сочевицю з грибами.

Схуднення за Борменталю не так вже й складно, єдині мінуси – це постійне документування з'їденого, підрахунок енергетичної цінності приготованих страв. Якщо ви не впевнені, що вас вистачить на місяць – спробуйте це харчування за Борменталю в домашніх умовах протягом тижня: надмірна вага почне танути, а ви станете на один крок ближче до стрункою, красивою фігуру вашої мрії.

Протипоказання

Не надто суттєвими протипоказання дієти за Борменталю. Головне правило – не нашкодь собі. Людям, у яких хронічні та онкологічні захворювання, краще утриматися від дієти Борменталя. Так само майбутнім мамам, при вагітності, під час лактації (годування груддю) варто приділити більше турботи своєму малюкові, не позбавляючи його поживних речовин, що містяться в грудному молоці. Методика доктора Борменталя для схуднення не розрахована для людей з якими-небудь психічними розладами, протипоказана хворим на цукровий діабет.

Відео: дієта доктора Борменталя

Популярна дієта для схуднення Доктор Борменталь

Відгуки

Поліна, 23 рокиДовго вирішувалася сісти на дієту, у своєму віці дуже повна – важу 60 кг. Бентежило те, що ефект від відмови в їжі надовго не залишався і я знову поправлялася. Дізналася, як схуднути за Борменталю і прямо надихнулася. Тістечка люблю і це дійсно стрес для мене – пити ранкову каву без них.
Марина, 34 рокиВсе це маячня! Як можна схуднути і при цьому є все? Так пробувала я, і записувала пару днів меню цієї дієти, Борменталя, і їла порціями – результат нульовий. Краще в спортзал ходити або бігати вранці, тоді точно чекає успіх. А це – разводняк для ледачих, які не розуміють весь процес схуднення до кінця.
Алевтина, 51 рікВирішила привести своє тіло в порядок хоч на старості років. Весь час відкладаю, але розумію, що вже нікуди – час-то йде, задишка, кістки від ваги болять. Лікар порекомендував дієту Борменталя, мовляв, готовий рецепт схуднення, новітня розробка, особливих зусиль докладати не треба, є свої плюси. Спробувала тиждень. Хочу сказати, що самопочуття покращилося, але особливих зрушень у вазі непомітно.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!