Фрукти для схуднення та виведення жиру - які можна їсти на дієті, натщесерце і на ніч

При дотриманні дієти важливо знати, які фрукти для схуднення та виведення жиру корисні, а які не можна вживати, особливо ввечері. Все залежить від калорійності, глікемічного індексу та кількості цукру. На підставі цих критеріїв плоди і поділяються на ті, що сприяють набору ваги, і ті, які допомагають худнути. Останні на дієті використовують в якості основи або ж включають в список дозволених продуктів, наприклад, для перекусів. Докладніше про те, від яких фруктів худнуть і як правильно їх вживати, ви дізнаєтеся з інформацією нижче.

Які фрукти можна їсти при схудненні

В цілому всі дієтичні фрукти для схуднення та виведення жиру можна розділити на дві категорії. Перша включає ті з них, що просто можна при прагненні знизити вагу. До другої ж відносяться володіють жиросжигающие дією, тобто їх не просто можна, а потрібно їсти. Всі ті, що не входять ні в одну з груп, при схудненні вживати не варто.

Причина у великій кількості цукру, високої калорійності або глікемічному індексі. Важливо не тільки, які фрукти при дієті можна, але і час їх вживання. Одні можна на ніч, інші ж варто вживати натщесерце.

Які фрукти можна їсти натщесерце

Вживаючи певні фрукти натщесерце, ви запускаєте систему травлення і обмін речовин. Крім того, регулярний смачний і корисний сніданок зменшує вплив стресів на організм. Натщесерце можна вживати:

  1. Яблука, переважно кислі. Вони допомагають запобігти застої в кишечнику, нормалізувати його роботу. Краще їсти яблука прямо з шкіркою на сніданок окремо від всієї їжі. Оптимальна кількість – 1-2 штуки.
  2. Ананас. На порожній шлунок він корисний за рахунок підвищення кислотності шлунка і активізації вироблення шлункового соку. Результат - з'їдена після ананаса їжа швидше перетравлюється. Рекомендована порція – 150-200 г свіжих, а не консервованих плодів.
  3. Лимон. Приносить більше користі у вигляді соку. Для цього пару часточок або крапель лимонного соку просто розводять чистою теплою водою. Вживаючи такий лимонад натщесерце, ви активізуєте обмінні процеси, додаєте сили організму.
  4. Диня. Ідеально підходить для вживання натщесерце, адже вона погано поєднується з іншими продуктами. Можна для схуднення її використовувати і у вигляді соку.

Який фрукт можна їсти на ніч

У процесі виведення з організму зайвого жиру в людини часто прокидається апетит, особливо перед сном. Вживаючи фрукти ввечері для схуднення, можна позбутися від сильного почуття голоду. Ідеальним варіантом для пізнього вечері вважаються всі цитрусові – грейпфрути, апельсини, мандарини. Крім них увечері можна поласувати такими екзотичними продуктами в свіжому вигляді, у формі соку або ж салату:

  1. Манго. Має проносний ефект, виводить шкідливий холестерин, корисний для виведення жиру. Увечері можна з'їсти 150-200 г манго, але не пізніше, ніж за 1 годину до сну.
  2. Ківі. За день можна з'їдати його більш 1 кг Ківі допоможе зняти важкість у шлунку після ситної вечері, тому його і можна вживати увечері, але краще не більше 1-2 штук.

Які фрукти корисні при схудненні

Більшість дотримуються якоїсь дієти замінюють цукор фруктозою і сахарозою, які не менш шкідливі. У цьому випадку важливо знати про найкращі фрукти для схуднення та виведення жиру, які не тільки не знищать результат, але і додатково допоможуть знизити вагу. У цей список входять:

  1. Японська груша. Екзотично варіант, відрізняється більш солодкою м'якоттю. Містить всього 40 калорій ккал. У день можна вжити до 1 кг при розвантаженні і 2-3 штуки при звичайному раціоні.
  2. Грейпфрут. Лідер серед жиросжигателей. Прискорює обмін речовин, поліпшує перетравлювання їжі. Рекомендується до вживання окремо, ввечері або вранці.
  3. Сливи. Сприяє нормалізації травлення, має проносний ефект. Вживати її потрібно по 200 г у перерві між трапезами – свіжим, у вигляді киселю, компоту. За два тижні можна скинути до 4 кг.
  4. Персик. Дуже низькокалорійний продукт – всього 35-45 ккал на 100 грам. Зміцнює імунітет, посилює секрецію травних соків. Вживати персик потрібно свіжим (в день не більше 3 штук) або ж у вигляді соку.

Які фрукти не можна

Самої калорійною заміною звичайним солодощів є сухофрукти. Вони не сприяють виведенню жиру, так і містять дуже багато вуглеводів. У день можна вжити лише кілька штук. Що ж стосується свіжих плодів, то ось які фрукти можна при схудненні:

  1. Банани. Вважається одним із самих калорійних (89 ккал на 100 г). Більше підходить для бодібілдерів, адже допомагає м'язам рости.
  2. Авокадо. Найважчий і жирний з усіх плодів, містить 208 ккал. Всього 2-3 штуки в день можуть замінити весь раціон, але при цьому в організм надходить багато поліненасичених жирів.
  3. Виноград. Володіє високими глікемічним індексом, містить велику кількість фруктози, викликає бродіння в шлунку.
  4. Хурма віргінська. Зовні нагадує помідор. Соковита, солодка і поживна (67 ккал), тому для виведення жиру не підходить.

Фрукти для схуднення

Головною умовою при виборі, які фрукти при схудненні можна вживати, а які не варто, є їх калорійність. Також враховується кількість міститься фруктози і жиросжигающие властивості. В останньому випадку крім насичення організму корисними мікроелементами і вітамінами плоди ще й допомагають посилити процес спалювання і виведення жирів. З цієї причини їх варто обов'язково включити в свій раціон поряд з низькокалорійними і несолодкими.

Несолодкі фрукти

Солодкість плодів залежить від кількості міститься фруктози, яка впливає на калорійність. З цієї причини для виведення жиру і схуднення найбільше підходять несолодкі фрукти:

  • персики;
  • грейпфрут;
  • апельсини;
  • ананаси;
  • лимон;
  • кислі яблука;
  • хурма;
  • сливи;
  • манго;
  • інжир;
  • груша.

Низькокалорійні фрукти для схуднення

Деякі плоди, причому іноді навіть кислі, відрізняються високою поживністю. На дієті ж можна виключно низькокалорійні фрукти для схуднення:

  • папайя;
  • яблуко;
  • китайська груша;
  • помело;
  • грейпфрут;
  • лимон;
  • персик;
  • абрикос;
  • мандарин;
  • ананас;
  • ківі;
  • диня;
  • нектарин;
  • апельсин.

Жиросжигающие фрукти

Останню категорії корисних для схуднення та виведення жиру продуктів складають фрукти-карнітин. Лідерами в цій групі є:

  1. Грейпфрут. Якщо з'їдати перед кожною трапезою по половинці цього плоду, то протягом всього тижня можна додатково скинути 2-3 кг Цитрус за рахунок великої кількості клітковини сприяє активізації спалювання жирів поряд з їх виведенням.
  2. Ананас. Фермент у складі цього тропічного плоду під назвою бромелайн перешкоджає відкладенню жирів, стабілізує рівень інсуліну, що теж важливо для зниження ваги.
  3. Ківі. Містить велику кількість флавоноїдів, які допомагають спалювати жир. Поряд з цим ківі знижує рівень поганого холестерину.

Відео: які фрукти допомагають схуднути

Найкорисніші фрукти для схуднення

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!