Тренування на еліпсоїді для схуднення - програма занять для чоловіків і жінок

Напередодні пляжного сезону багато хто замислюється про те, щоб позбутися від зайвих калорій, що накопичилися за зиму. Для цього підійде тренування на еліпсоїді для схуднення: ефективність залежить від інтенсивності і тривалості занять на еліптичному тренажері. Його дієвість підтверджують досвідчені тренери, спортсмени, а також звичайні користувачі.

Що таке еліптичний тренажер

Еліпсоїд для схуднення корисний, оскільки це кардиотренажер, на якому можна отримати комплексні навантаження. Під час тренувань ноги рухаються по елліпсовіднимі траєкторії для зменшення шкоди суглобам. Звідси і назва пристрою. При цьому тренування на еліпсоїді для схуднення прирівнюються до бігу. Використання еліптичного тренажера доступний людям будь-якого віку. Його часто застосовують в методиках реабілітації після ушкоджень опорно-рухової системи. Дисплей пристрою допомагає налаштувати опір ступень, витрата кілокалорій (ккал).

Користь тренажера еліпсоїда

Оскільки еліпсоїд забезпечує насамперед кардионагрузку, його часто застосовують в процесі жиросжигания. Користь еліптичного тренажера для схуднення висока. З великим діапазоном навантажень можна змінювати інтенсивність тренування. Спортсмени можуть займатися навіть вдома, а ефект буде таким, як при виснажливому лижному спорті або кросі. У новачків є можливість почати з легких вправ, поступово збільшуючи навантаження.

Візуально вправи здаються легкими. Однак тренування на еліпсоїді для схуднення вже через 5-10 хвилин забезпечує розігрів всього тіла, вона корисна в прискорення метаболічних процесів. При заняттях з еліптичним тренажером задіюються ноги, руки, плечові м'язи, спина і сідниці. Крім схуднення, кардиотренажер ефективний зміцнення серцево-судинної системи. Починають краще працювати легені, прискорюється обмін речовин, виведення жиру, токсинів.

Переваги еліптичного тренажера

Варто перелічити наступні плюси еліпсоїда:

  1. Вправи на тренажері повторюють природну, як при ходьбі, навантаження на стегна, коліна, голеностопы. При цьому мінімізується вплив на суглоби. Такі тренування підійдуть старшому поколінню.
  2. Кількість витрачених калорій одно сжигаемым при бігових тренуваннях, це відмінний варіант для кардіо з метою підвищення пульсу для жіросжіганія.
  3. Прискорюються метаболічні процеси, тому зниження ваги і виведення токсинів відбувається навіть після тренувань.
  4. Кардионагрузки зміцнюють головну м'яз – серце, що знижує ризик захворювань.
  5. Підвищується витривалість організму і тонус всього тіла. Це сприяє продовженню ефекту від тренувань, посилення їх інтенсивності і схудненню.
  6. За рахунок конструкції тренажера тренування на еліпсоїді для схуднення задіє всі частини тіла (нижню і верхню одночасно). Є можливість змінювати положення тіла і направляти навантаження на певну групу м'язів.
  7. Габарити пристрою менше в порівнянні з біговою доріжкою, що робить можливим використання його будинку. Додатковою перевагою є простота технічного обслуговування.

Як займатися на еліптичному тренажері, щоб схуднути

Результативність тренувань залежить від правильно підібраного підходу та організації занять. Для кожної людини розробляється свій підхід до того, як схуднути на еліптичному тренажері. Визначте підходяще у вашому випадку час тренувань. З ранку перед сніданком дозволено займатися людям задовільною фізичної форми, без проблем з тиском. Іншим з метою схуднути радиться починати займатися тільки після прийому їжі, коли пройде 2 години.

Варто обзавестися пульсометром, який необхідним для регулювання навантаження. Як правило, він кріпиться на палець. Ознайомтеся з показниками максимального вікового пульсу (МВП). Займаючись вдома, ви можете одночасно дивитися фільм, відео або улюблену передачу, але фахівці радять спочатку контролювати свої фізичні відчуття, регулюючи інтенсивність.

Скільки потрібно займатися на еліпсоїді, щоб схуднути

Тривалість тренування залежить від рівня попередньої підготовки. Для новачків радиться займатися по 20-30 хвилин через день. Навантаження не може перевищувати 70% від МВП (максимального вікового пульсу). Рекомендована частота кроків – 50 на хвилину. Метою перших тренувань є звикання до навантаження і подальше підвищення ступеня активності. Така програма, як правило, проводиться 6-8 тижнів.

Під час проміжного етапу заняття важливо повторити 3-5 разів на тиждень (20-45 хвилин) з інтенсивністю до 80% від МВП. Допустима швидкість складає 50-60 кроків. Ця програма призначена для закріплення отриманих результатів і підтримки здорової фізичної форми. Підвищення інтенсивності занять підійде лише для фізично міцних людей або спортсменів.

Професіонали збільшують кількість днів тренувань до 6-7 по 30-60 хвилин. Допускається підвищення інтенсивності до рівня 80-90% від МВП. Швидкість – 60-80 кроків на хвилину. Такий рівень тренувань радиться використовувати лише тим, хто хоче досягти найвищого рівня навантаження для дихальної і серцево-судинної систем. Альтернативним видом занять з високим навантаженням можуть бути інтервальні тренування. Вони передбачають зміну вправ з високою швидкістю і інтенсивністю (0,5-1 хвилина) з 1-2 хвилин (максимум) повільного темпу.

Скільки калорій спалює еліптичний тренажер

Значення залежить від особливостей організму і швидкості рухів, інтенсивності. Немає єдиної відповіді, скільки калорій спалює еліпсоїд (показники різні для жінок та чоловіків). Реальним є спалювання 13 калорій на хвилину, що дорівнює приблизно 700-800 в годину. На початкових етапах тренування ця кількість може бути в 2-3 рази менше, але буде збільшуватися з посиленням навантаження та інтенсивності рухів.

Які м'язи працюють на еліптичному тренажері

Тренажер еліпс для схуднення задіює практично всі м'язи тіла, що сприяє швидкому скиданню зайвої ваги. Важливо пам'ятати, що дія еліптичного тренажера націлене на боротьбу з жиром. Ви не зможете просто качати м'язову масу. Якщо ваша мета – накачати руки або ноги, підключайте силові вправи. Фізичні навантаження за графіком з еліптичним тренажером допоможуть підтягнути м'язи:

  • плечового пояса, рук;
  • преса, спини і корпусу (боків);
  • литок, сідниць і стегон.

Програма тренувань на еліптичному тренажері для схуднення

Починати будь-які заняття необхідно з розминки: вона допоможе уникнути травм. Для цього підійде рівень навантаження 1-3 з нахилом 5-6 (параметри тренажера). Для розігріву вистачить 5 хвилин «штовхати» педалі вперед, тримаючись за ручки. Якщо ви стійко триматися на тренажері, одночасно можна включити повороти шиєю, плечима, зробити підйоми руками. А сама програма занять на еліптичному тренажері для схуднення підбирається з урахуванням особливостей будови тіла, спортивної підготовки і цілей.

Для спалювання жиру

Темповая п'ятихвилинна жиросжигающая тренування на еліпсоїді підійде для боротьби з небажаними калоріями. Первісна навантаження 6-8 з нахилом 10. Після 4 хвилин швидкого темпу прибираємо нахил і зменшуємо навантаження до рівня 3. Далі одну хвилину рухайтеся в помірному темпі і поступово вирівнюємо дихання. Після такого виду тренування трохи потягніть м'язи ніг – розтяжка обов'язкове.

Інтервальне тренування

Вбудована програма дозволяє чергувати періоди високого навантаження і середньої інтенсивності. Це особливо цінно, оскільки інтервальне тренування на еліпсоїді більш ефективна в процесі скидання ваги і зміцнення м'язів. Працюйте за принципом 5/40-60/5, де 40-60 – тривалість основних вправ в хвилинах, а на розминку і заминку – по 5 хвилин. При основною тренуванні по черзі вмикайте 30-60 секунд інтенсивного режиму, замінюючи його 1-2 хвилинами помірного темпу.

Кардіотренування

Програма важлива не тільки при боротьбі з відкладеннями жиру, але і для поліпшення роботи органів дихання, серця і судин. Тіло стає витривалішим. М'язи стають пружними, підтягнутими, що особливо порадує жіночий підлогу. Кардіотренування на еліпсоїді доступна навіть тим, кому протипоказана посилена навантаження на суглоби стоп і коліна. Головне – підібрати свій ритм.

Програма тренувань на еліптичному тренажері для початківців

Пам'ятайте, що заняття на еліпсоїді для початківців відрізняються помірною навантаженням і постійним моніторингом стану організму. Головна мета – стимулювати тіло худнути. Такі тренування проводяться не частіше 3-4 разів на тиждень (до 30 хвилин) з навантаженням 60-70% від МВП і не більше 50 кроків/хв. У міру зміцнення м'язів можна поступово ускладнювати завдання.

Протипоказання

Причинами для термінового переривання вправ є будь-які симптоми різкого погіршення стану! Перед тренуванням варто врахувати протипоказання занять на еліпсоїді. Не рекомендується навантажувати організм людям:

  • страждаючим гіпертонією, серцево-судинною недостатністю, порушеннями серцевого ритму, набряками;
  • хворим на астму, тромбофлебітом;
  • з важкими стадіями онкологічних захворювань;
  • з цукровим діабетом;
  • у період загострення інфекційних хвороб;
  • вагітним.

Відео: Як схуднути на еліпсоїді

Як схуднути за допомогою еліптичного тренажера

Відгуки худнуть

Єлизавета, 18 роківРезультат помітила вже через тиждень щоденних півгодинних тренувань. Тоді я почала худнути. За 2 тижні вдалося скинути 3 кг Плюс намагаюся уникати шкідливої їжі. В цілому я задоволена тренажером, планую продовжувати заняття. Особливо рекомендую новачкам, уроків для них багато.
Катерина, 30 роківМетою тренування на еліпсоїді для схуднення було зниження ваги. Через місяць результати відзначили друзі та близькі. За весь час тренувань вдалося позбутися від 5 кг. В харчуванні віддаю перевагу білків, овочам, що допомагає закріплювати ефект.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!