Арахіс при схудненні - корисні властивості і шкоду, калорійність і склад

Користь арахісового масла, арахісу для схуднення відома кожній людині, про неї повідомляють навіть професійні дієтологи. Цей унікальний компонент не тільки притуплює наростаюче почуття голоду і скорочує добові порції трапези, але і нормалізує ліпідний обмін, стимулює обмін речовин на клітинному рівні. Оскільки цей дієтичний продукт є сильним алергеном, перед його включенням в добове меню рекомендується проконсультуватися з лікарем. Арахіс на дієті дозволено порційно, а дієтологи обумовлюють разову порцію об'ємом 8 горішків.

Корисні властивості арахісу

Якщо немає алергії на земляний горіх, його присутність в дієтичному раціоні не заборонено, навіть вітається. Користь арахісу полягає в тому, що білки, жири, вуглеводи в його складі швидко, в повному обсязі засвоюються організмом. Є ненасичені кислоти, які стають ефективною профілактикою атеросклерозу. Арахіс при схудненні – цінний, корисний натурпродукт. Цей представник бобових забезпечує наступні зміни для худющего організму:

  • спрощує процес засвоєння їжі, запобігає нетравлення;
  • коригує надмірна вага, скорочує обсяги підшкірного жиру;
  • контролює рівень холестерину крові, перешкоджає атеросклерозу;
  • забезпечує профілактику онкологічних, серцево-судинних захворювань;
  • гарантує гармонійне співвідношення БЖУ;
  • зміцнює імунітет, завдяки вмісту в складі арахісу вітамінів, мінералів;
  • організм поступово худне, фігура стає стрункою, витонченою;
  • поправляє здоров'я жінки, нормалізує гормональний фон;
  • є невичерпним джерелом протеїном, харчових волокон;
  • сприяє набору м'язової маси спортсменів у бодібілдингу.

Вітаміни в арахісі

Земляний горіх насичує організм цінними мікроелементами та мінералами, які підтримують налагоджену роботу внутрішніх органів, систем. Вітаміни в арахісі представляють групи В, С і Є. Це такі цінні елементи, як В1, В2, В3, В4, В5, В6, В9, аскорбінова кислота, токоферол. У нежареном земляному горісі є такі важливі мікроелементи, як цинк, магній, залізо, натрій, калій, фосфор, кальцій. А ось присутність харчових волокон забезпечує притуплення апетиту з подальшим позбавленням від зайвих кілограмів, удосконалити власне тіло.

Калорійність арахісу

За своїм складом земляний горіх є висококалорійним продуктом. Може навіть здатися, що це шкідлива речовина в добовому меню. Калорійність арахісу становить 552 кал. Відразу виникає питання, товстіють від арахісу, можна контролювати спожите кількість калорій. У земляному горісі містяться протеїни і харчові волокна: перші компоненти є «будівельниками» м'язової маси, другі – істотно притупляють почуття голоду, сприяють скороченню обсягів шлунка. Споживання арахісу при схудненні обмежує порції земляного горіха – 2 горішка за раз.

Скільки арахісу можна з'їдати в день

Оскільки земляний горіх відноситься до категорії калорійних страв, приймати його можна в строго обмежених кількостях. Норма арахісу в день – 8 горішків, але за раз рекомендується вживати не більше 2 горішків. Об'єднувати цей натурпродукт можна з медом, відгуки про такому поєднанні з боку тих, що худнуть переважно позитивного змісту. Красива фігура буде забезпечена, але важливо контролювати кількість ккал в раціоні за добу.

Арахісова дієта

Якщо використовувати цю методику для схуднення, вона допомагає за найкоротші терміни знайти витончену талію, струнку фігуру. Якщо правильно їсти земляний горіх, контролювати його порції, погладшати не вдасться. Щоб дієта на арахісі була максимально продуктивною, важливо в повному обсязі виключити цукор, інші легкі вуглеводи, а більше робити акцент на протеїнах, рослинної клітковини. Арахіс при схудненні передбачає наступні правила на кожен день, дотримання яких забезпечує стійкий дієтичний ефект:

  1. Щоб замінити ситну їжу, попередити надходження 500 зайвих калорій, перед черговою трапезою рекомендується з'їсти горішки або чайну ложку арахісового масла натщесерце.
  2. Дозволена калорійність страв за добу не повинна перевищувати позначку 1500 ккал, тому такий важливий для дієтології показник потрібно систематично контролювати.
  3. Крім інших несолодких напоїв в добовому раціоні за день потрібно випивати 2 літри чистої негазованої води, не менше.
  4. Основа дієтичного меню – пісні сорти м'яса і риби, каші, овочі, фрукти, молочна продукція, зелень, каші, приготовані на воді.
  5. Щоб не задумуватися над питанням, чи можна поправитися від арахісу, необхідно підбирати дієтичні рецепти в добове меню, під час їх приготування ретельно рахувати калорії.
  6. Рекомендується вести активний спосіб життя, більше ходити, вибирати для себе нескладні кардіовправи на кожен день іл робити ранкову зарядку.
  7. Не вживати в їжу жирні, смажені, копчені продукти харчування, уникати частих перекусів і пізніх вечерь, важких для засвоєння шлунком.

Арахісова паста при схудненні

Якщо цікаво, можна їсти арахіс при дієті, питання краще адресувати своєму дієтолога. Обмеження є, але більше стосуються розміру порцій цього натурального продукту. Арахісова паста при схудненні повинна бути присутніми під час сніданку, оскільки продукт є висококалорійним. До того ж, організм отримує необхідну порцію вітамінів і мінералів, підвищує енергетичний ресурс організму, зміцнює імунітет.

Оскільки дієта послаблює імунітет, необхідно при схудненні приймати вітаміни, полівітамінні комплекси. Гідною альтернативою є арахісове масло, яке забезпечує організм всіма необхідними і важливими мікроелементами. При схудненні волосся стають блискучими, густими, шовковими, нігті – міцними, більше не ламаються, а шкіра – пружною, підтягнутою. Так що цей компонент для зовнішньої краси і внутрішнього здоров'я вважається просто незамінним, до того ж, допомагає швидко і грунтовно схуднути всього за пару тижнів.

Відео

Арахіс - користь і шкода, калорійність і склад

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!