Микразим для схуднення - склад, показання і інструкція із застосування, протипоказання

Застосування препарату Микразим показує хороший результат: ферменти, що містяться в ліках, позитивно впливають на кишечник, травлення, допомагають позбавитися від зайвої ваги. У чому секрет цього кошти і як пити його правильно, щоб не порушити, а відновити природні процеси травлення, читайте далі.

Від чого таблетки Микразим

Препарат Микразим призначають для лікування як простих хвороб травного тракту, так і серйозних захворювань – у складі комплексної терапії або як окрема допоміжна речовина. Завдяки своїм ферментативним властивостями, препарат ефективно відшкодовує функції підшлункової залози, покращує травлення, не викликаючи його ослаблення або залежності. Призначення, потрібні при різних захворюваннях дози виписує лікар, враховуючи індивідуальні особливості. Микразим – показання до застосування:

  • хронічний панкреатит;
  • муковісцидоз;
  • гастрит;
  • холецистит, інші хвороби, що ускладнюють жовчовиділення;
  • диспепсія;
  • рак підшлункової залози;
  • діарея, стеаторея;
  • кишкові захворювання;
  • післяопераційний період;
  • при тривалому нездоровому харчуванні, дієті, для відновлення природного балансу ферментів;
  • при зайвій вазі, викликаному порушеннями метаболізму, неправильної дієтою (може допомагати позбутися від нього, схуднути без шкоди організму).

Микразим – форма випуску

Випускають ліки у вигляді желатинових капсул, покритих прозорою оболонкою. Головне діюча речовина – панкреатин, який сприяє всім стадіям процесу травлення. До складу однієї Микразим таблетки входить симетикон емульсія, триэтилцитрат, эудрагит, вода, інші допоміжні речовини. Обсяг капсули – 168 мг, з них більшу частину – 128 мг – займають мікрогранули панкреатину.

Микразим 10000

Капсули відрізняються за розмірами і обсягом вмісту, позначення «10000» на упаковці означає, що одна таблетка містить 10000 Од ліпаз – головної складової панкреатину. Ці поділ необхідні для встановлення правильного дозування: одній людині за добу можна приймати строго певну кількість ліпаз для лікування, яке залежить від типу хвороби, стану пацієнта.

Як приймати Микразим 10000 дорослим, основні рекомендації:

  • Пероральний Препарат приймається внутрішньо, його потрібно запивати водою або розводити вміст капсули в рідини, бажано обрати перший варіант.
  • Капсулу не можна розжовувати, для необхідного ефекту вона повинна розщепиться у кислоті тонкого кишечника.
  • Для позбавлення від повсякденної тяжкості в шлунку після жирної, важкої їжі, переїдання, дорослій людині вистачить двох капсул, дитині – однієї.

Микразим 25000

До складу однієї капсули цього препарату входить 25000 Од ліпаз, 312 мг панкреатину. Він показаний людям з великою вагою, оскільки доза розраховується з розрахунку Од на кг Якщо одна порція включає в себе більше, ніж одну капсулу, то їх потрібно пити так: половину дози до їжі, другу половину під час їжі, запиваючи водою. Для схуднення, поліпшення травлення потрібно приймати по одній капсулі перед кожною щільної трапези. Інші подробиці складу Микразим 25000, інструкція по застосуванню і кількість капсул, які потрібно приймати в різних випадках, можна знайти в коробці.

Інструкція по застосуванню

Доза ліків залежить від віку і стану пацієнта. Дітям можна приймати з розрахунку 1000 Од на кілограм ваги, в добу не більше 50000 Од, якщо дитина молодше двох років, 100000 Од – якщо старші цього віку. У препарату Микразим інструкція для дорослих:

  • середня доза повинна становити близько 150000 Од на добу, максимальна формула – 15000 Од на кілограм;
  • для лікування повній недостатності секреторної функції можуть призначати дози до 400000 Од на добу;
  • тривалість прийому встановлюється при спостереженні за розвитком хвороби, від декількох днів до декількох років.

Побічні ефекти

В цілому, прийом препарату переноситься легко і безпечно, але зрідка, при неправильних, надто великих дозах, ускладненнях або особистої непереносимості він має побічні дії. Вони можуть виникнути із-за природної реакції підшлункової на сторонні ферменти, хоча вони надають м'яке, неагресивна вплив і відторгнення не виникає. Микразим, побічні дії:

  • діарея, нудота, запор;
  • алергія на шкірі;
  • при передозуванні – підвищення рівня сечової кислоти в крові або сечі у людей;
  • при передозуванні у дітей – перианальне роздратування.

Протипоказань Микразим майже не має, до них можна віднести гострий панкреатит, загострення хронічних патологій підшлункової залози, гострі запальні процеси. Не рекомендується приймати препарат при індивідуальній непереносимості панкреатину або інших компонентів, що її можна перевірити у лікаря, з допомогою спеціальних аналізів проб.

Аналоги

Микразим – це німецький препарат, аналогами якого вважаються всі ліки, що містять таку ж високу частку панкреатину. Серед них можна назвати Мезим-форте, Креон, Эрмиталь виробництва Німеччини, Панзинорм форте, індійські таблетки Гастенорм, Пензитал, Фестал, американські Биозим і Креон. Більш вигідні варіанти – словенські, українські та російські препарати. Хороший та дешевий Микразим аналог – вітчизняні таблетки чистого панкреатину, які виконують практично ті ж функції, але коштують на порядок менше.

Ціна на Микразим

Як і всі інші ліки, зараз Микразим можна купити в будь-якій аптеці, замовити в інтернет-магазині, на складі постачальника. Це популярне, дієвий засіб, який використовують не тільки люди з показовими захворюваннями, але і всі, хто відчуває важкість у шлунку, дискомфорт, які заважають схудненню і хорошому самопочуттю. Вартість препарату в середньому коливається від 160 до 850 рублів, залежить від кількості капсул та дозування. Розглянемо, скільки коштує Микразим в різних формах:

Капсули, 25000 Од., 50 шт.

828 руб.

Капсули, 25000 Од, 20 шт.

467 руб.

Капсули 10000 Од., 50 шт.

458 руб.

Капсули 10000 Од, 20 шт.

165 крб.

Капсули 40000 Од., 50 шт.

1340 руб.

Відгуки

Ольга, 42 рокиМені Панкреатин для схуднення не сильно допомагає, але впоратися з вагою і навіть запором – так. Я його приймаю не регулярно, так і цілі схуднути не було, але ось так, іноді, помалу, п'ю пару таблеток і дуже полегшують життя вони. Жодного разу не було побічних ефектів. Микразимом для схуднення не користувалася, планую.
Олена, 27 роківЛюди, вибирайте наше, рідне, Панкреатин або Мезим максимум – навіщо придумувати якісь нові види одного і того ж? Фармацевти перманентно намагаються втюхати щось покруче, але я не піддаюся. Думаю, що всякі закордонні аналоги (той же Микразим для схуднення) це взагалі те ж саме, тільки коштує дорожче і коробочка красивіше. Тому вибираю наш продукт!
Марина, 36 роківНе знаю хто як, а я відчуваю різницю між Панкреатином і тим же Микразимом або Фесталом. Може, гранули краще всмоктуються, ніж порошок, або ще яка різниця – але при такому «любительському» вживанні важливий якісний рівень того, що п'єш. Від нашого Панкреатину у мене бувають невеликі запори, з імпортним нічого подібного.
Ірина, 54 рокиЦе як Креон, тільки дешевше. Микразим для схуднення – хороший засіб для слабкого шлунка, завжди ношу з собою. Мені більше подобається все ж формат капсул, ніж звичайних таблеток, швидше діє. Коли планую застілля – весь час забуваю випити до їжі і п'ю після, а якщо не бути мною і не забувати, ефект набагато краще, немає взагалі тяжкості, якщо не об'їдатися занадто сильно.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!