Сніданок для схуднення: корисні рецепти

При правильному підході дієтичний сніданок для схуднення творить чудеса. Він не тільки поліпшить настрій, заряджає бадьорістю і життєдайною енергією, але і допоможе якісно вирішити проблеми з фігурою. Правильний і корисний дієтичний раціон зіграє важливу роль, допомагаючи організму позбавитися від надлишків жиру і отримати корисні речовини.

Яким повинен бути правильний сніданок

Істотно поліпшити денний раціон харчування за короткий час можна, почавши готувати дієтичний сніданок. Якщо в організмі порушений внутрішній процес обміну речовин, починайте свій ранок зі склянки води (бажано кімнатної температури), випитого натщесерце. Дієтичні сніданки для схуднення допоможуть м'яко запустити шлунок, попутно відновлюючи водний баланс.

Далі потрібно комбінувати між собою комплексні за складом продукти, насичені вітамінами, мікроелементами, що містять клітковину і медленноусвояемые вуглеводи. Ідеально підійдуть сніданки для схуднення, що містять:

  • каші (кукурудзяна, пшенична);
  • овочі і фрукти, зелень і горіхи (мигдаль, пекан);
  • яйця і молочні продукти (сир, сир, кефір, натуральний йогурт);
  • цільнозерновий хліб (переважно грубого помелу).

Корисні каші

Каші корисні і володіють високою калорійністю. Дієтологи рекомендують жінкам, особливо коли мова заходить про дієтичному харчуванні і схудненні. Клітковина, що входить до їх складу, допомагає кишечнику виводити зайві шлаки, при цьому залишаючи тривале відчуття ситості. Вівсянка, гречка, рис нешліфований, пшенична і ячна каші – хороший дієтичний варіант (але тримайтеся подалі від манки). Один нюанс: каші на сніданок для схуднення повинні варитися на воді, без додавання олій, цукру і солі. Можна додати шматочки свіжих фруктів, горіхи і мед.

Що їсти на сніданок при схудненні

Дієтичні сніданки для схуднення включають правильно збалансований раціон: зробіть собі фруктову нарізку, овочевий салат з пшеничними висівками. Можна додати в меню твердий сир, рослинне масло. Дієтичне м'ясо з ранку дозволить швидше запустити обмін речовин. Намагайтеся не переїдати, щоб не відчувати себе мляво протягом всього дня.

Білковий сніданок

Основний принцип дієтичного раціону: за рахунок зменшення надходження вуглеводів для видобутку необхідної йому енергії, організм починає розщеплювати жирові відкладення. Тому білкова їжа на сніданок – оптимальне рішення в рамках дієтичного виду харчування. Для різноманітності в арсеналі є широкий спектр рецептів по приготуванню страв з сиру (оладки, запіканки, салати), яєць (омлет, яєчня, некруто), курячого філе.

Складні вуглеводи

Медленноусвояемые вуглеводи для дієти хороші тим, що не викликають різкого перепаду стрибків цукру в крові. Це гарантує рівномірний розподіл отримується з їжі енергії, яка довше збереже відчуття ситості. Якщо має фізичне навантаження після дієтичного сніданку для схуднення, то вибір на користь вуглеводної їжі очевидний. Вони містяться в некрохмалистих овочі (броколі, огірки, листя салату), у макаронних виробах з пшениці твердих сортів, в кашах, що пройшли меншу ступінь обробки, зберегли більшу частину клітковини і важливих мікроелементів.

Легкий сніданок

Салати – кращі легкі сніданки для схуднення. Прекрасно підходять в якості перекусу, коли не хочеться з ранку раніше перевантажувати шлунок, не викликаючи тяжкості. Актуально, якщо запланований надалі бранч або бізнес-ланч з колегами. Фруктове або овочеве дієтичне меню не позначиться на фігурі, навіть якщо з'їсте кілограм, підніме настрій і наповнить енергією.

Швидкий і корисний

Тости, грінки, сухарі, крекери, хлібці – ситне рішення, що не поступається ні за змістом клітковини (залежно від сорту), ні по живильній цінності, і є хорошою альтернативою звичним бутербродів. Смачні та корисні сніданки під час дієти можуть складатися з мюслі або пластівців, присмачених порцією грейпфрута, спалює калорії, або розсипом судиноукріплюючих зерняток граната.

Що не можна їсти на сніданок

Шкідливі продукти при схудненні включають в себе кондитерські вироби та випічку, які стрімко перевантажать вироблення інсуліну, що може викликати підвищення тиску. Копченості, консерви, пересмажені страви теж не підходять для дієтичного сніданку – такі продукти негативно позначаться на обмін речовин, не принесуть користі організму в цілому.

Чому не можна пропускати сніданок

Сніданок для тих, хто худне — це запорука стресостійкості, менше ризику зірватися на якесь улюблене калорійне блюдо, адже коли ситий, найменше думаєш про голод. Німецьким ученим вдалося провести паралель, що чим щільніше сніданок, тим більше ймовірності, що порції на обід і вечерю прямо пропорційно зростуть. Краще не переїдати вранці, але і повністю уникати сніданку не варто. Американські медики запевняють, що більше 60% застави гарної фігури у випробовуваних полягало в правильно підібраному дієтичному раціоні.

Рецепти сніданків правильного харчування

Регулярний прийом дієтичної їжі, на приготування якої йде всього кілька хвилин в день, гарантує вам здоровий підхід до скидання зайвих калорій, без шкоди здоров'ю та самопочуттю. Сніданок при правильному харчуванні для схуднення – це ціла система, що складається з правильного складання меню для ефективного результату. Як правильно поснідати, продовжуючи при цьому худнути, читайте нижче.

Гречка

Головне в дієтичному харчуванні – це продовжувати підживлювати свій організм корисними речовинами, тому сам підхід з приготування гречаної крупи варто переглянути. Найкорисніша зелена гречка – це крупа, яку не смажили. Вона зберегла всі необхідні компоненти, які допоможуть вашому здоров'ю. В цілому, гречка вранці для схуднення – допоможе надовго зберегти відчуття ситості.

Інгредієнти:

  • крупа гречана – 50 г;
  • масло вершкове – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Промийте гречку.
  2. Залийте склянкою окропу, дайте розбухнути.
  3. Додайте масло.

Корисні бутерброди

Дієтологи рекомендують відмовлятися від хлібобулочних виробів. Зосередьте увагу на хлібцях, цельнозерновом хлібі з висівками, обов'язково грубого помелу. Корисні бутерброди для схуднення – це дієтичне сніданки на основі хлібців, цільнозернового хліба з висівками, обов'язково грубого помелу. Використовуйте в якості намазування сир (рецепт наведено нижче), хумус, арахісове масло. Прикрашайте зеленню, свіжими овочами, дієтичним видом м'яса, тофу, бринзою, моцарелою, тунцем.

Інгредієнти:

  • хліб цільнозерновий – 2 скибочки;
  • сир-намазки – 1 ложка.

Спосіб приготування:

  1. Поріжте хліб. Намажте тонким шаром начинку.
  2. Прикрасьте за бажанням, фруктами або сирими овочами.

Сир з зеленню

Легкий у приготуванні рецепт може стати як гарніром, намазкой на хліб, так і самостійною стравою. Сир на сніданок для схуднення може відрізнятися по жирності, так і по своїй текстурі – хтось віддасть перевагу дрібнозернистий, комусь до смаку сирний сир шовковистою консистенції. Це хороший приклад білкової дієти, де їжа поживна, смачна і не калорійна для організму.

Інгредієнти:

  • сир знежирений – 150 г;
  • зелень на ваш вибір – 1 пучок;
  • сметана – 1 ст. л.;
  • сіль – 1 щіпка.

Спосіб приготування:

  1. Промийте зелень, дрібно порубаєте.
  2. Приготуйте сир: перетріть, змішайте з іншими інгредієнтами.

Вівсянка з кефіром

Виграшне дієтичне поєднання білка з клітковиною – вівсянка з кефіром. В помірній кількості можна їсти, зазначивши при цьому сприятливий вплив на шкіру, злагоджений механізм роботи кишечника. Пам'ятайте, що хоч ця каша і корисна для ШКТ, але довго її вживати не варто. У неї є властивість вимітати з організму корисні речовини, не тільки шлаки, тому бажано обмежити тривалість її вживання.

Інгредієнти:

  • вівсяна каша, «Геркулес» – 150 г;
  • кефір – 1 склянка.

Спосіб приготування:

  1. Залийте вівсянку кефіром, дайте їй набрякнути.
  2. Додайте фрукти або чорнослив.

Омлет при дієті

Швидко, корисно і щадяще – це омлет на сніданок для схуднення. Яйця є невід'ємною частиною будь-якого дієтичного раціону. Якщо вам потрібно дотримуватися найсуворішу дієту, то молоко можна замінити питною водою, а сковороду – класичної духовий піччю. Додавши в омлет зелень і шпинат, ви зробите дієтичний раціон ще більш поживним і корисним.

Інгредієнти:

  • яйце куряче – 3 шт.;
  • молоко 1% жирності – 40 мл;
  • зелень – 1 пучок;
  • олія соняшникова, кукурудзяна – 10 мл;
  • сіль – щіпка.

Спосіб приготування:

  1. Змастіть сковороду тонким шаром масла і розжарте.
  2. Промийте, подрібніть зелень.
  3. Збийте яйця, молоко і сіль міксером. Додайте зелень.
  4. Вилийте суміш на розігріту сковороду, почекайте, щоб схопилося. Зменшіть вогонь і доведіть до готовності.

Що пити на сніданок, щоб схуднути

По живильній цінності нижченаведені напої можуть позмагатися з повноцінним сніданком, тому краще розрахувати час прийому, якщо хочете їх поєднати. Помилково вважати, що знаменитий апельсиновий фреш – самий правильний варіант дієтичного сніданку: доведено, що він подразнює слизову оболонку шлунка, якщо випити натщесерце. В якості альтернативних варіантів дієтичних рідин виберіть інші корисні напої для сніданку.

Кава

Під дієтичним кави ми маємо на увазі натуральну каву, чорний. Можна взяти і зелений кави, в ньому більше антиоксидантів. Крім набуття після нього бадьорості, йому ще властивий ефект по розщепленню жирів, тому в Італії, навіть при відносно жирної їжі, мало людей мають проблеми з серцем з-за підвищеного вмісту холестерину в крові. Рецепт кави з імбиром для схуднення урізноманітнює дієтичне сніданки, стимулює увагу і дозволить швидше прокинутися.

Інгредієнти:

  • кава, чорний мелений – 2 ч. л.;
  • імбир, корінь свіжий – 1 ч. л.;
  • кориця – щіпка;
  • вода – 500 мл

Спосіб приготування:

  1. На дно турки висипаємо попередньо натертий на тертці корінь імбиру.
  2. Додаємо кави, заливаємо водою.
  3. На повільному вогні доводимо двічі до кипіння, але не кип'ятимо.

Коктейль

Такий варіант дієтичного меню дозволить відразу після занять заповнити необхідні елементи для росту м'язів. Протеїнові дієтичні коктейлі на сніданок – приклад того, як можна змішати вуглеводи (мед, стевія, глюкоза, ізюм, банан), білки (сир) і жири (горіхи, арахісове масло), раціонально скорочуючи час на приготування їжі. Чудовий варіант, коли вам потрібно поспішати на тренування.

Інгредієнти:

  • молоко – 250 мл;
  • вівсяні пластівці – 2 ст. л.;
  • горіх, волоський подрібнений – 2 ч. л.;
  • банан – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Змішати всі інгредієнти в блендері.
  2. Збити до однорідності.
  3. Перелити дієтичний напій у склянку для подачі посипати рештою горіхів перед подачею.

Дізнайтеся, що таке стевія.

Смузі

Низькокалорійний і щадний вид дієтичного харчування. Відмінно підходить тему, кому з ранку не підходить тверда їжа. Корисні смузі на сніданок не містять цукру, тому краще засвоюються, не викликаючи різкого викиду гормону інсуліну. При цьому на дієтичний сніданок можна побудувати графік за вживання «очисних» смузі, допомагають вивести агресивні токсини.

Інгредієнти:

  • селера – 1 стебло;
  • яблуко – 1 шт.;
  • вода – 200 мл;
  • кориця, мелена – щіпка.

Спосіб приготування:

  1. Помити яблуко і селеру, порізати на дольки.
  2. Змішати в блендері до однорідності.

Відео

Топ 3 сніданку для схуднення [Лабораторія Workout]

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!