Як схуднути за допомогою хрому

Після 30 років зайва маса стає проблемою багатьох жінок. Хтось намагається вирішити її за допомогою виснажливих дієт, хтось- шляхом важких тренувань. Багатьом кращим варіантом здаються таблетки для стабілізації ваги. Дізнайтеся про те, яку роль відіграє хром для схуднення. Правильне використання мікроелемента допоможе повернути тілу привабливий вигляд і зберегти пружність шкіри.

Користь хрому при схудненні

Речовина відноситься до числа необхідних для роботи організму. Препарати хрому і елемент в чистому вигляді знижують цукор в крові, переносячи глюкозу до м'язів, а не до жировим відкладенням. Крім того, мікроелемент зменшує тягу до солодкого, здоби, сприятливо позначається на стані волосся та шкіри. До позитивних сторін застосування хрому для схуднення відносять:

  1. Нормалізацію вироблення інсуліну.
  2. Сприятливий ефект на щитовидку.
  3. Активізацію відновлювальних процесів організму.
  4. Профілактику остеопорозу.
  5. Виведення токсинів і холестерину з організму.
  6. Поліпшення роботи печінки.
  7. Прийом вітамінних хромосодержащих комплексів прибирає дратівливість. Відбувається занепад сил під час дієти.

Де міститься хром

Джерелом корисної речовини можуть служити прості продукти харчування або харчові добавки для схуднення. Велика кількість хрому містять:

  • боби;
  • риба і морепродукти;
  • пивні дріжджі;
  • яблука;
  • чорнослив;
  • горіхи;
  • картопля;
  • проросла пшениця.

Отримати добову дозу важливого елемента через продукти, що містять хром, дуже складно. Альтернативою виступають бади. Корисні і вітаміни для зниження ваги, до складу яких входить хром. Кошти краще приймати тільки після консультації лікаря, інакше можуть виникнути побічні ефекти. Рекомендації:

  1. Добова доза хрому для схуднення різниться. Вона становить 400-600 мкг для людей з невеликою зайвою масою.
  2. Кількість 600-1000 рекомендовано для тих, хто бореться з ожирінням.
  3. Обсяг необхідно розбивати на декілька прийомів.
  4. Максимальна тривалість курсу становить 30 днів.

Препарати для зниження апетиту

Фармакологія пропонує велику кількість лікарських засобів для зниження тяги до їжі. Такі активні біологічні добавки надають сприятливий вплив не тільки на зайву вагу, але і на стан шкіри. До числа найбільш популярних засобів відносять Турбослім. Склад засобу багатий інсуліном, L-карнітином та хромом. З його допомогою вдається знизити апетит, привести в норму обмінні процеси організму. Приймати препарат необхідно по 1 таблетці перед їжею.

Хром в таблетках

Найефективнішими сполуками мікроелементів, оптимальними для організму людини, вважаються кошти у вигляді капсул. Таблетки для зниження апетиту Соглар Хромиум швидко засвоюються. Препарат посилює витрата калорій під час фізичних навантажень, зменшує тягу до солодкого. Щоб позбавиться від зайвого жиру і стабілізувати масу тіла, слід приймати 1 таблетку на день перед кожним прийомом їжі.

Дізнайтеся, які пігулки для зниження апетитунайбільш ефективні.

Вітаміни з хромом

Комплекси, склад яких має речовина, що надають оздоровчий вплив на весь організм. З їх допомогою підвищується імунітет, нормалізується мікрофлора кишечника. Крім того, вітаміни допомагають полегшити переносимість дієти, сприяють активному спалюванню калорій. Добре зарекомендував себе препарат Хромвитал. Приймати вітаміни потрібно 1-2 рази на день під час їжі.

Краплі піколіната хрому

Згідно з дослідженнями виробника, прийом препарату з такою назвою допомагає знизити вагу. Насправді БАД ефективний тільки в поєднанні з фізичними навантаженнями. Піколінат Хромиум Солгар знижує тягу до вуглеводів, сприяє зростанню м'язової маси. Приймати краплі краще 2 рази в день перед їжею, розбивши добову норму в 500 мкг (20 крапель) на однакові частини. Ліки необхідно трохи потримати в роті, потім рясно запити водою. Застосування препарату не викликає побічних дій.

Продукти харчування з хромом

Якщо ви противник медикаментів та Бадів, то можете віддати перевагу натуральному джерела мікроелемента. Хром в продуктах харчування також добре засвоюється організмом, як і в таблетках. Збільшення їх кількості в раціоні сприяє нормалізації ваги. У таблиці представлені основні продукти, які допоможуть позбутися від надмірної ваги і поліпшити загальний стан:

Продукт, 100 г

Кількість Cr

Продукт

Кількість Cr

Риба

55 мкг

Свинина

15 мкг

Морепродукти

55 мкг

Качка

15 мкг

Печінка яловича

32 мкг

Перловка

13 мкг

Нирки і серце

30 мкг

Картопля

11 мкг

Яйця

25 мкг

Сочевиця

11 мкг

Мова

20 мкг

Індичка

10 мкг

Буряк

20 мкг

Кролик

10 мкг

Куряча грудка

20 мкг

Редис

10 мкг

Окіст

20 мкг

Квасоля

10 мкг

Побічні ефекти

Іноді хром при схудненні здатний провокувати несприятливі реакції. У деяких пацієнтів засоби, що містять речовину, можуть викликати запаморочення, блювоту і нудоту. Крім того, препарати чинять негативний вплив на серце, роботу нирок і печінки. Щоб запобігти подібні наслідки, краще перед прийомом хромосодержащего препарату проконсультуватися з фахівцем. Особливо це стосується тих, хто страждає діабетом. До протипоказань до вживання відносять наступні:

  • вагітність;
  • лактацію;
  • індивідуальну непереносимість.

Відео інструкція по застосуванню хрому

Хром для схуднення та лікування діабету

Відгуки

Світлана, 55 роківДавно борюся з зайвою вагою, але дієти не давали бажаного результату. З консультації лікаря придбала вітамінний комплекс на основі хрому. Зараз набагато легше обмежувати себе в харчуванні, не страждаю почуттям голоду, перестало турбувати тиск. За 2 тижні вийшло позбутися 3 кг.
Олена, 32 рокиНачитавшись позитивних відгуків з інтернету, купила рідкий пиколинат хрому. Приймала щодня вранці і ввечері по 10 крапель протягом 4-х тижнів. Результату жодного. Як їла, так і їм. Радує тільки, що на смак ліки не противне і коштує дешево, інакше було б ще образливіше.
Карина, 27 роківПішла займатися в спортзал, і тренер порадив пити піколінат хрому від американського виробника спортивного харчування. Таблетки не з дешевих, але дуже ефективні. Вживала по 2 капсули в день, займалася 2-3 рази в тиждень. За 10 днів вдалося позбутися від 6 кг. При цьому в харчуванні я себе не обмежувала, але бажання переїдати зникло.
Марина, 29 роківВживання хрому для зниження ваги – повна нісенітниця. Пробувала різні комплекси на його основі для зменшення апетиту. Це все гроші, викинуті на вітер. Не помітила і особливих поліпшень у стані шкіри, самопочуття. Краще просто перейти на правильне харчування і не мучити організм такими таблетками.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!