Як схуднути за допомогою марганцівки

Люди, які страждають від надмірної ваги, постійно шукають швидкий спосіб схуднути. Вони готові на небезпечні експерименти, використовують будь-які засоби, щоб знизити масу тіла. Існують способи, коли використовується марганцівка для схуднення. Думки щодо такого методу розходяться, тому слід чітко розуміти, як застосовувати цю речовину. Не просто так його прибрали з вільного продажу, адже за допомогою марганцівки можна як допомогти своєму організму, так і нашкодити йому.

Чим корисна марганцівка

Речовина перманганат калію застосовується в самих різних цілях, і схуднення – далеко не перша. Широке використання пов'язане з невисокою вартістю, гарною ефективністю і натуральністю походження. В різних дозуваннях марганцівку застосовують для:

  • обробки опіків;
  • промивання ран;
  • дезінфекції ШКТ;
  • очищення шлунка при отруєнні;
  • змазування виразкових поверхонь;
  • спринцювання при урологічних і гінекологічних захворюваннях.

Корисні властивості марганцівки для схуднення використовуються в двох напрямках: очищення шлунка з допомогою провокації блювотного рефлексу і в якості добавки для очисної клізми. Обидва варіанти мають жорстке вплив на організм, тому потрібно бути обережним в дозуваннях і частоті використання цих процедур, інакше марганцівка завдасть шкоди вашому організму.

Чи можна пити марганцівку при схудненні

Довгий час існувала думка, що марганцівку слід пити, щоб викликати зниження ваги. Це абсолютно невірно, тому що сам розчин не робить корисного впливу для прискорення обміну речовин або розщеплення жирових відкладень. Єдина причина пити марганцівку – викликати блювоту після їжі. Використовують такий ефект від розчину для очищення шлунку при отруєнні. Якщо після прийому марганцівки не спровокувати блювоту, речовина залишить хімічні опіки на стінках шлунка внаслідок реакції з шлунковим соком.

Як викликати блювоту у домашніх умовах

Серед жінок поширений метод зниження ваги за допомогою викликання блювоти. Чому дівчата користуються настільки неприємним способом? Справа в тому, що це дозволяє їсти скільки і що завгодно, треба лише спровокувати нудоту. Правда, це не дозволить знизити вагу, а лише утримувати вже наявний на одному рівні. Такий метод обов'язково буде мати наслідки, якщо вдаватися до нього часто. Викликати блювоту можна кількома способами:

  • випити розчин теплою марганцівки 2 л за 10 хвилин;
  • у теплій воді розчинити 1 ложку зубної пасти і випити;
  • заварити чай і випити 1 чашку, після чого натиснути на корінь язика;
  • розчинити в склянці води трошки господарського мила і випити.

Спочатку марганцівку для провокування блювання використовували для очищення шлунку і кишечника при отруєнні. Застосування її для схуднення народилася з бажання дівчат мати гарне, струнке тіло, не відмовляючи собі в задоволенні смачно поїсти. Все одно для створення красивої фігури необхідно займатися спортом і працювати над собою, стежити за тим, що ви їсте, дотримуватися оздоровчу дієту. Тоді, можливо, вам і не доведеться вдаватися до марганцівки.

Як правильно робити очисну клізму для схуднення

Ставити клізму слід для здійснення механічного очищення кишечника від застійних калових мас. Процедура також дратує (стимулює) м'язи кишки, змушуючи їх працювати більш активно. Все це надає ефект зниження ваги, що пов'язано з виведенням вмісту кишечника. Розчин для клізми складається з теплої води і додаткового речовини, наприклад, солі або препаратів з марганцем. Щоб зробити очисну клізму потрібно:

  1. Купити кухоль Есмарха.
  2. Залити 1-2 літри розчину води з марганцівкою кімнатної температури.
  3. Лягти на бік, одну ногу зігнути в коліні і підтягти до грудей.
  4. Ставити кухоль слід по вертикалі, акуратно вставляти трубку в задній прохід.
  5. Під час переливання рідини в кишечник необхідно втягувати живіт або виконувати круговий масаж.
  6. Коли гуртка Есмарха буде порожній, необхідно протягом 7 хвилин лежати на правому боці.
  7. В туалет слід йти тільки тоді, коли терпіти вже буде неможливо.
  8. Після процедури не варто проявляти активність, краще годину або два відпочити на ліжку.

Очисні клізми корисні для нашого організму в строго дозованих кількостях. Крім допомоги в позбавленні від застійних калових мас, відбувається вимивання мікрофлори (корисних бактерій), що зовсім не допомагає організму людини. При дотриманні дієти допускається проводити 1-3 процедури в день. Якщо ж особливого дієтичного раціону ви не дотримуєтесь, то використовуйте метод не частіше 1-2 разів в місяць.

Є побічні дії і протипоказання

Промивання шлунка марганцівкою і очисні клізми на її основі є агресивними методами зниження ваги. Неправильні дозування, супутні захворювання можуть зробити прямо протилежний ефект від очікуваного. З-за цього існують певні протипоказання для застосування перманганату калію. Забороняється використовувати марганцівку тим, хто отруївся цією речовиною або має особисту непереносимість, вагітним жінкам. Протипоказання для застосування клізм:

  • при наявності болю в животі невизначеного характеру;
  • при геморої, пухлини прямої кишки, кишковому або шлунковій кровотечі;
  • запальні захворювання в області заднього проходу в гострій формі.

Використання розчину марганцівки для маленьких дітей допускається тільки після узгодження з лікарем і його схвалення. Проявляються побічні ефекти від перманганату калію тільки у людей, яким спочатку не можна було його використовувати або при неправильному приготуванні розчину. Як правило, він повинен бути злегка рожевого кольору. Проявляються побічні ефекти від марганцівки у вигляді:

  • алергічної реакції;
  • хімічних опіків;
  • набряку;
  • блювоти;
  • анафілактичного шоку;
  • хворобливих відчуттів;
  • зміни кольору слизових покривів.

Відгуки про результати схуднення

Ольга, 33 рокиЧула від знайомих про застосування марганцівки для схуднення, але знаю тільки про використання речовини для викликання блювоти або приготування розчину для клізм. Не зовсім розумію, яким чином вона може допомогти худнути. У вільному продажу марганцівки ні, що добре. Деякі люди не розуміють, наскільки агресивно речовина діє в шлунку.
Олена, 36 роківВикористовую марганцівку для очисних клізм. Кишечник іноді відмовляється працювати, тому доводиться йому допомагати і очищати за допомогою перманганату калію. Не знаю, наскільки це допомагає схуднути, але те, що я відчуваю себе після такої процедури значно краще – це точно.
Ольга, 28 роківЧитала, що для схуднення необхідно щодня випивати одну склянку слабкого розчину марганцівки після їжі. Після мене завжди нудило, схуднути так не вийшло. Ця речовина добре підходить для прочищення шлунка при отруєнні, але не для схуднення.
Вікторія, 29 роківУ мене постійні проблеми з кишечником, їжа погано засвоюється, утворюються застійні маси. Періодично роблю клізму з розчином марганцівки. Вона відмінно все прочищає, якийсь час після неї кишечник працює набагато краще, відчуваю себе чудово. Важливо не перестаратися, інакше можуть залишитися опіки на стінках слизової оболонки.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!