Содові ванни для схуднення - відгуки про процедуру. Домашні рецепти, різні варіації ванночок

Вдосконалення своєї краси всі методи хороші. Жінки багато століть боролися за свою молодість, привабливість, випробувавши на собі незліченну безліч засобів. До одного з цих засобів відносяться содові ванни для схуднення, що допомагають привести фігуру в порядок за короткий проміжок часу. Даний засіб є відмінним варіантом чищення пір вашого тіла, стимулює механізми метаболізму, що дозволяє ефективно і комплексно боротися із зайвою вагою.

Механізм дії содової ванни для схуднення

Щоб зрозуміти, яким чином содова ванна стимулює схуднення, слід розглянути механізм її дії. Перше, що необхідно розповісти – це про властивості соди співіснувати з водою, виробляючи бурхливу реакцію, яка схожа з закипанням. Так отримують лужний розчин, в якому утворюється вуглекислий газ. Якщо ви ляжете в ванну, наповнену таким розчином, то отримаєте ефект впливу на ваші жирові відкладення наступним способом:

  • Сода починає діяти відразу на жирні кислоти, розчиняючи їх, як тільки просочується через пори до жирової прошарку.
  • Відбувається активне тонізація капілярів, шкіра отримує насичення вуглекислим газом, відновлює свою пружність.
  • В результаті лужного середовища такий водної процедури периферичні нервові закінчення починають максимально активізуватися, вносячи свій внесок у розкладання жирових клітин.
  • Дрібні судини, розташовані на поверхні людського тіла починають звужуватися, а верхні шари шкіри, завдяки дії содової ванни, розігріваються і відбувається ефект спалювання жирових клітин під шкірою шляхом випаровування через відкриті пори.
  • Прискорюються процеси обміну речовин і активне очищення організму.
  • Нирки починають працювати активніше, тим самим виводячи зайву рідину з організму через потовиділення, сечу.

Схуднення, грубо кажучи, відбувається за рахунок втрати рідини в організмі, однак на обсяги втрат позбавленої ваги це впливає мало. Якщо ви паралельно прийняття содових ванн не будете дотримуватися відповідної дієти, додавати фізичні навантаження, ніякого ефекту ви не досягнете. Тому повернете собі все те, що спалювали протягом усіх десяти сеансів содових процедур для схуднення.

Корисні властивості ванн з содою

Вивчивши, як діє процес розщеплення жирової тканини шляхом впливу на неї лужної води, ознайомтеся з корисними властивостями ванн з содою. Крім ефективного сприяння в боротьбі із зайвими кілограмами існує цілий ряд факторів, що надають благотворну дію на тіло людини за допомогою лужних ванн. Користь процедури для організму:

  • Ефективне очищення лімфи підшкірного шару.
  • Виступають в якості каталізатора для активації процесу швидкого виведення шлаків з організму.
  • Проникаючи глибоко в підшкірні шари, допомагають ефективно боротися з целюлітом.
  • Сприяють очищенню шкірних покривів від маленьких вогнищ запалення, різного роду подразнень, алергічних висипань.
  • У результаті ваша шкіра стає гладкою, шовковистою, більш пружною, позбувається помітних слідів розтяжок, роблячи їх практично непомітними;

Рецепти приготування в домашніх умовах

Щоб процедура приносила потрібний ефект і не завдавало жодної шкоди, необхідно знати правильні пропорції і слідувати рекомендаціям, які даються для прийняття ванн з содою з метою схуднення. Нижче для вас спеціально відібрано декілька варіантів рецептів, які ви можете з успіхом використовувати в комплексі для боротьби із зайвими кілограмами:

  1. Основний рецепт. Візьміть півпачки харчової соди (200 грам) і розведіть її в невеликій кількості теплої води (для цього візьміть невелику емальовану каструлю). Гарненько розмішайте одержаний розчин, щоб отримати однорідну консистенцію. Наповніть ванну теплою водою так, щоб вона була не гарячою (приблизно температури тіла). Вилийте заздалегідь розведений розчин і лягайте. Процедура для схуднення повинна тривати протягом півгодини.
  2. Содова з морською сіллю для схуднення. Соди і морської солі вам знадобиться по три чверті склянки, які необхідно розвести в невеликій кількості теплої води (в окремому посуді). Туди ж додайте п'ять крапель йоду і ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Набравши необхідну кількість води, виливайте розчин і лягайте. Тривалість процедури – 20-30 хвилин. Крім схуднення, такі сольові ванни благотворно впливають на позбавлення від шкірних захворювань.
  3. З молоком. Розведіть в теплій воді соду харчову (300 грам), додайте одну склянку молока, за бажанням додайте по кілька крапель лавандового, імбирного, мандаринового масла. Така процедура чудово тонізує шкіру, надає пружності, ефективно допомагає проти целюліту.
  4. Содово-липова для схуднення. Заздалегідь приготуйте відвар з пакетиком липового кольору: залийте окропом і поставте настоюватися до 40 хвилин. Розчините 200 грамів харчової соди в теплій воді. Влийте по черзі в наповнену теплу ванну содовий розчин і липовий відвар. Приймайте таку процедуру не менше півгодини.
  5. Лужна з ароматичними маслами. Використовуючи основний класичний рецепт, до розчину води з содою додайте по три краплі ефірних масел: апельсин, розмарин, масло жожоба, оливкова, грейпфрут (з цитрусовими маслами акуратніше – якщо переборщіть, шкіру буде дуже щипати і палити, аж до отримання опіків). Такий коктейль чудово впливає на верхній шар шкіри, на лімфатичну систему і ефективно допомагає позбутися целюліту.

Рекомендації по прийому

Щоб ефективно схуднути, використовуючи в комплексі з іншими методами (спортивні тренування, дієта) содову ванну, важливо знати обов'язкові правила і рекомендації. Вони допоможуть вам уникнути небажаних побічних явищ, шкідливого ефекту, ознайомлять з інструкцією застосування лужних ванн. Докладний список рекомендацій по прийому содової ванни для схуднення:

  • Необхідно пройти курс содових водних процедур, який розрахований на 10 процедур з прийомом через день без перерв. Повторення курсу можливе лише через пару місяців.
  • Тривалість кожної процедури повинна становити приблизно 20 хвилин.
  • Кращий час дня для лужної ванни з метою схуднути – вечір, за пару годин до сну.
  • Температура води повинна бути комфортною, але строго не вище 38 градусів за Цельсієм.

  • Забравшись у ванну з содовим розчином, не поринайте повністю: тільки до рівня талії.
  • Після процедури приймати душ небажано.
  • Після закінчення процедури не поспішайте обтиратися рушником, просто укутайтеся в простирадло.
  • Коли ви вже провели водну процедуру, краще не їсти, в крайньому випадку, не раніше години потому, так само, як і до процедури (не їжте за пару годин).
  • При вагітності лужну ванночку краще не приймати.
  • Закінчивши лазневі процедури з содою, переходите до приготувань до сну: ідеально буде, якщо ви укутаетесь у теплий халат і ляжете під ковдру.
  • У перші сеанси можливі невеликі запаморочення під час водної процедури для схуднення, інші незначні дискомфортні відчуття. Це нормально, тому що відбувається адаптація вашого організму до даної процедури.
  • Заваріть собі теплий трав'яний або зелений чай і гарненько розслабитися після ванночки з содою.

Рекомендації, в яких випадках содові ванни для схуднення мають позитивні свідчення, наприклад:

  1. Ви намітили собі за мету за короткі терміни схуднути до 10 кг, активно займаєтеся спортом, дотримуєтеся дієти, а прийняття содових ванн вам просто необхідно, щоб закріпити результати, збільшити ефект спалювання жирів.
  2. У даний момент ви відчуваєте стрес, а ваш організм реагує на це шляхом заїдання великої кількості різноманітної їжі (як правило, шкідливої).
  3. Ви націлилися на схуднення, займаєтеся спортом, а дієта вам недоступна через здоров'я.
  4. Якщо ви шалено любите приймати ванни і отримуєте від цього величезне задоволення.

Протипоказання та можливу шкоду

Ванни з лужним розчином вирішуються не всім людям і про це необхідно знати, оскільки це може істотно загрожувати їх здоров'ю, принести непоправну шкоду. Слід відмовитися від затії схуднення за допомогою содових ванн, якщо у вас є хоч єдине протипоказання. Тому ознайомтеся з наступним списком, в якому перераховані пункти проблем, не сумісних з лужними ваннами:

  • Захворювання серцево-судинної системи і органів дихання.
  • Якщо у вас є хоч найменші ознаки застуди, температури, прийняття ванн краще перенести.

  • Різні проблеми з боку гінекології та під час вагітності.
  • Варикозне захворювання вен, діабет.
  • Шкірні захворювання, дерматити, ранки.
  • Якщо ви маєте будь-які захворювання хронічного характеру, проблеми з кровообігом, обов'язково порадьтеся з лікарем, щоб він розповів, можна вам робити содові процедури у ванній для схуднення і які можуть бути обмеження в процесі процедури.
  • Не вносьте жодних доповнень та зміни до рецептури лужних ванн, бо це загрожує провокуванням різних хвороб, проблем з шкірою.
  • Температура води повинна бути тільки такою, як рекомендовано (38 градусів), інакше ви не отримаєте розслабляючого ефекту, дискомфорт гарячої води вплине і на жиросжигающие властивості ванни з содою для схуднення.
  • Стежте за своїм станом під час прийняття даної процедури, прислухайтеся до себе і якщо раптом ви відчули нездужання, прискорений пульс, неполадки кров'яного тиску, відразу ж припиніть процедуру по схудненню.

Відео: бомбочки для ванн – бабусин рецепт

Ще один чудовий рецепт приготування ванни для схуднення в домашніх умовах – виготовлення бомбочек. Вони роблять процедуру більш приємною, веселою, демонструючи свої шиплячі властивості під час взаємодії з водою. Ознайомтеся з рецептурою бабусиних премудростей з виготовлення даного засобу самостійно в наступному відеоролику:

БОМБОЧКИ для Ванни: Антистрес / Від прищів на Тілі / Антицелюліт

Відгуки про ефективність застосування

Інна, 42 роки:Я люблю проводити всілякі процедури по догляду за своїм тілом. Ванни з содою для схуднення не стали для мене винятком. Повинна визнати хороший ефект лугу: моя шкіра набула пружність. На фото виглядаю молодий і схудлою.
Маша, 27 років:Вже застосовую другий курс содових ванн з метою схуднення. Мій результат: мінус 12 кг. Дівчата, запам'ятайте, сама по собі лужна ванна не допоможе вам схуднути, необхідно паралельно займатися регулярним спортом, дотримуватися дієти.
Аліна, 35 років:Мені содові ванни порадила мама, і я з задоволенням спробувала. Ефект з'явився не відразу, але він є! Шкіра моя мене радує, а ванни ще й недорогі, чого не скажеш про всяких кремах і сироватках.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!