Як прибрати жир з боків швидко, вправи і дієта. Прибираємо жир на боках у домашніх умовах, відео

Для приведення у форму зони живота і боків, як жінкам, так і чоловіками потрібно докласти чимало зусиль. Зайвий жир в даній області збільшує масу тіла, а також надає серйозне навантаження на серце, істотно псує зовнішній вигляд фігури. Для початку слід подбати про правильне здорове харчування, встановити регулярний тренувальний режим.

Як прибрати зайвий жир на боках і животі будинку

З-та особливостей будови жіночого організму позбавитися від зайвих жирових відкладень в області боків представницям прекрасної статі значно складніше. Щоб швидко прибрати складки і стати володаркою стрункої талії, потрібно запастися терпінням, докласти багато зусиль. Для початку слід змінити своє харчування, збагативши його корисними продуктами.

Жирові відкладення являють собою свого роду запас організму на випадок непередбачених обставин. Щоб прибрати навислі боки в домашніх умовах, потрібно змусити організм витрачати запаси вже зараз. Замінивши смажену картоплю з жирним м'ясом легким овочевим салатом з сиром, ви організуєте для організму стресову ситуацію, при якій він почне використовувати запаси жиру.

Щоб позбутися від жиру в області боків, потрібно також виконувати спеціальні вправи. Слід підібрати комплекс вправ з акцентом на тренування косих м'язів преса. Новачкам рекомендується тренуватися два-три рази в тиждень мінімум по півгодини. Незалежно від того, будете ви займатися вдома або відвідувати спортивний зал, не можна лінуватися або пропускати тренування.

Режим харчування і дієта

Як прибрати зайвий жир з боків? В першу чергу потрібно визначити основну причину проблеми. Як правило, зайвий жир на боках з'являється від великої любові до здоби, солодкого. Щоб прибрати навис живіт, слід відмовитися від вживання випічки, цукерок, пива, здоби, а також солодких газованих напоїв. Їжте більше овочів і фруктів. До обіду дозволяється їсти будь-які каші.

Пийте більше рідини - просту негазовану воду або трав'яні чаї. За добу рекомендується випивати 1,5-2 літри. Найчастіше зайвий жир в області живота і боків є наслідком сильної зашлакованості організму, а також порушень роботи кишечника. Регулярне вживання чистої води буде сприяти виведенню токсинів і шлаків, тобто ефективному очищенню організму.

Щоб прибрати випуклі боки, фахівці рекомендують час від часу організовувати розвантажувальний день, у який дозволяється їсти тільки гречку та яблука, пити нежирний кефір. Урізноманітніть свій раціон салатами з помідорів, огірків, капусти. Такий овочевий салат допоможе відновити роботу травлення, а також прибрати жир з живота і боків.

Домашні процедури для зменшення боків

Крім правильного харчування та фізичного навантаження, існують допоміжні методики позбавлення від зайвого жиру на боках. Масаж – приголомшливе засіб, яке допоможе не тільки позбутися від зайвих сантиметрів в талії, але і поліпшити кровообіг, а також зробити шкіру пружною. Кожен день проводите сеанси самомасажу, приділяючи увагу кожній проблемній зоні не менше п'яти хвилин.

Домашні обгортання – ще один ефективний спосіб привести тіло у форму. Змішайте дві столові ложки кави, меду, додайте трохи гострого меленого перцю. Отриману суміш нанесіть на область живота і боків, оберніться харчовою плівкою, укутати в ковдру. Тривалість процедури становить приблизно 40 хвилин. Після закінчення зазначеного часу прийміть душ, зволожте шкіру косметичним маслом або кремом.

Вищеописані косметичні процедури рекомендується поєднувати з контрастним душем, який поліпшить циркуляцію крові, а також допоможе запустити процес спалювання жирів. Щоб прибрати боки, приймати контрастний душ слід кожен день 1-5 хвилин. Починати тренувати організм потрібно з невеликих перепадів температур, поступово збільшуючи контраст.

Прибираємо жир з боків за допомогою вправ

Поряд з правильним харчуванням і проведенням допоміжних косметичних процедур слід регулярно виконувати спеціальні фізичні вправи на прес. Ефективною вправою в даному випадку стане кручення гімнастичного обруча на талії. Щоб прибрати жир з боків, обруч доведеться крутити по 20-30 хвилин за один підхід. Також існує маса інших вправ, систематичне виконання яких допоможе прибрати жир, а також сформувати струнку красиву талію.

Комплекс вправи для жінок

Особливість будови жіночого організму суттєво ускладнює процес позбавлення від зайвого жиру на боках і животі. Щоб прибрати виступаючі складки, потрібно багато працювати над собою, не дозволяти собі розслаблятися. Фахівці виділяють кілька максимально ефективних вправ, спрямованих на зменшення боків, а також формування красивого рельєфу преса.

  • Ляжте на мат або будь-яку зручну поверхню. Ступні поставте на підлогу, а руки заведіть за голову. Лікті розведіть в різні сторони. Не відриваючи спину від поверхні, піднімайте голову і плечі, а потім опускайте їх назад.
  • Повторюйте всі дії, описані в попередній вправі, з єдиною відмінністю – ноги тримайте на вазі, утворюючи прямий кут. Вправа направлено на опрацювання верхнього преса.
  • Ляжте на мат. Випрямлені ноги повільно піднімайте до утворення прямого кута, після чого опускайте їх назад. Важливо не опускати ноги на підлогу, а фіксувати їх поблизу поверхні.

Ефективні вправи для чоловіків

Виступаючий живіт, що звисає над брюками, навряд чи радує свого власника незалежно від того, чи є їм жінка або чоловік. Підібравши оптимальний комплекс фізичних вправ, прибрати жир з боків можливо протягом короткого періоду часу. В цій справі головне не лінуватися і не халтурити. Серед ефективних вправ для преса виділяють:

  • підйоми тулуба з положення лежачи з заведеними за голову долонями і зігнутими в колінах ногами;
  • нахили з гантелями;
  • підйоми ніг з висом на брусах;
  • підняття штанги з стоячого положення з широко розставленими ногами;
  • повороти тулуба (висячи на перекладині, притисніть до пресу зігнуті в колінах ноги і повертайте корпус по черзі вправо і вліво).

Ознайомтеся з іншими методами, як прибрати жир з живота.

Відео-тренування спрямована на боки і живіт

У запропонованому нижче відео наочно продемонстровано декілька ефективних вправ, спрямованих на усунення жирових відкладень на боках, а також додання красивого рельєфу пресу. Для досягнення поставленої мети важливо систематично займатися, дотримуватися здорового харчування. Дізнайтеся більше способів,як прибрати боки і живіт.

Як прибрати боки і живіт вправи на прес №1

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!