Гречана дієта з кефіром - меню на 7 днів. Відгуки схудлих і результати гречаної дієти з фото

Більшість дієт, в раціоні яких міститься один-два корисних компонента, важкі в дотриманні, можуть викликати дисбаланс харчових речовин в організмі і не дають належного відчуття ситості. Протилежний ефект надає гречана дієта з кефіром, чия ефективність і користь не раз була підтверджена дієтологами. Цей режим харчування легко переноситься, немає почуття голоду, присутнє постійне відчуття ситості і легкості у всьому тілі.

Користь гречаної дієти з кефіром для схуднення

Гречана каша і кефір корисні самі по собі, але разом стали ідеальною платформою для дієти, що містить необхідні для організму речовини. Гречка є незамінним джерелом клітковини, рослинного білка, який дає потрібну кількість енергії, позбавляє від відчуття голоду, запобігає руйнування м'язової тканини. Кефір містить важливий елемент для нормальної роботи організму – кальцій. До його складу входить тваринний білок, що зберігає природну мікрофлору шлунка.

Завдяки цим властивостям, дієта не шкодить здоров'ю і забезпечує необхідною кількістю енергії. Такий спосіб харчування корисний не тільки для тих, що худнуть, але і для людей, що стежать за своїм здоров'ям. Ось кілька інших корисних ефектів, які супроводжують дієту:

  • Гречка з кефіром сприяє нормалізації артеріального тиску, особливо у людей, хворих на гіпертонію. Допомагає виведенню токсичних речовин і вільних радикалів.
  • Покращує процес роботи шлунково-кишкового тракту, підтримує нормальну бактеріальну мікрофлору. Попереджає поява анемії.
  • Знижує видільні процеси сальних залоз. Нормалізує роботу печінки.
  • Допомагає роботі жовчного міхура.
  • Знижує навантаження на нирки, запобігає появі піску, солей в них і сечовому міхурі.
  • Протистоїть процесам гниття їжі в кишечнику.
  • Прибирає набряки.
  • Попереджає появу запальних процесів у сечостатевій системі.

Користь кефірно-гречаної дієти обумовлена високим вмістом вітамінів групи B (B1, B2, B6, B12), А, Р, амінокислот, мікроелементів, таких як магній, кальцій, цинк, йод, залізо, фосфор та ін Незважаючи на безперечну користь цього типу харчування, слід обов'язково проконсультуватися з лікарем перед початком дієти тривалістю близько 10 днів.

Правила дотримання дієти

Щоб досягти бажаного результату, не нашкодити організму і полегшити собі схуднути, потрібно дотримуватися декількох обов'язкових правил щодо харчування.

  • Гречана крупа і кефір – єдині продукти, дозволені для вживання. Готувати кашу потрібно без використання солі, спецій, олії. Більш щадні варіанти гречаної дієти можуть передбачати вживання деяких овочів і фруктів, але в цьому випадку ефективність буде нижче.

  • Гречку дозволено вживати в необмежених кількостях, при настанні голоду. Якщо дієта порційна, при сильної нестачі їжі слід вжити ще порцію каші, інакше є ризик «зірватися».
  • Кефір слід пити не більше одного літра за добу. П'ється продукт за тридцять хвилин до їди або через тридцять хвилин після. Якщо такий режим харчування занадто важкий, дозволяється запивати гречку кефіром.
  • Останній прийом їжі повинен відбуватися за чотири години до сну – це допоможе добре засвоїти продукти, уникнути печії і зменшити навантаження на підшлункову. За годину до сну дозволяється випити одну склянку кефіру.
  • Об'єм рідини, який необхідно вживати в добу: 1,5-2 літри.
  • Обов'язково під час дієти потрібно приймати полівітаміни, які доповнять відсутні в гречці і кефірі мікроелементи.
  • При дотриманні раціону, необхідно обов'язково виконувати фізичні вправи, щоб шкіра не втратила еластичність. Навантаження не повинні бути надто сильними – це може виснажити організм. Рекомендується користуватися косметичними засобами, що підвищують тонус і пружність шкіри.

При точному дотриманні всіх правил і вказівок, втрата ваги може скласти від трьох з половиною до десяти кілограм. Окремо варто сказати про «вихід» з такої дієти. Ні в якому разі не можна відразу вживати жирні, смажені продукти. Після кількох днів цього режиму харчування слід поснідати нежирним сиром з цільнозерновим хлібом, на обід приготувати легкий салат з оливковою олією. До другого прийому допускається нежирне м'ясо (не більше 200 г) або риба (до 150 м). В якості вечері підійде 150 г каші і стакан кефіру через 30 хвилин. Наступні дні необхідно поступово починати вводити супи, фрукти, бобові та ін

Рецепт заварювання гречки для дотримання дієти

Щоб гречана дієта допомогла схуднути, потрібно певним чином готувати гречку без втрати корисних речовин. Існує два популярних способу приготування гречки. Перший спосіб приготування:

  1. Гречку промити холодною водою, обполоснути окропом.
  2. Засипати один стакан гречки в каструлю, залити гарячою водою в пропорції один до двох.
  3. Закрити каструлю кришкою, обмотати теплим ковдрою або пледом.
  4. Поставити на ніч або на 8-9 годин.

Дивіться відео, де детально описується, як зварити кашу для кефірно-гречаної дієти:

Гречана дієта - як приготувати кашу

Другий спосіб приготування гречки, який дозволить домогтися більш «вареної» і звичного смаку. Як готувати:

  1. Гречку промити водою, обполоснути окропом.
  2. Половину склянки крупи залити двома склянками чистої води.
  3. Поставити на плиту, довести до кипіння.
  4. Вимкнути газ, накрити кришкою, обмотати рушником або ковдрою і залишити настоюватися на три години.

Як правило, на день вистачає однієї склянки гречки, якщо ви відчуваєте сильне почуття голоду, дозволяється заварювати півтори склянки.

Меню гречаної дієти з кефіром на тиждень

Головна страва меню кефірно-гречаної дієти – гречана каша. Вона може вживатися в три прийоми або невеликими порціями (5-6 разів) протягом дня. Сніданок повинен бути легким (приблизно 100 г готової гречки), після нього випивають склянку кефіру. На обід – 200 г гречки, після склянку води. Вечеря той же, що і сніданок. У спрощеному варіанті сніданок дозволяється доповнити зеленим яблуком, а обід – з овочевим салатом. В перервах між прийомами їжі п'ється кефір (не більше 1 л на день). Перші дні дієти, а також при неможливості є готову гречку «всухом'ятку», дозволяється змішувати гречку з кефіром, але слід пам'ятати, що будь-яке доповнення раціону іншими продуктами або одночасне вживання з напоєм сприятиме меншій втраті ваги.

Протипоказання

Дієта, основа якої гречана каша і кефір, має кілька протипоказань:

  • Будь-які захворювання травної системи, які можуть загостритися після дотримання цього раціону (порушення роботи печінки, ШЛУНКОВО-кишкового тракту);
  • Знижений артеріальний тиск;
  • Низький рівень гемоглобіну;
  • Вагітність та лактація.

Відгуки схудлих про результати

Наташа, 23 роки«Важка дієта! Сиділа тиждень, втратила 7 кілограмів, потім ще 3. Тільки от на улюблені гречку і кефір ніяк, крім як з огидою, дивитися не можу...»
Люда, 35 років«Промучилась п'ять днів, втратила 5 кг. Зрозуміла, що потрібно було займатися спортом – без навантаження шкіра трохи обвисли, зараз надолужую.»
Уляна, 27 років«Гречневя дієта по-справжньому ефективна! Дивлюся в дзеркало і радію! Відсиділа шість днів, втратила 5 кіло. Через місяць ще спробую!»
Ніна, 29 років«Завдяки тижневому утримання від будь-яких інших продуктів, на дієті втратила 8 кіло, але без належного виходу половина повернулася через тиждень.»

Фото до і після схуднення

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!