Як прибрати жир зі спини у жінок - вправи

Питання: як прибрати жир зі спини у жінок виникає у жінок, які переступили сорокалітній рубіж і виявили жирові складки на боках, так і у юних дівчат, незадоволених наявністю зайвого шару підшкірного жиру на лопатках. Проблема появи жирових валиків в області спини — не привід для відчаю. Перш ніж приступити до усунення неприємних наслідків, слід виявити причини утворення неестетичних "жирних крил" на спині.

Чому на спині з'являються складки

Появі складок сприяє безліч факторів. Найпоширеніші причини цієї неприємної, але виправної проблеми:

  • гормональний фон;
  • малорухливий спосіб життя, низький рівень фізичної активності;
  • надмірна вага;
  • збільшення грудей після вагітності.

Визначення ймовірного фактору ризику допоможе у розробці стратегії щодо приведення спини в тонус. Рекомендується перевірити рівень гормонів, що сприяють утворенню надмірної ваги. Кортизолу, що виробляється організмом під час нервової напруги, що призводить до утворення жирових відкладень в області живота, боків і низу спини. Тироксин сприяє рівномірному розподілу жиру в організмі, тому низький його рівень провокує диспропорцію фігури.

Як схуднути в спині

Першим кроком на шляху до бажаним формам є контроль живлення. Фітнес або масаж не зможуть позбавити від жирових відкладень без правильно підібраного раціону і зниження споживаних калорій. Дієта не повинна бути виснажливою і занадто жорсткою. Слід дотримуватися збалансованості основних поживних речовин і підтримувати рівень водно-сольового обміну речовин, випиваючи необхідну кількість води.

Приступаючи до вирішення проблеми: як прибрати жир зі спини у жінок, бажано дізнатися про наявність протипоказань до виконання тих чи інших навантажень. Схуднути в спині допоможуть прості, але інтенсивні вправи, виконання яких можливо в домашніх умовах. Почати варто з аеробних тренувань, які здатні суттєво зменшити обсяги в короткі терміни. Головною умовою для досягнення видимого результату є регулярність занять спортом.

Як прибрати жир зі спини і боків

Принципових відмінностей в методах усунення жирових відкладень в різних частинах тіла немає. Прибрати жир зі спини і боків допоможуть кардіо тренування, які сприяють прискоренню обміну речовин. Крім цього, програма занять повинна включати різноманітні скручування корпусу. Це можуть бути як нахили в сторони, так і обертання з гімнастичної палицею (бодібар). Подібні навантаження зміцнюють всі корсетні м'язи. Важливим нюансом є велика кількість повторень і правильне дихання.

Використання гантелей або інших обважнювачів при виконанні гімнастики для спини не рекомендується, в силу того, що це сприяє швидкому зростанню м'язової маси. Підшкірний жир йде повільніше, ніж ростуть м'язові волокна, що робить вигляд ззаду візуально масивніше. Для збільшення навантаження краще застосовувати еспандер або жорстку гуму (джгут).

Із нижньої частини спини

Генетика подбала про те, щоб захистити найбільш вразливу частину спини у жінок. Ця частина тіла найбільше схильна до накопичення підшкірного жиру. Для того, щоб прибрати жир з нижньої частини спини, доведеться працювати набагато напруженішим і довше, ніж для опрацювання інших частин тіла. Панацеєю для усунення жиру на цій ділянці служить хулахуп. Чим він важчий, тим краще для досягнення мети.

Його вплив обумовлений припливом крові до жировим відкладенням, завдяки чому відбувається окислення жирів і зайві сантиметри починають зникати. Ефективність від застосування такого виду гімнастичного снаряда прямо пропорційна тривалості щоденних занять. Використання цієї вправи в поєднанні з обмеженнями в харчуванні і тривалими прогулянками на свіжому повітрі допоможуть домогтися красивої спини.

З верхньої

Утворення жирових складок у верхній частині спини схильні жінки з фігурою "яблуко", у яких струнка, худа нижня частина тіла, а верхня виглядає набагато масивніше. Ця категорія жінок частіше інших стурбована тим, як прибрати жир з лопаток. Ефективно прибрати жир з верхньої частини спини допоможе плавання. Рекомендується поряд з гімнастикою пройти курс масажу. Ця область легше піддається вдосконаленню, тому варто один раз привести її у форму, і надалі тільки підтримувати легкою зарядкою.

Вправи від складок

Для швидкого і видимого результату слід виконувати вправи від жиру на спині через день, протягом мінімум 40 хвилин. Кожна вправа виконується 20 разів по 5 підходів, або з затримкою в позі від 30 сек. на 5 повторень. Перерва між підходами становить не більше 1 хвилини. Під час тренування слід варіювати вправи зі списку:

  • Млин. З вихідного положення корпус в нахилі, ноги злегка зігнуті в колінах, руки не згинати, виконувати широкі махи, торкаючись підлоги поперемінно правою і лівою рукою.
  • Нахили з палицею. Гімнастична палиця на плечах, кисті тримають її кінці, лопатки зведені. Повільно нахилятися вперед і вниз.
  • Метелик стоячи з гантелями. Нахилити корпус, опустити руки з гантелями. Підтягувати руки до рівня грудей, піднімаючи лікті максимально вгору.
  • Човен. Піднімати руки і ноги над підлогою, прогинаючись в попереку, лежачи на животі обличчям вниз.
  • Бічна планка. Опора на лікоть однієї руки і стопи, перевести вільну руку вгору перпендикулярно тулубу. Утримувати положення як можна довше.

Відео

Для правильного виконання вправ, спрямованих на те, щоб прибрати жир на спині, целюліт, бажано звернутися до досвідченого тренера. Якщо така можливість відсутня, можна самостійно вивчити всі тонкощі і нюанси, подивившись це відео. Нехтувати цим етапом не варто, інакше існує ризик отримання розтягування зв'язок і м'язів, особливо для людей, які не можуть похвалитися спортивним досвідом. Відео-уроки містять необхідні рекомендації для якісного опрацювання м'язів.

Вправи, щоб прибрати жир зі спини

Вправи проти жирових складок на спині (KatyaENERGY)

Як зігнати жир зі спини жінці

Як прибрати жир зі спини - 8 вправ.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!