Шкіряні легінси - як вибрати з натуральної або еко-шкіри та огляд стильних моделей за брендами і за цінами

Кілька сезонів поспіль стилісти рекомендують жінкам носити шкіряні штани, комбінуючи їх з класичними сорочками, видовженими туніками, джемперами, светрами і навіть сукнями. Така універсальна річ, доповнена відповідними аксесуарами (шарфами, ремінцями, прикрасами, сумками) і грамотно поєднується взуттям допоможе швидко створити повсякденний, святковий, офісний образ. Головне – вміти підібрати підходящу до конкретного випадку модель шкіряних легінсів і стежити за модними тенденціями сезону.

Що таке легінси

Сьогодні в гардеробах модниць зустрічаються обтягуючі моделі брюк з еластичних матеріалів (шкіри натуральної, штучної, віскозного трикотажу, поліестеру, бифлекса), чудово обтягуючих ногу, з принтами, вставками, блискавками, аплікаціями, однотонні, довгі, короткі, зі штрипками. Це легінси (від англ. leggings – гетри), вважаються різновидом лосин.

Лосини почали виготовляти в кінці XVIII століття з чиненої лосиної або оленячої шкіри в якості штанів для військових. Тільки у другій половині XX століття вони стають універсальним елементом як чоловічого, так і жіночого спортивного гардеробу. Відмінність легінсів від лосин:

  • Являють собою тільки жіночі моделі, тоді як лосини – універсальні.
  • Служать для створення модного цибулі, деякі моделі мають стягуючим, масажним, лікувальним ефектом, але для спорту не пристосовані.
  • Фасон легінсів передбачає можливість пошиття одночасно з різних видів матеріалу (моделі зі вставками), при пошитті жіночих використовують цілісний крій.
  • Пошиття здійснюється з синтетичних або натуральних матеріалів (шкіри, льону, бавовни), демісезонні і зимові моделі роблять з флісовою підкладкою; основний матеріал при виготовленні жіночих – синтетика.
  • Щільність матеріалу відповідає тонким штанів, щільність матеріалу лосин близька до щільності товстих колготок.
  • Велика різновид таких штанів: капрі, треггинсы, джеггінси, бриджі.

З чим носити шкіряні легінси

Модниці столиці люблять складати стильні луки з шкіряними легінсами, але не всі вміють правильно поєднувати цей предмет гардероба з кофтинами, піджаками, взуттям, аксесуарами. Існує ряд правил для створення гармонійного образу:

  1. Ідеальний час для вибору шкіряних обтягуючих брюк – зима, міжсезоння (весна, осінь), до них прекрасно підійде зігріваюча одяг до середини стегна: теплі приталені або мішкуваті светри, туніки, кардигани. Легінси можна носити і влітку у неспекотний день або, склавши модний образ для вечірнього святкування, прогулянки, побачення.
  2. Жіночності, стрункості образу додадуть подовжені, білі, кольорові сорочки, кольорові однотонні або з принтом під шкуру диких тварин туніки, не коротше, ніж до середини стегна. До однотонних сорочок або тунік рекомендується підбирати тонкий шкіряний пояс під колір брюк.
  3. Поєднувати легінси з натуральної шкіри допускається майже з будь взуттям, за винятком спортивних кросівок: класичними човниками на високому або низькому каблуці, туфлями, балетками, високими чобітьми (шкіряними або замшевими) на підборах або плоскій підошві, ботильйони, уггами, полусапожками, снікерсами, взуття на платформі або шпильці.
  4. Класичні сорочка і туфлі на шпильці в поєднанні зі шкіряними брюками створюють діловий образ, відповідний жінці-керівнику. Доповнити такий цибулю можна подовженим жакетом з лацканами або приталеним піджаком.
  5. Стилісти в цьому сезоні рекомендують не оголювати живіт, тому короткі топи краще не поєднувати з легінсами (якщо мова не йде про спортивних моделях).
  6. Вузькі шкіряні штани зі звіриним принтом (імітація шкіри тигра, леопарда, зебри) бажано комбінувати з однотонним верхом, по колірному типу гармонирующему з легінсами.
  7. Об'ємні блузки, кофти, светри можуть «перевантажувати» верх, вони підійдуть високим модницям, дівчатам невеликого зросту краще таку одяг з шкіряними легінсами не комбінувати.
  8. Повним дівчатам з широкими стегнами підійде наступний цибуля: шкіряний низ в поєднанні з вільної тунікою до середини стегна, полуботинками або невисокими чобітьми в тон туніки, великими темними окулярами, невеликою сумочкою.
  9. Самий модний колір цієї весни – бордовий, стилісти позначають його гарним словом «sangria». Такий низ чудово поєднується з елементами одягу чорного та бежевого кольорів, класичними туфлями на високому підборі, полусапожками. Образ виходить елегантним і сексуальним одночасно.

Скласти свій стильний образ модниці допоможуть готові варіанти. Ознайомтеся з останніми модними тенденціями і поєднаннями:

  • Для весняних прогулянок, зустрічей з друзями підійде образ, що поєднує шкіряний низ, джинсову подовжену сорочку, черевики або чоботи на плоскій підошві, темний кардиган. Доповнити лук рекомендується фетровому капелюхом, об'ємної шкіряною сумкою без масивних елементів декору, сонцезахисними окулярами.
  • Молодим дівчатам і любителькам стилю спортивного рекомендується поєднувати шкіряний низ з яскравими толстовками (однотонними або з модними принтами), чобітьми або чоботи на плоскій підошві, масивними сумками класичної форми.
  • Кольорові легінси з шкіри поєднуються з білою майкою або топом, зверху рекомендується надягати жакет або піджак приталеного крою, замість якого влітку можна використовувати жилет, теж приталений. Ідеально доповнять образ туфлі на підборах, невелика лакова жіноча сумочка нейтрального (краще бежевого) кольору, срібні або білі золоті прикраси.
  • Для створення романтичного образу рекомендується комбінувати шкіряні штани з подовженим в'язаним светром пастельних відтінків, доповнюючи цибулю високими шкіряними, замшевими чоботи, ботильйони, поясом будь-якої ширини, фетровому капелюхом.
  • Утеплені зимові моделі поєднуються з класичними пальто білого, пісочного кольорів. Доповнювати образ рекомендується темної капелюхом або шапкою, шарфом, взуттям на платформі, стійких підборах, закритими ботильйони.
  • Створює неформальний спосіб поєднання шкіряних штанів з темним топом, класичної чорної майкою, шкіряної косухою або червоно-чорною картатою сорочкою, високими шкіряними чоботами, ботильйони з металевою фурнітурою. Жіночність такого луку додадуть стильні браслети, сережки, цікавий макіяж.

Кому підійдуть

Брюки зі шкіри, які створюють неповторний жіночний образ, коханими дівчатами і жінками різного віку, але підходять не всім. Еластичні штани покликані підкреслити достоїнства фігури своєї господині: якщо дівчина – висока, струнка володарка красивих ніг і стегон, їй підійдуть всі моделі (однотонні, різнокольорові, з принтами, укорочені, з завищеною або заниженою талією). Повним дівчатам слід купувати чорні моделі (можна з вертикальними вставками), поєднуючи їх з подовженим верхи.

Носити шкіряні штани представницям прекрасної статі можна з юного віку аж до 50 років. Правда, слід розуміти, що дівчині для вечірки, прогулянки, побачення підійде укорочена кофточка і масивні черевики. Для жінки від 35 років такі елементи будуть неприйнятні. Поєднуючи еластичні штани з класичними видовженими сорочками і туфлями на високих підборах, можна створити образ для світського заходу, офісного дрес-коду, прогулянок, зустрічей з друзями.

Як вибрати шкіряні легінси

Великий вибір штанів з чорної або кольорової шкіри, екошкіра, зі вставками представлений в інтернет-магазинах Москви і Санкт-Петербурга. Перш ніж купити шкіряні легінси, ознайомтеся з рекомендаціями та правилами вибору таких моделей:

  • намагайтеся вибирати моделі з розміром (вони не повинні висіти або надміру облягати фігуру, доставляючи дискомфорт від тиску при носінні);
  • темні моделі з вертикальними вставками візуально подовжують ноги, надають їм стрункості;
  • дівчатам високого зросту з красивими ногами підійдуть класичні або укорочені кольорові і чорні моделі, модницям невисокого росту рекомендується звернути увагу на довгі брюки світлих бежевих відтінків;
  • при покупці зверніть увагу на щільність виробу (при високій щільності матеріалу легінси більше нагадують брюки, ніж колготки, що дозволяє поєднувати їх з коротким верхом);
  • внутрішні шви при носінні не повинні натирати шкіру, стовбурчитися, просвічувати, білизну під них теж краще підбирати безшовне;
  • не бійтеся експериментувати з кольорами футболок (бордовими, синіми, коричневими), дівчатам же з широкими стегнами рекомендується звернути увагу на чорні моделі, приховують недоліки фігури, в поєднанні з видовженими сорочками, туніками.

З шкіряними вставками

Дівчатам, не ризикують вдягнути штани, пошиті цілком з шкіри, підійдуть легінси з шкіряними вставками, прекрасно поєднуються з Т-образними футболками яскравого забарвлення або однотонними. Для таких моделей краще вибирати туфлі на високому каблуці або платформі. Ознайомтеся з наступною моделлю:

  • Назва моделі: CONTESSA.
  • Ціна: 1300 – 1800 руб.
  • Характеристики: колір – чорний, склад – 60% поліестер, 5% еластан, 35% поліуретан, передня частина – екошкіра, задня – трикотажна тканина, забезпечені широким еластичним поясом і бічними кишенями.
  • Плюси: стильні, середня посадка не сковує руху, дихаюче трикотажне полотно і еластична екокожа забезпечують комфорт при шкарпетці.
  • Мінуси: тільки ручне прання, не можна віджимати і прасувати.

Представлені легінси від вітчизняного виробника чудово поєднується з туфлями на високих підборах:

  • Назва моделі: Angela Ricci.
  • Ціна: 1900 руб.
  • Характеристики: колір – чорний, склад – екокожа (вертикальні бічні вставки), трикотаж (90% поліестер, 10% еластан), середня посадка, довжина штанів 102 див.
  • Плюси: стильні, візуально подовжують ногу, доступна ціна.
  • Мінуси: маленький розмірний ряд, рідко зустрічаються в магазинах.

З екошкіри

За зовнішнім виглядом легінси з екошкіри не відрізняються від натуральних аналогів, але дешевше, підходять для міжсезоння, т. к. часто мають ворсистою підкладкою. Модний весняний образ можна створити, доповнивши такі штани тунікою, кофтиною з V-подібним вирізом, сірим або бежевим пальто, чобітьми на низькій підошві, ботильйони з металевою фурнітурою і об'ємною сумкою. Зверніть увагу на наступні штани:

  • Назва моделі: LOST INK.
  • Ціна: 2800 руб.
  • Характеристики: колір – чорний, склад – 76% віскоза, 21% нейлон, 3% еластан, бічна застібка-блискавка, розмірний ряд 40-50, висока посадка, флісова підкладка.
  • Плюси: утеплені, підходять для зими, міжсезоння, стильні, зручні, доступна ціна.
  • Мінуси: не підходять для теплого часу року, не підлягають пранню.

Нижче представлені незвичайні легінси, поєднуються з туфлями на шпильках і високими чобітьми:

  • Назва моделі: Y. O. U.
  • Ціна: 3500 руб.
  • Характеристики: колір – чорний, склад – 90% поліестер, 10% еластан, без застібки, завужені штани з високою посадкою і еластичними штрипками, доповнені внутрішньої ворсяной обробкою.
  • Плюси: зручний еластичний пояс, оригінальні, підходять для міжсезоння, гарна якість.
  • Мінуси: не підлягають пранню, візуально вкорочують ноги, сповзають, негарно виглядають з ботильйонами.

Прекрасні легінси River Island підходять для створення офісного стилю. Особливості штанів:

  • Назва моделі: River Island.
  • Ціна: 3500 руб.
  • Характеристики: колір – чорний, склад – штучна шкіра (100% поліуретан), бічна застібка-блискавка, укорочені, звужений крою, висока талія.
  • Плюси: стильні, при носінні з туфлями на високих підборах візуально подовжує ногу, добре сидять, мають приємний матовим відтінком.
  • Мінуси: підходить тільки високим дівчатам, рекомендується носити з взуттям на підборах.

З натуральної шкіри

Приємні натуральні матеріали додадуть образу з облягаючими брюками жіночність, вишукану витонченість, неповторність. Поєднуються такі моделі з класичними однотонними сорочками, водолазками з хутряними жилетами, високими шкіряними чоботами, ботильйони, лоферами, балетками, човниками. Пропонуємо розглянути характеристики таких штанів:

  • Назва моделі: GUESS.
  • Ціна: 36700 руб.
  • Характеристики: колір – чорний, склад – 100% натуральна шкіра.
  • Плюси: натуральний матеріал, м'яка шкіра, відомий бренд, в деяких інтернет-магазинах продаються зі знижкою, надають статусність способу, допускається прання в холодній воді.
  • Мінуси: дорогі, в процесі шкарпетки трохи розтягуються.

Створити повсякденний або святковий образ допоможе наведена нижче модель. Ознайомтеся з нею:

  • Назва моделі: RICK CARDONA.
  • Ціна: 17300 руб.
  • Характеристики: колір – сірий, склад – 100% натуральна шкіра, 100% поліестер – внутрішня обробка, в області колін є декоративна прострочка.
  • Плюси: натуральний м'який матеріал, німецька якість, прямий класичний крій.
  • Мінуси: є тільки в сірому кольорі, невеликий розмірний ряд, доставка здійснюється з Європи, доведеться чекати кілька днів.

Бордові

Створити неповторний жіночний образ цієї весни допоможуть модні бордові шкіряні легінси. Ідеально поєднуються вони з кардиганами, кофтинами, затишними светрами нейтральних, спокійних тонів (м'ятної, бежевого, коричневого, глибокого синього). Взуття (туфлі, чоботи, ботильйони) до такого способу слід підбирати на високому каблуці. Зверніть увагу на ці штани:

  • Назва моделі: River Island.
  • Ціна: 3600 руб.
  • Характеристики: колір – бордові, склад – 100% поліуретан, склад підкладки – 90% поліестер, 10% еластан, середня посадка, лакове покриття.
  • Плюси: зручна посадка, гумка з внутрішньої сторони перешкоджає ковзанню, доступні за ціною, модний колір.
  • Мінуси: екстравагантні, погано пропускають повітря.

Пропонуємо до розгляду штани французького виробника з натуральної шкіри. Ознайомтеся з характеристиками:

  • Назва моделі: Giorgio.
  • Ціна: 59800 руб.
  • Характеристики: колір – бордові, склад – 100% натуральна шкіра, в області колін є декоративна прострочка.
  • Плюси: європейський бренд, модний колір, натуральні матеріали, зручний крій, якісні, можна знайти зі знижкою.
  • Мінуси: дуже дорогі.

Відео

З чим носити шкіряні легінси?

Відгуки

Аріна, 19Не можу уявити свій гардероб без легінсів, найбільше люблю комбіновані (попереду штучна шкіра, ззаду щільна трикотажна тканина). В інститут ношу з ботильйонами, білої або блакитної приталеною сорочкою або тунікою-тільником. Якщо зима, то з чобітьми, бежевим пуловерів. Нічого універсальніше і зручніше не зустрічала!
Світлана, 31В юності соромилася носити шкіряні штани, мені такий лук здавався зухвалим, викличним, з часом зрозуміла, що потрібно навчитися правильно комбінувати елементи гардеробу. Для мене легінси – універсальна одяг: зустрітися з подружками, з дитиною погуляти, з чоловіком в кіно сходити. На роботу теж часто ношу, благо немає дрес-коду.
Вікторія, 24Коли подруга виклала чергове своє фото в нових шкіряних штанах, я зрозуміла, що хочу такі ж. Вирішила замовити схожі, але при першому ж виході почувала себе некомфортно (вони тиснули, з'їжджали, оголюючи спину), здавалося, всі на мене дивляться. Може, тоді вибрала неправильний фасон і розмір, але більше я легінси не ношу.
Олег, 28Хотів вибрати своїй дівчині подарунок на день народження вартістю до 8 тисяч рублів, сестра порадила купити легінси з шкіри, каже, що це модно і в якості подарунка оригінально. Захоплень не було меж, вона відчула себе королевою! Правда, є недолік: занадто багато чоловічої уваги привертають її ніжки.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!