Вправа велосипед для схуднення - як правильно робити для преса і ніг з відео

Виконання вправи велосипед несе колосальну користь і допомагає зміцнити тіло, зробити м'язи преса, стегон і ніг красивими. Цей легкий елемент фізичних навантажень відомий зі шкільних уроків фізкультури і гімнастики, що застосовується в якості ранкової зарядки. Важко повірити, але нескладна тренування, що включає в себе це вправа, що дає воістину чудовий результат. Важливою перевагою є той факт, що заняття не вимагають залучення додаткового інвентарю.

Що таке вправу велосипед

Коли який-небудь спортивний елемент не виглядає складним, складається враження, що належного ефекту він не зробить. Велосипед в класичному розумінні, навпаки, при своїй гаданій невигадливості дає видимий результат. Однак це буде дієвим лише у разі регулярного виконання. Робиться вправу лежачи на спині, ногами, при цьому, імітується їзда на справжньому велосипеді. Щоб задіяти більше груп м'язів, можна доповнити «крутіння педалей» додатковими елементами і робити велосипедні скручування.

Чим корисна вправа велосипед

Серед спортивних тренувань не знайдеться тієї, яка була б шкідлива для організму, проте наявність протипоказань до тих чи інших навантажень ніхто не відміняв. Працювати над побудовою красивого тіла можна тільки при доброму здоров'ї. Користь вправи велосипед полягає в тому, що в ньому задіяна ціла група м'язів. Це означає, що одночасно можна привести в бажану форму область преса і стегон. Крім того, на деякі ділянки тіла велосипед матиме профілактичну дію, не дозволивши, наприклад, розвиватися целюліту.

Для преса

При зайвих жирових відкладеннях розраховувати тільки на одне вправу не варто. Велосипед для преса буде ефективним тільки в разі комплексного підходу. Він допоможе промальовувати кубики і косі м'язи, але вони виявляться захованими під шаром жиру і всі зусилля просто не будуть видимі оку. Щоб зробити їх видимими, потрібно включити в програму тренувань кардионагрузки, що допомагають боротися з ненависними відкладеннями. Після перемоги над жиром, можна урізноманітнити заняття скручиваниями, що дозволяють придбати більш красивий рельєф.

Для ніг

Гарні зовнішні дані, особливо якщо говорити про підтягнутому спортивному тілі, важливі як для жінок, так і для чоловіків. Однак зміцнення здоров'я відіграє визначальну роль при прийнятті рішення про необхідність занять спортом. Велосипед для ніг позитивно впливає на кровообіг, значно посилюючи його. Це означає, що при регулярному і правильному виконанні вправи можна не боятися захворювань вен, наприклад, варикозу. Користь таких тренувань цим не обмежується: ви зможете підтягнути задню поверхню ніг, над якою працювати складно.

Для схуднення

Наявність зайвої ваги і вад фігури не можуть не хвилювати людину, особливо якщо йдеться про жінку. Щоб відчувати себе впевненіше, виглядати красиво, необхідно розробити для себе схему збалансованого харчування і тренувальний комплекс. Вправа велосипед для схуднення стане відмінним варіантом. Легке у виконанні, воно допоможе підтягнути ті ділянки тіла, які цього потребують. Для цього потрібно приділяти йому кілька хвилин в день, але робити це регулярно. Однак важливо пам'ятати, що 80% успіху в схудненні залежить від харчування, тому спочатку потрібно налагодити його.

Для стегон

Фігури різних людей настільки відрізняються, що вимагають особливого підходу у всьому, що стосується спорту. При типі «груша», наприклад, стегна є однією з основних проблемних зон. Працювати над ними потрібно особливо активно і серйозно. Велосипед для стегон допоможе не тільки придбати гарні форми, але і стане хорошим профілактичним засобом від целюліту, є такою неприємною проблемою для багатьох жінок.

Які м'язи працюють

Ефективність занять для корекції фігури визначається тим, скільки частин тіла задіяно: чим їх більше, тим більш комплексною і результативною буде тренування. Якщо говорити про те, які м'язи працюють при вправі велосипед, то можна згадати різні групи:

  • Спина. Задіяні різноманітна і велика кругова м'язи.
  • Живіт. Активізується робота косих черевних м'язів.
  • Прес. Зверху і знизу навантаження призводить до однаково гарного результату.
  • Стегна. Сідничні і стегнові м'язи добре працюють в момент виконання.
  • Ноги. Менш активна група, але навантаження вистачає для того, щоб худнути і підсилювати кровообіг.

Як правильно робити вправу велосипед

Дуже проста техніка виконання, але обов'язкова до виконання:

  1. Прийміть вихідне положення. Для цього потрібно лежати на підлозі, підстеливши під спину килимок і притиснути лопатки.
  2. Необхідно злегка підняти верхню частину корпусу.
  3. Ноги потрібно спробувати підняти на 45º, але якщо зробити це складно, то вистачить 90º.
  4. Руки під час виконання необхідно тримати за головою, зігнувши в ліктях. Вони повинні залишатися нерухомими, щоб уникнути травмування м'язів шиї.
  5. Починайте «крутити педалі»: по черзі підтягніть коліно однієї ноги до грудей, а протилежний випрямляйте паралельно підлозі. Слідкуйте за диханням.

Скільки калорій спалює

Щоб компенсувати зайве кількість з'їденого, більшість людей відразу вдається до спорту. Таке рішення є виправданим, оскільки тренування здатні надати реальну допомогу. Однак, коли люди дізнаються, скільки калорій спалює вправа велосипед, їх ентузіазм зменшується, так як при середній активності, цей показник дорівнює приблизно 10 ккал в хвилину. Такі тренування більше спрямовані не на схуднення, а на придбання красивого рельєфу.

Скільки потрібно робити

Кількість і інтенсивність фізичних навантажень безпосередньо залежать від форми, в якій знаходиться людина. Тільки рівень спортивної підготовки зможе відповісти на питання, скільки потрібно робити вправу велосипед для преса і стегон. В середньому вистачає 3 підходів з невеликими перервами між ними. Кількість повторень спочатку не повинно перевищувати 10, але поступово його слід доводити до максимального значення – 20 разів.

Помилки при виконанні вправи

Правильне виконання будь-якого тренувального елемента – запорука того, що воно дасть очікуваний результат. Виконуючи велосипед для преса або стегон, новачки допускають ряд помилок, які не тільки знижують ефективність, але можуть ще й нашкодити здоров'ю. Серед них виділяється:

  • Початківці «велосипедисти» схильні виконувати вправу на м'якій поверхні, наприклад, на дивані. Робити так не рекомендується, оскільки це дає непотрібне навантаження на поперек.
  • У спробах прискорити дію вправи, новачки намагаються робити швидкі різкі рухи. Однак, навпаки, таке рішення призводить до уповільнення процесу, оскільки м'язи не працюють на повну силу.
  • Бажання потягнутися ліктями до колін нормально тільки не для цієї вправи, тому намагайтеся подолати цей порив. Інакше ви ризикуєте щоразу відчувати неприємне напругу в області шиї.

Вправа велосипед після пологів

У післяпологовий період жінкам потрібно бути особливо уважними до свого організму і не допускати занадто сильних спортивних перенапруг. Велосипед відноситься до дозволеним вправам. Однак, щоб користь для жінок проявилася, необхідно спочатку знизити інтенсивність і кількість повторень. Можна починати робити велосипед з 8 разів у кожному підході і обмежуватися двома.

Відео: Велосипед лежачи на спині

Вправи на Прес. Кращі вправи на прес Олена Силка.

Відгуки

Наталя, 29 роківЗ-за роботи часу на спортзал стало не вистачати, але проблема з в'ялим животом залишалася. Згадала шкільні уроки фізкультури і почала робити велосипед. Спочатку здавалося, що ефекту немає, але через 2 тижні щоденних тренувань стали помітні перші результати. Особливих жирових відкладень у мене не було, тому рельєф окреслився відразу.
Катерина, 38 роківПроблема зайвої ваги стала стосуватися мене з моменту народження сина. Я перепробувала купу тренувальних програм, ходила в спортзал, але бажаного ефекту не побачила. Вага або стояв на місці, або додавався. Велосипед не став винятком: я робила його пару раз в тиждень протягом місяця. Результату не було взагалі, крім ниючого болю в шиї.
Юлія, 23 рокиОпрацювання рельєфу власного тіла – це моє хобі! Щоб бути здоровою і красивою, я, навіть не маючи великих прошарків жиру під шкірою, постійно присвячую час тренувань. Велосипед використовую для зміцнення стегнових м'язів, по черзі згинаючи і розгинаючи ліву і праву ногу. Після виконання не відчуваю жодних неприємних відчуттів.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!