Око відродження - 5 тибетських вправ: гімнастика тибетських ченців

Ченці забутого монастиря на Тибеті залишилися б невідомими, якщо б не розкрили секрети свого здоров'я, життєвої сили та довголіття. Уперше знання про їх гімнастики Око відродження, що складається з п'яти вправ, були розкриті в 1930-х, але популярними стали в кінці 20-го століття. Познайомтеся з ними ближче для поліпшення здоров'я.

Що таке Око відродження

5 тибетських перлин – так називається практика Око відродження, тому що складається з п'яти простих з фізичної точки зору вправ. Складними вони є з духовної сторони, тому що для виконання потрібна максимальна концентрація і особлива технологія. Тибетські ченці виконують гімнастику Око відродження щодня по 10-20 хвилин. Афірмація вправ закріплює звичку людини працювати над тілом, може допомогти поліпшити його психологічний і фізичний стан.

Як стверджують тибетські ченці, які розробили методику Око відродження, у людського тіла є 19 енергетичних центрів – вихорів, сім з яких є основними, а інші – другорядними. Ці утвори знаходяться біля суглобів, обертаються швидко, наділяючи тіло енергією. При хвороби або нездужання швидкість вихорів сповільнюється, що погіршує надходження прани (життєвої матерії) до органів. Вправи Око відродження допомагають повернути потік енергії в здоровий стан, відчути потік енергетики.

Що дає Око відродження

Ченцями не просто так була розроблена дихальна гімнастика Око відродження - 5 тибетських вправ. Вона допомагає запустити енергетичні вихори, нормалізувати їх швидкість при виконанні дій ритуалу. Вправи Око відродження схожі на звичну йогу, вони дають організму здоров'я і молодість, запускаючи життєво важливі процеси. Завдяки їм йдуть зайві кілограми, але тибетська практика універсальна не тільки для схуднення – при недостатній масі тіла людини він набирає без проблем.

Тибетські вправи для омолодження організму

З техніки правильного дихання починається тибетська гімнастика омолодження з п'яти перлин Око відродження. Вдихніть через ніс. Видихайте через рот, супроводивши звуком «хе». Тибетські ченці радять вкласти в видих всі роздратування, гнів і втому, щоб випустити їх з себе. При виконанні схеми вправ Ока відродження видих припадає на силову частину, вдих – на вихідне положення.

Навчіться виконувати вправу, стоячи з розслабленим тілом і зрозумілою головою, потім переходьте до виконання повного глибокого йогівського дихання. Воно поділяється на три фази руху легких:

  • нижня діафрагмальне – на вдиху опустіть діафрагму вниз, живіт висуньте вперед, щоб легені заповнюються повітрям, втягніть область промежини;
  • середня грудне – постарайтеся підтягнути живіт, щоб міжреберні м'язи розширили грудну клітку;
  • верхнє ключичное – розправте плечі, не піднімаючи вгору, дайте м'язам шиї підняти верхні ребра без напруги грудної клітини.

Видих триває аналогічними трьома вправами – для початку розслабте промежину, опустіть ребра і ключиці. Виконуючи тибетську тренування, втягуйте живіт, опускайте плечі, стискайте сідниці. Такий тонус повинен супроводжувати тіло всю тривалість гімнастики Око відродження. Для повного енергетичного занурення в себе закривайте очі, дотримуйтеся черговість вправ, не змінюючи їх послідовність.

5 вправ тибетських ченців

Після освоєння цього йогівського дихання почніть виконувати 5 тибетських вправ на кожен день:

  1. Станьте прямо, витягніть руки в сторони. Оберніться навколо своєї осі зліва направо, поки не стане відчуватися легке запаморочення. Прикрийте очі і зробіть кілька повних циклів дихання, щоб голова перестала крутитися. Це вправа вважається розминкою.
  2. Ляжте на м'який килимок. Простягніть руки вздовж корпусу, прикладіть долоні зі стиснутими пальцями до підлоги. Видихніть, зробіть повний вдих, затримайтеся, підніміть голову, притисніть підборіддя до грудей. Не згинаючи коліна, підніміть ноги вертикально вгору, не задіюючи таз з плечима. Зафиксируйтесь у верхній точці на пару секунд, видихніть ротом, розслабте шию. Плавно нахилити голову і ноги, повторіть.
  3. Встаньте на коліна, стопи розставте на пальці ніг, коліна витягніть по ширині таза, стегна тримайте вертикально. Долоні покладіть на стегна, повністю наповніть легені киснем, потягніться підборіддям до грудної клітки. Інтенсивно видихніть ротом, розслабте тіло, м'язи шиї натягніть. Вдихніть носом, піднімаючи голову вертикально. Тримайте груди розслабленою, выпятите вперед, відведіть плечі назад, намагаючись з'єднати лопатки. Паралельно відведіть потилицю назад, максимально витягніть шию, потримайте кілька секунд. Видихніть ротом.
  4. Сядьте на легкий коврик, випряміть хребет, розслабте грудну клітку. Розставте ноги на ширині плечей, долоні складіть поруч, щоб ті не були відведені за спину, зімкніть пальці, направте вперед. Нахиліть підборіддя до грудей, інтенсивно видихніть ротом, розслабте тіло, натягніть шию. Вдихніть, підніміть голову, перемістіть корпус вперед, трохи ковзаючи, і вгору, щоб встати горизонтально. П'яти перекочуйте на місці. Напружте м'язи на кілька секунд. Правильно розташування тіла виглядає так: стегна і тулуб в горизонтальному напрямку, гомілки і руки – у вертикальному (по аналогії з ніжками столу). Видихніть, поверніться у вихідне положення.
  5. Зробіть упор лежачи, прогніть спину або встаньте на карачки. Поставте тіло на долоні і подушечки пальців ніг. Не торкайтеся колінами і тазом рівня підлоги, кисті рук направте вперед, зімкніть пальці. Руки поставте вертикально, ноги розставте на ширину плечей. Видихніть ротом, заведіть потилицю як можна далеко назад. Розтягніть хребці, округліть хребет з витягнутою грудьми і зведенням лопаток. Зафиксируйтесь, видихніть, встаньте в гострий кут, вершиною-сідницями вгору. Спробуйте встати п'ятками на підлогу, випрямити коліна, поперек «втопіть» до живота. Лопатки спробуйте звести. Прикладіть підборіддя до грудної клітки, слідкуйте за випрямленими руками і спиною. Максимально напружтеся, інтенсивно видихніть ротом, зробіть повернення в початковий стан.

Всі п'ять вправ Ока відродження робляться тричі за тренування, в повільному режимі. Режим зберігається тиждень, потім кожні сім днів кількість повторень збільшуються на два, поки не досягнуть 21 рази. Існує ще шосте вправа тибетської гімнастики Око відродження, яке входить в комплекс у вигляді 3-9 повторів. Це вправа перенаправляє вільну енергію і розчиняє виникло сексуальне бажання. Не рекомендується виконання позиції жінкам під час місячних і тим, хто не готовий відмовитися від сексу повністю.

Встаньте прямо, зробіть глибокий вдих, стисніть сфінктери сечового і анального отворів, напружте і тазові м'язи промежини. Швидко нахиліться, обіпріться руками на стегна, інтенсивно видихніть з щільним звуком «хах». Сильно втягніть живіт, випрямляються вгору, прикладіть підборіддя до підяремної виїмці, тримаючи руки на талії. Тримайтеся в такому ритмі, поки не закінчиться повітря, послабити напругу діафрагми, розправте голову, вдихніть, віддихавшись, повторіть.

Як робити гімнастику тибетську

Око відродження - гімнастика тибетських ченців робиться у відповідності зі строгими правилами:

  • не можна забувати тренуватися – почавши виконувати тибетська комплекс Око відродження, його доведеться робити щодоби все життя, інакше тіло деградує сильніше, ніж було;
  • не можна робити кількість повторень понад 21 рази, суворо дотримуватися збільшення рівнів щотижня;
  • після тибетського комплексу вправ полежіть і розслабтеся;
  • оптимальний час проведення тренування Око відродження– відразу після пробудження вранці на сході або ввечері на заході і на порожній шлунок;
  • після чотирьох місяців частого виконання тренування можна почати робити вправи двічі на день – вранці 21 повторення, увечері – три, додаючи щотижня по два рази, поки не досягнете 21;
  • не можна перенапружуватися і перевтомлюватися, допускати неприємні відчуття;
  • між двома ритуальними діями (перші обертання не вважаються) робіть паузи – станьте прямо, складайте руки на талію, однорідно дихання;
  • при труднощі виконання повторення - розбийте їх на 2-3 частини: вранці – перші 10 або 7 повторень, увечері – другі 11 чи 7, плюс вдень – 7 разів;
  • після тренування Око відродження добре прийняти злегка прохолодну ванну, душ, обтерти тіло від поту теплим вологим рушником, витертися насухо, холодну воду використовувати небажано;
  • протипоказань для проведення Ока відродження немає.

Око відродження для жінок

Послідовники техніки іноді стверджують, що гімнастика Око відродження для жінок не призначена, тому що була розроблена ченцями-чоловіками. Це неправда – вправи корисні будь-якому підлозі, тому що підвищують метаболізм і підсилюють кровообіг, що запускає процес регенерації. В результаті тіло худне при зайвій вазі або набирає масу при недоліку.

П'ять тибетців для початківців

Основним правилом гімнастики є те, що тибетська йога для початківців супроводжується навчанням дихальної техніки. Виконуючи вправи Око відродження, почати варто всього з трьох повторів кожного виду, на що піде 8-10 хвилин. Потрібно виконувати тренування строго за правилами, не змінюючи порядок проведення занять, бажано вранці. Додаткові заняття спортом і правильне харчування не зашкодять.

Відео: 5 перлин тибету гімнастики

Око відродження

Око відродження - практикуючих відгуки

Марина, 27 роківЯ захоплююся східною культурою, займаюся йогою, тому чула про тибетському Оці відродження. Мене лякало щоденне виконання вправ, але я вирішила спробувати, і не шкодую. Всього за місяць у мене додалося стільки енергії, що я не знаю, куди її спрямувати. Зникли болі в спині, я стала краще спати і схудла на кілька кілограмів.
Максим, 39 роківПро тибетської практиці Око відродження мені розповів друг, який виконує її ось вже два роки поспіль без єдиної перерви. Він став помітно краще виглядати без додаткових занять спортом і зміни звичок харчування. Я теж вирішив спробувати, поки роблю по три повторення, але мені вже подобається.

Око відродження - відгуки лікарів

Наталя, 44 рокиЯ працюю фітнес-тренером, тому знаю більшість практик для схуднення. Щодо Ока відродження можу сказати, що техніка робоча, тому що в результаті виконання спалюються калорії, що рівнозначно фізичному навантаженні. Зарядка проводиться щодня, надає користь. Про Оці відродження є різні відгуки, але позитивних з фото більше.
Євген, 40 роківЯ – практикуючий йог, тому можу стверджувати, що Око відродження – одна з найсильніших тренувань з ефектом збереження життєвої енергії – прани. На моїх заняттях люди після півроку позбувалися від викривлення хребта, сверхизбыточной маси тіла та ставали бадьоріше.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!