Вправи після кесаревого розтину для схуднення живота

Кожна жінка бажає якомога швидше відновити свою форму, втрачену в ході вагітності. Що стосується кесаревого розтину, то відразу після операції не можна приступати до активних занять. Потрібна обов'язкова консультація з лікарем: кожен організм індивідуальний. Якщо протипоказань немає, то можна приступати до щадним тренувань.

Вправи після кесаревого для схуднення

Дотримуватися помірну збалансовану дієту можливо вже буквально через місяць після хірургічного втручання. Потрібно встановити режим харчування і включати в щоденне меню тільки корисні продукти, виключивши солодке, смажене і борошняне. З фізичними ж навантаженнями доведеться почекати. Фахівці в цій області не рекомендують робити вправи для схуднення після кесаревого протягом двох місяців.

Найпершою навантаженням стане догляд за малюком, до якого матері, що перенесли операцію кесарева розтину, приступають вже на другий день. Далі протягом 8 тижнів післяопераційного періоду необхідно дозволити організму відновитися самому. Вправи після кесаревого повинні починатися з звичайної шкільної фізкультури, виключаючи біг і присідання. Через півроку можна відправитися в басейн і на аквааеробіку.

Вправи для живота після кесаревого

Розбіжність м'язів на животі, іменоване діастаз, нерідке явище як при оперативному втручанні, так і у випадку природних пологів. Прибрати зайвий жир і випирає животик може виявитися дуже непростим заняттям. Вправи на прес після кесаревого можна починати робити тільки з дозволу лікаря, що спостерігає вас. Починати краще з простих елементів, але займатися треба регулярно.

Найкращий час, коли можна качати прес після кесаревого розтину, настає через півроку. Почати худнути спочатку можна з допомогою техніки дихання бодіфлекс, що передбачає здійснення вдихів і видихів животиком. Далі можна займатися на велосипеді, який теж допоможе схуднути і повернути колишню фігуру. Не перенапружуйтеся при заняттях на тренажері або прогулянках по місту, щоб уникнути пошкоджень шва.

Вправи на фітболі після кесаревого

Процес відновлення організму, що перенесли оперативне втручання, триває до півроку і більше. Якщо вам цікаво знати, які вправи можна робити після кесаревого розтину, то придбайте собі гімнастичний м'яч. Тренувань з високою інтенсивністю краще уникати: бігати, присідати і займатися йогою можна буде пізніше, а фітбол стане вашим помічником у процесі схуднення. Більш активні заняття на м'ячі краще робити через 6 місяців. Однак спрямовані на зміцнення тазового дна, вправи на фітболі після кесаревого можна практикувати і через 3 місяці.

Вправа вакуум після кесаревого

Відновити форму, прибрати боки і черевце недавно народила жінці не так-то просто. Вправа вакуум після кесаревого – той варіант фізичних навантажень, який показаний більшості з них в післяопераційний період. Швидких результатів чекати не варто, але такі тренування значно покращують кровообіг, допомагають худнути і підтягувати м'язи. Однак проконсультуватися з лікарем зайвим не буде. Вакуум роблять лежачи на спині, здійснюються глибокі вдихи, а на видиху потрібно не дозволити пресу придбати вихідне положення.

Вправа планка після кесаревого

При виношуванні малюка страждають не тільки м'язи живота, але і спини. Вправа планка після кесаревого спрямоване якраз на зміцнення попереку, рук, низу преса. Щоб накачати м'язи, важливо тренуватися регулярно, поступово збільшуючи час: для першого заняття вистачить хвилини. Правильне положення тіла для планки приймається наступним чином:

  1. Влаштуйтеся на підлозі, лежачи на животі.
  2. Зігніть ліктьові суглоби під прямим кутом. Зіпріться ними об підлогу, піднявши верхню частину тулуба.
  3. Ноги спочатку зігніть в колінах, а потім випрямити їх, спираючись на ступні.
  4. Опустіть тіло, щоб воно було наближене до прямої лінії. Стійте в такому положенні, скільки зможете.

Вправи для скорочення матки після кесаревого

Гімнастика може бути спрямована не тільки на усунення візуальних недоліків фігури, але і робитися для зміцнення жіночого здоров'я. Темп, з яким будуть виконуватися фізичні елементи, залежить тільки від медичних показників конкретного організму. Вправи для скорочення матки після кесаревого можуть бути нудними і містити велику кількість повторів, але ефект від них більш помітний, ніж від тих, ритм в яких більш активний. Вибирайте тільки плавні і прості елементи, які не потребують великих затрат сил.

Комплекс вправ після кесаревого розтину

Те, з якою швидкістю вам вдасться позбавитися від ненависних зайвих обсягів, залежить від ваших фізичних даних і бажання зайнятися своїм зовнішнім виглядом. Спорт після кесаревого розтину повністю дозволений через півроку, а трохи раніше можна виконувати лише прості вправи. Щоб не дати розслабленим м'язам обвиснути, займатися потрібно регулярно. Комплекс вправ після кесарева розтину може містити наступні елементи:

  • Розминка. Згадайте уроки фізкультури в школі: зробіть обертання головою, руками, плечима і інші розминкові руху, виключаючи присідання.
  • Тренування Кегеля. Цей елемент передбачає стискання і розтискання піхвових м'язів протягом 10 секунд з 10-секундним перервою між підходами.
  • Місток з положення лежачи. Прибрати жир з животика, зміцнивши прес, допоможе підйом і опускання стегон.
  • Нахили. Покладіть ноги на ширині плечей, акуратно нахиляйтеся вперед. Домігшись положення верхньої частини тулуба паралельного підлозі, повільно придбайте вихідне положення.

Дізнайтеся,як відновитися після кесаревого розтину.

Відео: вправи для живота після кесаревого розтину

Прес після кесарів

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!