Вправи з обручем для дітей і дорослих . Комплекс занять з хулахуп в домашніх умовах для схуднення

«Як будемо робити талію?» - так варто перефразувати відому фразу з анекдоту. Дівчата мучать себе дієтами і качають прес, але не можуть досягти бажаних сексапільних вигинів. Засмучуватися не потрібно: перетворити осину талію в і зробити ще парочку корисних для здоров'я речей допоможуть заняття з обручем.

Корисно крутити обруч

Обруч, хулахуп, коло, – у нього багато імен. Перші обручі були зовсім не великими, виготовлялися з пластика яскравих забарвлень. Це зрозуміло: один з кращих нині гімнастичних снарядів призначався для дитячих ігор. Зараз для дорослих вони стали відмінною підмогою у фізичних заняттях, а також використовуються в хореографії та художньої гімнастики.

Користь обруча вражає – крім очевидного ефекту у вигляді схуднення, бонусом ви отримуєте:

  • полегшення при болях у спині, яке часто виникає внаслідок тривалого сидіння за комп'ютером або сутулості;
  • зміцнення судин і серця, крутіння обруча – прекрасне кардіо;
  • поліпшення координації;
  • прискорення обміну речовин, завдяки масажному впливу на органи травлення;
  • емоційний підйом: регулярна гімнастика рекомендована навіть при затяжних депресій;
  • збільшується рухливість тазових суглобів і гнучкість хребта;
  • допомогу в боротьбі з остеопорозом, так як заняття з хулахуп забезпечують дуже м'яку навантаження.

Які м'язи працюють при крутіння обруча

По своєму впливу на фігури чоловіків і жінок, хулахуп іноді порівнюють з пілатесом. Крім самого популярного вправи з хулахуп – обертання – існує маса інших варіацій, користь яких полягає в потужною опрацювання проблемних зон, але про аеробіки пізніше. При крутіння обруча працюють м'язи спини, преса, сідниць, ніг – більш 30 основних м'язів, включаючи стабілізатори. Під час звичайних тренувань дістатися до стабілізаторів – завдання не з простих.

Скільки потрібно крутити обруч

Для початку визначіться, який конкретно хулахуп ви будете крутити. Навіть від матеріалу залежить багато чого: тривалість занять та можливі протипоказання. Так, обруч з шипами категорично заборонено тим, хто страждає від хвороб органів черевної порожнини. Щоб ефективна зарядка не виявилася для вас шкідливою, потрібно знати, які бувають хулахупи:

  • звичайні. Не мають спеціального найменування – це ті самі обручі, які можна знайти в будь-якому шкільному спортивному залі. Зроблені з пластмаси або металу, легкі, ідеально підходять для тих, хто тільки почав вправи з хулахуп. Серйозних заборон на заняття з таким обручем немає;
  • обтяжені. Масивні, вага може досягати 3 кг. Виробники пропонують і згинаються моделі, і тверді. Дуже корисні не тільки для втрати ваги, але і якісного опрацювання м'язів. Не підійде людям з хворобами попереку і спини, а займатися можна не більше 15 хвилин без зупинки;
  • з масажними кульками. Спочатку може залишити на вашому тілі синці, але гарантує позбавлення від целюліту. Якщо не впевнені у здоров'ї своїх внутрішніх органів – зверніться до лікаря, і лише потім переходьте до тренування. Крутити хулахуп з гумовими кульками можна не більше 10-12 хвилин за один підхід;
  • гнучкі тренажери. Гімнастика з обручем, який гнеться, включає в себе вправи на розтяжку, опрацювання ніг і рук. Прирівнюється до утяжеленним, так що через чверть години робіть перерву.

Крутити обруч для схуднення рекомендується не менше півгодини в день (мова йде про звичайних моделях). Можна робити короткі перерви, а потім знову братися за роботу. Цього часу вистачить, щоб запустився процес спалювання калорій. Цікавий факт: за сто хвилин інтенсивної роботи з колом спалюється близько 1000 калорій. Якщо врахувати, що займатися можна під улюблений фільм, то обруч – практично ідеал.

Вправи з обручем для початківців

Комплекс вправ з обручем передбачає мінімальні навички виконання і наявність простого кола:

  1. Розігрів. Перед початком занять не буде зайвим розбудити тіло, а коло може допомогти. Поставте його вертикально, покладіть обидві руки зверху і виконуйте звичайні нахили 20-30 разів. Намагайтеся робити це повільно і тримайте спину рівно.
  2. Руки вгору! Найбільш дієві вправи з обручем для початківців передбачають положення, в якому ви його обертаєте, піднявши руки. Можна тримати їх на рівні грудей або спрямувати кінчики пальців до стелі.
  3. Повороти. При крученні спробуйте повертати тулуб, утримуючи рівновагу, але стежте за стегнами – вони повинні рухатися з невеликою амплітудою.

Вправи з обручем для схуднення живота

Якщо говорити про направленому вплив на проблемні зони, то доведеться вас розчарувати: у домашніх умовах, ні в залі, не можна «прицільно схуднути». Обсяги зменшуються рівномірно, і в цьому користь хулахуп: крім талії і живота, тіло стає більш сильним і витривалим в цілому. Якщо ж ви хочете прискорити процес – експериментуйте. Так, один варіант вправи з обручем для схуднення живота, припускає звичайну ходьбу – просто робіть при обертанні дрібні кроки по кімнаті.

Відео: вправи з обручем для схуднення

Комплекс для ідеальної фігури з хула-хупом - Все буде добре - Випуск 646 - 04.08.15

Відгуки

Аліса, 29 роківЗаняття з обручем для схуднення – найкраща домашня тренування! Почала крутити чотири місяці тому, схудла на розмір. Тренуюся близько години вечорами, перед цим роблю розтяжку і дотримуюся легкої дієти. Плюси: дешево, ефективно, доступно всім. Мінуси: не було, поки не поставили ялинку – місця стало менше.
Ольга, 43 рокиВибачте за каламбур, але «навколо кола» ходила маса розмова серед моїх худнуть знайомих, вирішила спробувати і я. Вже три роки із задоволенням займаюся, і навіть хода змінилася, постава. Довго вчилася, як крутити обруч на стегнах, щоб позбутися від апельсинової кірки – не виходило, але коли вдалося, сідниці сильно підтягнулися.
Ірина, 31 рікТерпіти не можу хулахупи з обважненням – невиправдано дорого, изматывающе, так і не допомагає. Якщо так хочеться, можна наповнити піском звичайний і займатися, але я так не роблю. Найпростіший коло, залізний, кручу вранці до сніданку. Жирок на талії зник, фігура прийняла форму пісочного годинника. Нещодавно підключила дитини до зарядки – сподобалося.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!