Дибазол з Папаверином від тиску - дозування і пропорції в одному шприці

В екстреній ситуації при високому артеріальному тиску врятувати життя може тільки укол. Своєчасність ін'єкцій, правильно підібрані медичні препарати здатні запобігти гіпертонію. Ефективно бореться із загостренням гіпертензії, знижуючи біль, комплекс Папаверин плюс Дибазол в одному шприці.

Дибазол і Папаверин при високому тиску

Показання до застосування медикаментів майже аналогічні. Обидва засоби діють сосудорасширяюще, як спазмолітичні, володіючи властивостями розслаблення гладкої м'язової мускулатури судин і внутрішніх органів. Факти:

  • Папаверин і Дибазол від тиску розширюють судини, дозволяють швидко купірувати гіпертонічний криз, домогтися зниження артеріального тиску.
  • Препарати призначаються комплексно для посилення терапевтичного результату.
  • Поєднання таких потужних спазмолітиків полегшує перебіг гіпертонії, показує результат майже без побічних ефектів.

Як колоти Дибазол з Папаверином

Внутрішньом'язовий укол Дибазолу з Папаверином ефективний при підвищеному АТ, викликаного різким спазмом судин. При критичному стані хворого, гострої скроневої болі колючого характеру в комбінацію препаратів для посилення знеболювання краще додати Анальгін. Необхідно дотримуватися інструкції, як колоти Папаверин з Дібазолом самостійно:

  1. Слід прийняти лежаче положення, але можна поставити укол стоячи.
  2. Для внутрішньом'язового уколу підходить шприц з голкою до 80 мм.
  3. Вводити слід плавно, без поспіху, обов'язково контролюючи рівень артеріального тиску.
  4. Поширена область для ін'єкцій – сідничні м'язи або стегна. Якщо укол ставиться в стегно, то слід лягти на спину.
  5. Точка нової ін'єкції повинна знаходитися в не менш ніж одному сантиметрі від попередніх уколов.

Пропорції Дибазолу та Папаверину

В шприці змішують пропорції Папаверину та Дибазолу в співвідношенні 2 і 4 мл кожного засобу, але такий склад розчину умовний. З метою оптимального дії комплексу крім рівня АТ слід враховувати різницю показників тиску верхнього і нижнього. Дуже важливо, щоб пропорції медикаментів кваліфіковано призначав лікар. Препарати випускаються також в об'єднаному фармацевтичному вигляді, але такий формат випуску ін'єкцій може підвищити ризик побічних реакцій.

Дозування Дибазолу з Папаверином

Дибазол з Папаверином від тиску – дозування внутрішньом'язових ін'єкцій призначається лікарем, що визначає дозу з урахуванням розвитку хвороби, протипоказань препаратів. Якщо доза Папаверину та Дибазолу перевищена, з-за різкого зниження артеріального тиску може початися:

  • запаморочення, біль;
  • нудота, двоїння в очах;
  • гіпергідроз, слабкість;
  • алергічні реакції;
  • зниження скоротливості міокарда.

Згідно інструкції ін'єкції протипоказані до застосування:

  1. діабетикам;
  2. гіпотонікам;
  3. при кровотечах ШКТ;
  4. глаукомі;
  5. ниркової недостатності.

Інші нюанси:

  • Склад не рекомендований для лікування в літньому віці після 60-ти років.
  • Введення препаратів парентерально не призначений для тривалого курсу і частого застосування, до них вдаються для разового зняття спазму, для швидкої екстреної терапії.
  • Далі лікар призначає інші форми і препарати, що застосовуються згідно з лікарським інструкцій, типу Папазола, або ліки аналогічної дії в таблетках.

Відео: як знизити тиск

Як можна швидко знизити тиск

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!