Дитяча мазь від лишаю - найбільш ефективні при різних видах захворювання

Якщо на шкірі дитини з'являються висипання, то необхідно правильно підібрати мазь від лишаю для дітей. Лікування вимагає серйозного підходу, тому що дитячий організм чутливий до впливу препаратів, багато хто з дорослих коштів йому не підійдуть. Поширеною причиною позбавляючи є грибкове або вірусне ураження шкіри, що викликає появу плям. Впоратися з ними допомагають мазі з ефективним складом.

Чим мазати лишай у дитини

Існують різні типи лишаїв – дерматозів, схожих проявами симптомів: на шкірі утворюються плями, вони лущаться, викликають свербіж і біль. Крім грибкового та вірусного ураження, причиною виникнення хвороби вважаються аутоімунні реакції, алергії та інші внутрішні фактори. Вибрати мазь при лишаї у дітей потрібно після визначення типу захворювання (мікробне, вірусне), консультації з лікарем.

Більшість педіатрів радять мазати лишай натуральним лікарським засобами: до їх складу входять сірка, йод, речовини з дьогтю і саліцилова кислота. Провівши тест на алергію і гіперчутливість, лікар призначить ефективну мазь від лишаю. На допомогу приходять ефективні риодоксоловая, оксолінова, Ламізил і Экзодерил. Існують і народні рецепти на основі меду, тваринного жиру, вазеліну. В якості активних речовин для загоєння виступають обліпихова олія, прополіс, карбол.

Мазі для лікування

За типом хвороби і прояву симптомів підбираються мазі для лікування лишаю у дітей. При виникненні лускатого виду захворювання застосовуються зовнішні протигрибкові засоби:

  • Мікосептін – містить активні речовини ундециленовую кислоту та її цинкову сіль, призначається з двох років.
  • Микозорал (Нізорал) – містить діючу речовину кетоконазол, курс лікування – тиждень, не використовується для хворих дітей до двох років.
  • Сірчано-дегтярна мазь – безпечна для дітей, наноситься на ніч, здатна вразити діяльність грибків, дезінфікує і загоює.

Такі мазі від допомагають позбутися від бульбашкового типу захворювання, викликаного походженням вірусом герпесу:

  • Панавир – гель, мазь, що володіє противірусною та імуномодулюючою властивістю.
  • Виру-Мерц– курс лікування триває п'ять днів.
  • Рідина Кастеллані – містить фукорцин, застосовується в комплексній терапії.

Лікування рожевого лишаю

Дерматоз інфекційного типу зараження зі зниженою ступенем передачі інфекції називається рожевим. Для позбавлення від вогнища не потрібно спеціальне лікування, тому що він проходить самостійно за кілька місяців. Щоб усунути свербіж і повторне вплив на шкіру, використовують:

  • Ціндол – містить оксид цинку, безпечна навіть для новонароджених, прибирає мокнучі ділянки та знезаражує їх, знижує печіння, але є мінус – неприємний запах.
  • Фторокорт, Лоринден – мазі з вмістом глюкокортикостероїдів, призначаються тільки лікарем при інтенсивному свербінні і швидкому поширенню плям по тілу, коли дитина встиг набрякнути.

Лікування стригучого лишаю

Найпоширенішим типом позбавляючи є стригучий, що вражає шкіру всього тіла і волосяну частину голови. Для лікування плям з ранку проводиться їх обробка спиртовою настоянкою йоду, потім нанесення антимікотичним коштів. Випускають мазь від стригучого лишаю, яка допоможе впоратися з недугою:

  • Залаин, Ламізил, Экзифин – вбивають грибки, використовуються разів на тиждень.
  • Клотримазол, Фунгинал – наносяться на пошкоджені шкірні покриви, курс лікування – місяць.
  • Экзодерил, Лоцеріл – використовуються двічі на день, протягом 14 діб.
  • Дегтярна, саліцилова, сірчана – безпечні навіть для немовлят, наносяться товстим шаром перед сном протягом місяця.

Щоб інфекція не поширювалася по всьому тілу, рекомендується стригти волосся на голові щотижня, промивати милом. При швидкому захоплення плямами шкірних покривів лікарі призначають протигрибкові препарати (Ітраконазол, Тербінафін), які відрізняються відсутністю токсичної дії, показують ефективний результат щодо паразитів. Протягом кварталу після позбавлення від симптомів дитина зобов'язаний зустрічатися з дерматологом для контролю.

Лікування червоного плоского лишаю

Хронічне запальне захворювання, локалізоване на слизових оболонках, нігті та шкіра, представляє сверблячі висипання, називається червоним плоским лишаєм. Для нього характерно тривалий перебіг, чергування загострень з періодами затихання симптомів. Дуже рідко вражає дитяче тіло, тому при прояві призначається :

  • Гистан, Фенистил – негормональні мазі з рослинними екстрактами, покращують стан шкіри, блокують імунні алергічні запалення.
  • Такролімус, Пімекролімус – негормональні протизапальні мазі, зменшують набряки, неприємні відчуття.
  • Саліцилова – відлущує шкіру, даючи зростання новим здоровим клітинам, зменшує почервоніння.
  • Солкосерил – загоює ранки, ерозії, застосовується курсом два тижні при одноразовому застосуванні для уражених ділянок в добу.

Лікування оперізувального лишаю

Захворювання вірусного типу, локалізованим в нервовій системі і шкірних покривах, є оперізуючий лишай. Він має інші назви – вірус Зостера, оперізуючий герпес. Активізується внаслідок ослабленого імунітету, хронічних захворювань. Для лікування використовується:

  • Фамвир (Фамцикловір) – заглушає вірус, що блокує ферменти, знеболює, захищає клітини від поразки.
  • Валацикловір – ефективний препарат-антибіотик, бореться з розмноженням вірусу.
  • Ацикловір – доступний за ціною медикамент, є самим популярним, його можна чергувати з іншими.
  • Эпервудин – ефективний у боротьбі з герпесом.

Ефективні мазі від лишаю у дітей

Найбільш поширені та ефективні мазі від лишаю у дітей знаходяться у списку нижче, вибирати їх можна без побоювання заподіяння шкоди здоров'ю:

  1. Сірчана – усуває грибки, загоює рани, містить в складі сірку, воду, вазелін. Найдешевша за ціною мазь, протипоказаннями для застосування є алергія і непереносимість компонентів.
  2. Тербикс – призначається з двох років, вбиває грибки.
  3. Ламізил – усуває збудників, пригнічує ріст інфекції. Призначається з 12 років.
  4. Іхтіол – популярна протигрибкова мазь. Лікує висівкоподібний, різнобарвний підтипи.
  5. Сінафлан – лікує рожевий і червоний плоский лишай, призначається з двох років.

Клотримазол дітям

Популярний лікарський препарат Клотримазол дітям використовується для усунення грибкових дерматозів. Особливо ефективний він у лікуванні висівкоподібного типу лишаю, що викликається дрожжевидными грибками. Перед застосуванням варто очистити шкіру водою з милом, обережно втерти тонкий шар крему, повторювати до чотирьох разів за добу. Курс застосування – від місяця до 2,5. Препарат дозволений для дітей будь-якого віку, має доступну вартість.

Цинкова мазь

Однією з безпечних вважається цинкова мазь, що представляє собою суміш оксиду цинку і вазеліну. Ефективно лікує стригучий і рожевий лишай, наноситься на промиті сухі ділянки до шести разів за добу. Тривалість застосування – до зникнення симптомів повністю. Мазь усуває запалення, підсушує, регенерує шкіру, коштує недорого, діє у верхньому шарі епідермісу.

Акридерм

Кортикостероїдної маззю, яка допомагає знімати свербіння і роздратування, є Акридерм від лишаю. Наноситься він двічі за добу на які зазнали зараження ділянки, тривалість лікування призначається лікарем індивідуально. Крем Акридерм не застосовується до дворічного віку, при вітряній віспі, кровоточивих ранах, туберкульоз і сифіліс. За два тижні усуває симптоми.

Ацикловір

Усунення пухирців, свербіння і печіння сприяє Ацикловір від лишаю, що викликається грибами. Мазь в концентрації 1 або 5% підходить для лікування бульбашкового типу хвороби в самому її початку появи. Наносити згубний для вірусу препарат краще руками в рукавичках або ватяними паличками, без контакту з бульбашками, до п'яти разів на добу. Використовувати потрібно, поки висип не зникне остаточно.

Мазь Вишневського

Простим за складом і результативно чинним препаратом вважається мазь Вишневського від лишаю. Винайшов її хірург, з'єднавши дьоготь і ксероформ з касторовою олією. Лінімент покращує кровообіг в тканинах, володіє антисептичною властивістю, пом'якшує шкіру, прискорюючи процес регенерації. Підходить для усунення стригучого лишаю, має протипоказання у вигляді індивідуальної непереносимості компонентів.

Як вибрати препарат

Найважливішим принципом в питанні вибору є безпека і ефективність. Щоб не нашкодити малюкові, при виявленні перших ознак хвороби зверніться до лікаря. З'ясувавши природу захворювання, педіатр пропише противірусні або протигрибкові мазі для дітей від лишаю. Застосовувати їх потрібно відповідно до інструкції, відвідуючи лікаря за зміною динаміки поліпшення.

Під час лікування потрібно заборонити дитині розчісувати і чіпати плями, приділити увагу особисту гігієну, знезаразити одяг і домашні іграшки. Для підняття імунітету, що є однією з причин поширення недуги, потрібно більше гуляти, перебуває на свіжому повітрі, переглянути раціон харчування, приймати оздоровчі ванни. Не слід застосовувати гормональні мазі – вони викликають звикання і здатні уповільнити процедуру одужання.

Ціна мазей від лишаю

Замовити по каталогу у звичній аптеці або купити в інтернет-магазині сьогодні можна дешеві засоби терапії. Більшість з них відпускаються без рецепта. Приблизна ціна препаратів по Москві представлена в таблиці:

Найменування

Ціна в інтернеті, рублів

Ціна в аптеці, рублів

Сірчана

20

25

Тербикс

82

89

Ламізил

400

420

Экзодерил

400

450

Мікосептін

275

300

Ацикловір

45

50

Відео: лікування лишаю

Стригучий лишай: лікування та діагностика

Відгуки

Дарина, 29 роківУ доньки навесні стали з'являтися дрібні цятки на ногах, які вона розчісувала і скаржилася на свербіж. Звернувшись до лікарів, ми отримали діагноз рожевий лишай. В якості лікування була призначена бовтанка Ціндол. За пару тижнів неприємні симптоми пішли, але я поки продовжую мазати шкіру дочки, щоб домогтися остаточного одужання.
Марія, 28 роківВ питанні, чим помастити лишай у дитини, я профі – мої два сини кожен хворіли тим або іншим видом хвороби. На мою думку, найбільш ефективною є сірчана мазь, яка швидко підсушує цятки, загоює шкіру і усуває свербіж. Молодим матусям раджу для лікування звертатися до лікарів, які призначать ефективні засоби.
Софія, 36 роківУ дитини старшого влітку після відпочинку на морі з'явилися червонуваті бульбашки на кінцівках. Злякавшись, я відвела його до лікаря. З'ясувалося, що це оперізувальний герпес, який легко усунути звичайним Ацикловіром. За місяць син повністю усунув неприємні симптоми, але для профілактики продовжує наносити на шкіру 1%-ную мазь.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!